Dit is zo een makkelijk recept dat ik het bijna niet durf te posten! Maar toen bedacht ik me dat er geen toegevoegde suiker, boter of bloem in zat en het hierdoor toch wel een goed idee is om dit recept met jullie te delen. Geloof me, je keuken zal ruiken naar Kerstmis en Sinterklaas en de mueslireep zal zó lekker zoet zijn dat het net lijkt alsof je een gebakje eet bij de thee of koffie.
Wat heb je nodig?
* 1 banaan
* 20 gram havermout
* amandelen
* 1 appel
* kaneelpoeder
* kokosrasp
* dadels
* rechthoekig cakeblik en wat olie om het in te vetten
Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden Celcius
Eerst mix ik de havermout, kaneelpoeder, kokosrasp en banaan in een keukenmachine. Tot je een smeuig geheel krijgt.
Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes
Voeg dit bij het smeuige banaan-havermout-kokos-kaneel mengsel
Eigenlijk kun je nu alles toevoegen wat je zelf in je mueslireep wilt. Ik heb er amandelen bij gedaan. Dit zorgde voor een heerlijke knapperigheid!
Stukjes appel erdoor 🙂
Zorg ervoor dat het cakeblik goed ingevet is met wat (olijf)olie
Doe je mueslimengsel erin en druk alles mooi glad met de achterkant van een lepel
Ik heb er nog wat kokos overheen gedaan, omdat ik het zo lekker vind! Doe dit ongeveer 30 minuten in de oven. (Per oven kan dit verschillen)
Daarna goed laten afkoelen en omkiepen op een vlak oppervlak. Je kunt er dan zelf repen uit snijden!
48 comments
Super handig en lekker recept! Ik wil al een lange tijd zo iets proberen te maken, dus dit komt als gelegen!
Leuk om te lezen! Veel plezier met het maken ervan 🙂 Groetjes!
Op welke temperatuur moet je de oven zetten?
Ik heb de oven op 175 graden gezet. Dit verschilt per oven, houd tussen de 170 en 190 graden aan, niet hoger dan 190. Liever wat langer in de oven op een lagere stand, dan kort en op een hoge stand waardoor die niet gaar is of verbrand is. 🙂
Wauw, ziet er goed uit! Maar, ik houd niet van dadels.. zou ik die ook kunnen vervangen door iets anders? Misschien gedroogde pruimen o.i.d?
Natuurlijk! Ik heb de dadels toegevoegd omdat ze lekker zoet zijn, maar gedroogd fruit is ook zoet en kan prima toegevoegd worden! Goed idee trouwens, gedroogde pruimen 🙂
Super! Bedankt voor je antwoord! Dan ga ik ze van de week uitproberen, want ze lijken me heerlijk! 🙂
Dit wil ik gaan maken! Alleen van de kaneelpoeder, kokosrasp, dadels en amandelen staat niet bij hoeveel gram je hiervan nodig hebt. Zou je dat nog even kunnen vertellen? Groetjes
Hoi Manon, leuk dat je het ook gaat maken! In principe maakt het niet uit hoeveel dadels, kaneelpoeder of kokosrasp je erbij doet omdat de structuur van de mueslireep wordt bepaald door de banaan en 20 gram havermout. Maar ik heb ongeveer een volle theelepel kaneelpoeder en een volle theelepel kokosrasp gebruikt en ongeveer 8 dadels. Ik hoop dat je er wat mee kunt!
Goed dat je het aangeeft, ik zal er rekening mee houden bij volgende recepten om overal mijn gebruikte hoeveelheden bij te vermelden 😉
Liefs, Teni
Hoi,
Ik heb ze vandaag ook gemaakt, maar bij mij worden ze helemaal niet knapperig. Eerder een ontbijtkoek-structuur. Ik heb ze wel lang genoeg in de oven gedaan, zelfs langer dan jij hebt aangegeven. Weet jij misschien hoe dit komt?
Hoi Maaike, dat klopt! Ze worden niet crunchy zoals bij andere muesli of energierepen. Dat komt omdat er geen boter, bloem en suiker bij zit. Je kunt ervoor zorgen dat ze wat knapperiger worden door er meer noten in te doen, bijvoorbeeld gemalen walnoten werken ook heel goed!
Hoeveel repen snij jij hier uit?
Hoeveel amandelen doe je erin?
Hoe bewaar je de repen en hoe lang kan je ze bewaren?
Ik ga ze ook maken. Vandaag nog denk ik 🙂
Yeahhh, ik heb de repen ook gemaakt en ze zijn heeerlijk!
