Hallo maandag! Laten we deze dag goed starten door het kijken naar lekker en gezond voedsel! Eens? Ik heb er zin in!
We beginnen met heerlijke wafels gemaakt met:
- 1/2 banaan, geprakt
- 2 eetlepels amandelmelk
- 20 gram eiwitpoeder, vanille (ik gebruik vegan)
- 1/2-1 eetlepel kaneel
- 1 ei(wit)
Met een beetje olie bakken in een pan om er een pannenkoek mee te maken, óf in een wafelijzer (hier moet je echt geduld voor hebben maar het resultaat is heerlijk).
Vervolgens eet ik het met een eetlepel maple syrup, kokos en bosbessen. ZO LEKKER!
Smoothie met kokoswater, eiwitpoeder, een halve grapefruit, bevroren ananas, chia zaad en ijsklontjes.
Hmmm 🙂
Boerenkool salade met paprika, tomaat, bieten
En gebakken tempeh.
Yoghurt, bosbessen, moerbessen en kokos.
Pompoen met wat olie, paprika poeder, peper, zout en knoflookpoeder in de oven (180 graden Celsius, 20-30 minuten).
Spruitjes met wat olie, peper en zout zo’n 20 minuten bakken in de pan op een laag vuurtje. Zo blijven ze knapperig maar worden ze wel gaar.
Rode linzen koken met wat bouillon.
Bloemkool en pompoen uit de oven
En je hebt een heerlijk vullende (en gezonde) maaltijd.
Kokos eventjes in de oven doen zodat ze lekker knapperig worden voor mijn pannenkoeken de volgende ochtend
Pannenkoek!
Het liefst eet ik er ook nog wat yoghurt bij, maar waarschijnlijk was het die ochtend op.
Mijn ‘food prep’ helpt me altijd om snel een lekkere maaltijd te bereiden.
Yoghurt, pistache, amandelen, pinda’s, chia, moerbessen en kokos.
Ik merk dat ik een beetje in herhaling val, haha. Maar het is zó lekker!
Voor de afwisseling appel door mijn yoghurt gedaan.
Wortel en pompoen uit de oven met kikkererwten, linzen en yoghurt.
Yes, yoghurt op de pannenkoek!
Tofu scramble met augurk en yoghurt. Zie hier het recept voor de tofu scramble.
Spitskool wrap met inzen, paprika, tomaat, avocado, augurk en wat sriracha saus.
Pannenkoek met mijn lievelings-toppings behalve de yoghurt. Waarschijnlijk wéér opgemaakt 😉
Een groene smoothie met boerenkool, kokoswater, eiwit en wat gember en munt. Verfrissend!
Bloemkoolrijst met pompoen, doperwten en kidney bonen.
Restjes eten opmaken door het in een spitskool wrap te doen: bloemkoolrijst, linzen, broccoli en Sriracha.
Havermout met eiwitpoeder, pindakaas en chia zaad. Lekker dik en vullend. En vooral warm, tijdens deze -ineens- koude dagen.
Nou, je kent het inmiddels wel he 😉
Hopelijk heb je wat inspiratie of ideeën weten te halen uit dit voedingsdagboek! Ik probeer zoveel mogelijk vragen van jullie te beantwoorden, dus stel ze gerust als je ze hebt in de comments; i’m on it!
3 comments
Oh je wafels aan het begin zien er echt te lekker uit!
Teni, welk wafelijzer gebruik jij? Ik heb er eentje met kleine vakjes, om gek van te worden! Die krijg je bijna niet schoon!!! 🙁
Waar koop je je eiwitpoeder, wil de wafels zo graag maken !