Juist ja, eiwitrijk maar zonder eiwitpoeder. Hoe dan? Het geheim zit hem in een yoghurt; sinds ik erachter ben dat Skyr yoghurt 11 gram eiwit bevat per 100 gram ben ik helemaal om. Ik besloot eens te experimenteren met muffins. En voor de lol nog wat chocolade bij gedaan, hehe. Je kunt allerlei kanten op met dit recept.
Wat heb je nodig voor 6 grote muffins of 8 ‘normale’:
- 180 gram tarwemeel/bloem/spelt/kamut/rogge/boekweit/rijstebloem/maismeel (ik heb een mix van spelt en kamut gebruikt)
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 120 ml kokosvet / boter
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1 ei
- 70 gram honing / suiker / agave / ahoornsiroop / watjijwilt (dit is niet heel zoet, voeg meer toe als je het zoeter wilt!)
- 100 gram Skyr yoghurt
- 25 gram geraspte kokos*
- butterscotch chocolade*
*optioneel
Verwarm de oven vast voor op 190 graden Celsius.
Doe de boem, bakpoeder, zout en kokosrasp bij elkaar in een kom en meng dit door met een vork
Laat je kokosvet of boter smelten in een pannetje
Doe dit in een andere kom en doe de honing (of andere zoetstof) erbij, je zult merken dat het nog niet lekker mengt maar geen zorgen, daar is het ei voor.
Zorg wel dat je kokosvet/boter wat afgekoeld is voor je het ei erbij doet, voeg daar ook de vanille extract aan toe
Lekker simpel met een vork mengen
De held van dit recept!
Ook dit weer goed mengen met een vork
Dan kunnen de droge ingrediënten bij het yoghurt mengsel
Hehe, zie je mijn ochtend outfit stiekem? :p
Dit is een prima structuur voor de muffins
Optioneel! Ik heb al heel lang nog butterscotch chocolade liggen die ik graag door recepten verwerk, dus 8 blokjes gaan erdoor!
Een beetje messy gevuld, maar dat laat zien dat het ‘home made’ is 🙂 Deze gaan voor 20 tot 25 minuten de voorverwarmde oven in!
Het kan zijn dat ze, wanneer ze nog warm zijn, niet uit de vorm te krijgen zijn omdat de yoghurt het geheel wat zwaarder maakt. Zodra het is afgekoeld zal dit een stuk makkelijker gaan maar zal het nooit een compacte muffin zijn, wat verder prima is 🙂
Eetsmakelijk!
9 comments
Ben benieuwd! Ziet er lekker uit, nieuwe bakrecepten zijn altijd welkom. Fijn weekend!
Ohhhj heerlijk! En ik heb alle ingrediënten in huis!!! Dit wordt mijn zondagochtend baksel….Kan ik aankomende week ook op kantoor nog nagenieten.
Skyr is echt geweldig, en helemaal niet “moeilijk te eten” zoals ik een tijd geleden ergens in een review las.
Je kunt het combineren met fruit, basis voor een dikkere smoothie, no probs!
Thanks for het recept Teni!!
Xx
Martine
Lijkt me lekker. Ik ben dol op skyr:D dankjewel!
Deze moet ik ook maken! Zien er echt fantastich uit..
ziet er zo lekker uit 🙂
Yum yum, ziet er echt lekker uit!
Deze ga ik binnenkort maar eens bakken! 😀
Ik heb ze net gemaakt !
Super super lekker !
Ik heb ze nu in de oven staan met kwark. Ik ben benieuwd morgen maar met skyr yoghurt proberen
Zien er heeerlijk uit maar wat ik me afvraag, hoe is het in godsnaam mogelijk om al ‘heel lang’ chocolade in huis te hebben liggen?? En dan ook nog butterscotch…