Ik heb de ingredienten naar eigen smaak wat aangepast en kwam tot het volgende:
1 banaan
20 gram havermout
40 gram amandelen
3 gemalen walnoten ( 18 gram)
halve appel (40 gram)
theelepel kaneelpoeder
13 gram kokosrasp
6 dadels
Volgens mijn berekeningen komt dit in totaal op 763 kcal. Ik kon er 9 repen uit snijden dus dat is dan 85 kcal per reep.
Het komt neer op 262 kcal per 100 gram. Dat is niet slecht! En als je de amandelen (264 kcal) eruit laat kom je op 171 kcal per 100 gram (en 55 kcal per reep).
*
Ik heb trouwens een bakpapiertje op de bodem van het cakeblik gedaan, dan laat het perfect los (zijkanten even met een mes lossteken). De reep ging een half uur in de oven op 175 graden en toen heb ik \’m, nog heet op een plankje gestort en zo ondersteboven nog 10 minuten in de oven terug gezet. Zo werd de onderkant ook lekker droog.
Superrecept! Bedankt!
Oh wauw ik zie nu pas je comment! Excuses!
Leuk dat je het recept hebt uitgeprobeerd! En wat een slim idee van dat bakpapiertje 🙂
Liefs,
Teni
Hmm ziet er super lekker uit!
😀
Ik maak ook wel eens muesli repen, maar ik snij ze voor ze de oven in gaan al dunnetjes in repen. Als ze dan klaar zijn is het slechts een kwestie van de muesli repen te breken!
Wat een goed idee! Thanks!
Het recept is heerlijk qua ingrediënten. Maar klopt het wel dat je maar 20 gr havermout toevoegt.
Sowieso is de hoeveelheid dan heel (te) weinig voor een cakeblik maar bovendien plakt het niet goed genoeg aan elkaar. Ik vond de verhouding van de havermout tov de rest heel weinig. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring.
Bedankt!
Dat heb ik dus ook; veel te weinig voor een bakblik. Dus heb de inhoud maar in het midden gestort en vlak gemaakt. Ben benieuwd…
Ik heb ze vandaag ook gemaakt, met 2 bananen, kokos, nootjes, kaneel en stukjes dadel en vijg.
Ik heb ze ook langer in de oven gelaten + omgedraaid, maar heb ook niet zo’n goede combimagnetron 😉
Thnx voor het recept!
Hoi Renee! Oeh, goed idee om ze om te draaien, zo worden ze aan beide kanten lekkerder!
🙂
Dankjewel voor deze tip!
Ik wil je receptje graag een keer maken, maar ik mag geen (te) zoet fruit als bananen, meloen, druiven of gedroogd fruit ivm candida infectie.
Weet je hiervoor ook een lekker alternatief? Citroenen, grapefruit, zure appels, tomaten, mango, frambozen, bramen, kiwi’s avocado’s, papaja, aalbessen, bosbessen, blauwe bessen mag ik wel. Voorts, mits niet zoet smakend: sinaasappels, zwarte bessen, aardbeien, mandarijnen.
Hoi Jannie,
Hmm.. Dat wordt lastig aangezien de banaan wordt gebruikt vanwege zijn textuur. Het houdt het geheel “bij elkaar” door de plakkerigheid. Dadels zou je als alternatief kunnen gebruiken maar deze zijn natuurlijk ook weer te zoet.. Dus dat gaat hem ook niet worden.
Ik durf het niet te zeggen helaas! Ik weet wel dat lijnzaad heel goed bindend is, dus als je hier heel veel van toevoegt, met eventueel een eitje erbij.. Zou het moeten blijven plakken.. Maar ik heb het zelf niet uitgeprobeerd dus ik kan het je niet met zekerheid zeggen helaas. Had je graag de geweldigste tip willen geven, sorry!
Liefs,
Teni
Dit recept heb ik al een paar keer als basis gebruikt. Verder vul ik het aan met wat ik in huis heb. Dus bijvoorbeeld rozijnen in plaats van dadels. Verder heb ik vandaag toegevoegs; pinda’s, amandelen, extra kaneel. Vorige keer had ik pompoenpitten, zonnebloempitten en cashewnoten, was ook erg lekker. Ik bak ze zonder bakblik, gewoon zo op bakpapier, scheelt weer afwas.
Hmmm lekker! En slim om het gewoon op bakpapier te doen, waarom ook niet!
ik maak deze crackers al jaren ipv banaan gewelde gebroken lijnzaad in water(dit vervangt constructie v ei en plakt mooi!)
