Gezond staat niet gelijk aan slank zijn

Als het gaat om gezondheid is het naar mijn mening altijd belangrijk om naar het hele plaatje te kijken. Van voeding tot beweging tot stresscontrole tot genoeg slapen en het verzorgen van je mentale gezondheid. Het is een 360 graden plaatje en als één van deze aspecten niet gezond of zelfs belemmerend is, zal het je algehele gezondheid beïnvloeden.

  • Van een slank lichaam geniet je niet als je depressief bent – om maar even een voorbeeld te geven.
  • Van een slank lichaam geniet je ook niet als je constant elke calorie met tegenzin aan het tellen bent en altijd het gevoel hebt minder te moeten eten dan je doet. Schuldgevoel, woede en verdriet rondom eten is geen gezonde mentale staat om je in te bevinden.
  • Van een obees lichaam geniet je ook niet als je heel veel groente, fruit en vezels eet maar door het overgewicht moeilijk jezelf kunt voortbewegen van de ene naar de andere plek in huis.

Er zijn heel veel scenario’s te benoemen en het is belangrijk dat je zélf bij jezelf nagaat wat je belangrijk vindt en hoe je dit op een gezonde en gelukkige wijze kunt nastreven. Want dat kan, echt.

Wat betreft dit artikel: weet dat zoetstoffen zonder calorieën altijd met een prijs komen. Maar dat is ook met snoepgoed, ijsjes, cocktails en ga zo maar door. Drink het niet met de gedachte dat het een gezondere keuze is voor je lichaam. De gezondere keuze staat niet gelijk aan de slanke keuze – we associeren nog iets te vaak een slank lichaam met een gezond lichaam en dit is absurd.

Kies dus bewust voor wat je eet en drinkt en geniet ervan. Oók als dat op zijn tijd light frisdrank is. Maar drink er alsjeblieft geen liters van omdat je eigenlijk honger hebt en je ‘iets naar binnen wilt werken’ zonder calorieën.

Hopelijk was dit artikel verhelderend voor de mensen die zich afvroegen wat light drankjes doen met je lichaam. Vragen? Laat ze gerust achter in de comments!