Laten we eerlijk zijn, de meeste van ons hebben het druk. En natuurlijk willen we gezond eten en sporten en fit zijn en ons goed voelen. En we weten ook allemaal dat we “geen excuusjes” moeten hebben, want deze leveren geen resultaten. Juist. Oke. Maar soms is het gewoon verrekt lastig om gezond eten te integreren in wat drukkere periodes van je leven.
Ik begrijp je. I got you. I feel you. Houd vol. Ik ga je tips geven, lol.
Maaltijden met 3 ingrediënten
Maak het jezelf echt niet zo lastig. Google wat op maaltijden met 3 (gezonde) ingrediënten en je hebt zoveel opties! Waarom zou je een quinoa salade maken met granaatappelpitjes en een dressing van sinaasappel, koriander en citroen? Poeh. Check dit (het zijn dus niet per se snelle gerechten, maar makkelijke gerechten);
Natuurlijk, banaan-ei pannekoeken. Deze zijn met kaneel en niet van mij. Maar eh, het komt natuurlijk exact op hetzelfde neer 🙂 Super easy.
Deze repen kun je makkelijk in je tas gooien en erbij pakken als je ineens heel veel trek hebt en bijvoorbeeld niet de mogelijkheid hebt om een maaltijd te eten. Oja, wel een flinke caloriebom natuurlijk. Hehe.
Oke dit klinkt serieus als een geweldig recept: kip (gekookt), avocado en wat koriander bij elkaar in de keukenmachine! Vervolgens kun je dit zo eten of op een cracker doen, of op een croissant, zoals in de post.. Haha.
Oooooooooh hoe lekker en makkelijk ziet dit eruit! Abrikozen toetje 🙂 Of ontbijt, zoals ik het graag zie. Hehe.
Vergeet je IJzer niet!
Niet voldoende ijzer binnen krijgen kan er wel eens voor zorgen dat je je moe en futloos voelt. In deze hectische dagen kun je dat echt niet gebruiken denk ik. Ook helpt het bij het versterken van je spieren, SCORE! Hoe? Vraag je je misschien af. Nou, ijzer zorgt ervoor dat hemoglobine (deel van de rode bloedcel) zuurstof naar je cellen brengt. Ook is ijzer een belangrijk onderdeel bij de productie van collageen, zenuwen en hormonen in je lijf (1)(2). Oja, nu wil je weten waar het in zit natuurlijk: Rundvlees, oesters, pruimen, aardappelen, linzen, tofu, cashewnoten en havermout als voorbeelden.
Kies voor hoofdmaaltijden ipv snacken
Aangezien het druk is, ben je er met je hoofd niet altijd helemaal bij. Wat dat betreft zou ik adviseren om te focussen op een aantal hoofdmaaltijden waar je wat voedingsstoffen binnen krijgt in plaats van de hele dag door te snacken en te graaien naar voedsel, zoals wat nootjes hier, rozijntjes daar, een energiereep erbij, een blokje kaas en voor je het weet heb je meer op dan goed voor je was. Dus focus je op een aantal maaltijden met in ieder geval groente en eiwit.
5 comments
Voor mij helpt preppen ook enorm! Zometeen pak ik een stapel bakjes uit de koelkast en dan heb ik de hele dag gezonde maaltijden en snacks op het werk :). Het vergt wat discipline, maar is het voor mij dubbel en dwars waard!
Ik maak het me zo makkelijk mogelijk, op mijn werk eet ik oa een maaltijd die bestaat uit eiwitten en groente.
Nou ben ik oa gek op broccoli. Ik maak in het wknd een grote pan klaar, 10 minuutjes de kook erover en dat laat ik afkoelen. Vervolgens vries ik dat in porties van 200 gram in (ik eet per maaltijd 200 gram groente).
‘s Avonds haal ik een portie uit de vriezer, laat ik ontdooien in de koelkast. De volgende avond bak ik wat kipfilet, bak nog even 2 tellen de ontdooide broccoli mee et voila, 1 maaltijd voor op m’n werk klaar. Ik eet dit op mijn werk koud, maar bij sommige werkgevers is het mogelijk het even in de magnetron te zetten.
Zo maak ik van alles van te voren porties. Ik eet 100 gram rijst bij mn diner, ik kook een heel pak rijst en vries porties van 100 gram in. Mijn hele vriezer zit vol met porties van groente, vlees, rijst en fruit.
Meal prep vind ik inderdaad ook belangrijk! Ik merk dat als ik het niet doe, sneller naar ongezonde dingen grijp. Niet dat ik altijd clean eet, wat ook niet nodig is, maar als je maaltijd al bereid is heb je 1: sneller eten en 2: het kost geen tijd!
Ik maak vaak bonensalsa en verse kippensoep.
Ik heb een restaurant op het werk waar altijd heerlijk wordt gekookt, inclusief dessert. Dat maakt het wel heeeel moeilijk om altijd gezonde keuzes te maken 🙂
Ik zet het meestal ‘s avonds al klaar voor de volgende dag, anders komt het er vaak niet meer van en is de kantine op werk toch weer verleidelijk 😉