Wat ik ook maak, ik zoek altijd de mogelijkheid om er een chocolade variant van te maken. Ben ik de enige? Haha. Dit recept voor Yoghurtijs is te makkelijk (vooral als je een ijsmachine hebt, maar ook zonder ijsmachine) en té lekker! Je kunt er qua smaak je eigen variatie op maken natuurlijk, ik ben voor chocolade gegaan 🙂
Wat heb je nodig voor een “bak” ijs, denk aan een literbak ijs in de supermarkt.
- 500 gram griekse yoghurt, of andere “dikkere” yoghurt/kwark (turkse yoghurt, bulgaarse yoghurt, of de Total yoghurt varianten)
- 1 blik kokosmelk
- 150 ml honing, agave, ahoornsiroop of 100 gram palmsuiker (mocht je het zoeter willen, gebruik dan meer)
optioneel:
- 5 eetlepels cacao poeder
- Pure chocolade in blokjes gehakt
- ijsmachine
Op de foto zie je tweemaal de Total yoghurt, maar ik heb er 1 van gebruikt. En mijn favoriete kokosmelk, gewoon bij de Albert Heijn verkrijgbaar: Fair trade! Dit is de eerste die ik heb ontdekt die eindelijk zo’n dikke roomlaag krijgt aan de bovenkant als je hem in de koelkast bewaard.
Doe de yoghurt en de kokosmelk bij elkaar in een kom
En mix dit met een mixer eventjes door
Tijd om de honing (andere zoetstof) toe te voegen en opnieuw even te mixen.
Cacao erbij, en weer mixen natuurlijk
Ondertussen chocoladeblokjes gehakt met een mes (reep pure chocolade)
Als laatste doe je het in je ijsmachine en binnen een half uur kun je de chocolade stukjes erbij doen en je ijs is klaar! Als het net uit de ijsmachine komt heeft het een zachtere structuur, perfect om milkshakes mee te maken bijvoorbeeld. Maar ik heb het liever nog even een uurtje in de vriezer, dan kun je er mooie bolletjes van scheppen!
Heb je geen ijsmachine? Geen probleem! Het kost alleen wat langer; doe het mengsel in de vriezer (in dezelfde kom) en haal het om de 30 minuten uit de vriezer en mix het door. Herhaal dit minstens 4 keer, dus je bent dan 2 uur “bezig”. Als je dit 4 x hebt gedaan kun je het na de laatste keer mixen verplaatsen in een bakje met een deksel en het in de vriezer bewaren.
Smakelijk! Ik heb gesmuuuuuullddd 🙂
14 comments
Klinkt erg simpel om te maken en wát ziet het er lekker uit. Goed ideetje voor op een warme vakantiedag!
Ziet er heerlijk uit! Smaakt het ook naar yoghurt dan?
Ohh zo’n leuk artikel dit! Nu kan ik lactosevrije ijs maken. jeej 😀
O, dit lijkt mij zo heerlijk. Nou baal ik dat ik geen mixer heb. Voor de rest heb ik alles in huis.
Wat een leuke blog zeg!! Kwam het per toevallig tegen hihi
He Teni,
Kan ik dit ook maken met magere franse kwark ipv volle yoghurt ?
Ha Marco!
Zeker weten! Ik heb een magere kwark versie in de vriezer staan, werkt prima 🙂
Super leuk recept, totally gonna make this! Ik vind het trouwens altijd een genot om jouwn blog posts te lezen, heel inspirerend. Keep up the good work!
Hey! Heb dit recept uitgeprobeerd. Het ijs is werkelijk heerlijk, het is alleen keihard! Wat kan ik hier aan doen?
Hoi Elze! Dat heb ik ook altijd met zelfgemaakt ijs (en soms ook ijs uit de winkel), als ik het uit de vriezer haal laat ik het even 10 minuten staan voor ik het opschep. Wat ook kan helpen is een laagje plastic foli direct nadat je het ijs hebt gemaakt en in een bakje hebt gedaan eroverheen doen, zo wordt de bovenkant niet kei- en keihard. Ik ben daar vaak weer te lui voor. :$
Oh, wat lijkt me dit lekker maar ik hou helemaal niet van kokos. Kan het ook met amandelmelk?
He Teni!
Komt het recept van de kaneelyoghurt-ijs nog op je site? 🙂
Liefs!
Dit klinkt erg lekker, en ik neem aan dat het ook een stukje gezonder is? Kan je ook rauwe cacoapoeder gebruiken? 🙂
hoi
in onze school hebben we een project over nieuwe yoghurt smaak bedenken en de kinderen moeten lekker vinden zodat het kunnen kopen
maar ik en mijn team weten we niet welke smaak past met yoghurt om lekker te maken en dat kinderen ook lekker vinden .
(I’m from Korea and my Dutch is not very good but please response in dutch )