Slimme tip! Bedankt!
Deze repen lijken me super lekker! Ik ben ze nu aan het maken. Maar als ik de havermout en banaan samen tot een smeuïg papje maak, wordt deze iets te smeuïg lijkt mij. Moet ik er meer havermout bij doen? Want op de foto ziet het er vaster uit.
Alvast bedankt!
Hey Teni!
Heb deze gister gemaakt (met gedroogde pruimen, want die had ik nog in huis..) en ze zijn echt super gelukt!! Nou vroeg ik me alleen af, hoe lang blijft dit goed? Anders moet ik er alsnog zo tegenaan eten haha (of uitdelen natuurlijk 😉 )
Bedankt! Lisa
Hoi! Ik wil ze vandaag gaan maken maar hoelang zijn ze houdbaar als ik de repen appart in pak in vershoudfolie?
hoi,
al jou recepten zien er heerlijk uit!
maar weet je ook de voedingswaarden
zoals kcal en kh ?
liefs Dorijn
Hoi Dorijn!
Ik tel zelf geen calorieën en heb daarom ook niet de voedingswaarde bij de recepten staan, hierdoor raak ik snel geobsedeerd door de cijfertjes.
Je kunt het in principe heel makkelijk zelf uitrekenen door de hoeveelheden van de ingrediënten in een voedingswaardetabel uit te zoeken en bij elkaar op te tellen 😉
Ik heb net voor ik het mengsel in de bakvorm ging gieten, wat bevroren blauwe besjes toegevoegt.
Het resultaat was dat de besjes wat gesmolten waren en dat smaakte heeeerlijk!
OMG, dit is zooo lekker!! ga ik zeker vaker maken! Ik heb er wel wat meer havermout in gedaan en 1 eetlepel honing, geen appel, wel gedroogde vijgen en abrikozen in stukjes en amandelen, lijnzaad en pecannoten… SUPERFOOD, lekker als ontbijt of mee te nemen voor onderweg!
Erg lekker,
Ik heb er zelf nog een paar zachte gedroogde vijgen, sesamzaad en cranberry’s in gedaan.
Ziet er goed uit! Dit ga ik zeker morgen maken! Hoe bewaar je de repen? Folietje in de koelkast ofzo? En hoelang zijn ze houdbaar?
Alvast bedankt!
Groetjes, Romy
Ik heb ze vandaag gemaakt, maar had echt zin in chocola en hou niet van kokos, dus heb ze gemaakt met: banaan, havermout, vanille, cacao, lijnzaad, dadels en chocochunks (ok, die laatste zijn niet zo gezond) 🙂 maar ze zijn heerlijk!!!
Hii Teni,
Ik zou deze willen maken met wat ik normaal eet als ontbijt (havermout, beetje nootjes en wat fruit) maar ik doe daar ook altijd een schep eiwitpoeder door. Kan dat ook in dit mengsel? Dan kan ik een reep maken van mijn standaard ontbijtje;)
Hoi Lisa! Je kunt er zeker eiwitpoeder door doen hoor! 😉
Wat fijn dat je zo snel gereageerd hebt! Kan ik meteen dit weekend aan de slag 😉
Hoi Teni,
Ik wil zondagochtend lekker gaan bakken en scrollde door je recepten. Dit ziet er heeeel goed uit <3 Ik ontdekte in de comments wel twee keer mijn vraag, nl. hoe lang kun je ze bewaren 😉 maar als ik 't goed gezien heb is daar geen reactie op geweest. Enig idee? Ik wil namelijk niet 5 mueslirepen op 1 dag gaan eten 😛 Blijven ze goed in de koelkast, of werkt het om ze in te vriezen bijvoorbeeld?
Liefs, Alinda
Ik ben ook benieuwd naar de houdbaarheid! 🙂
alvast bedankt xoxo
Ik vries mijn mueslirepen altijd per stuk in en dat gaat prima! Avond van te voren in de koelkast leggen om te ontdooien en voor het ontbijt kun je dan telkens vers genieten.
Heb dit gemaakt maar met 20 gram havermout + alle andere ingrediënten kan ik mijn cakeblik niet vullen.
Kloppen deze hoeveelheden wel????
HOe bewaar je ze? Ik heb daar het antwoord nog niet op gezien
U.S satellites carry most signals from worldwide DVB. http://www.ateac.com/
Hallo Tenie ,kan ik ook bakpapier gebruiken ipv in te vetten? Groetjes,Lucia