De afgelopen maand ben ik een groot fan geworden van deze pannekoeken! Zonder bloem, boter of suiker! En ze zijn héérlijk. Het enige dat je nodig hebt is een ei en een banaan.
Veel vrienden en familie hebben dit recept al overgenomen en van hen krijg ook weer tips over nieuwe manieren om ze te maken. Zoals met een scheutje amandelmelk, dat maakt ze net wat dunner.
Benodigdheden:
- 1 banaan
- 1 ei
- twee eetlepels amandelmelk (optioneel)
Om naast de pannekoeken te eten
- kokosrasp
- magere kwark
- fruit (in dit recept gebruik ik rozijnen)
Laten we gauw beginnen!
Schil de banaan en prak hem met een vork op een plat bord.
Dit is nog maar het begin.. Goed prakken!
Zo is de banaan goed geprakt.
Doe de banaan in een kom en doe er een ei bij.
Meng dit goed door met een vork.
Je kunt ervoor kiezen om er nu wat amandelmelk bij te doen. Als je dit niet in huis hebt of niet wilt gebruiken dan laat je deze stap weg.
Gebruik een soeplepel om de hoeveelheden in de pan te scheppen, dit is wel zo makkelijk.
Klein beetje olie in de pan niet vergeten!
Daar gaat ie dan!
Ze hoeven niet perfect rond te worden.
Wees heel voorzichtig met het omdraaien van de pannekoekjes!
Zoals je ziet is er een pannekoekje een beetje gebroken, oeps! Maar de rest is nog heel!
Als de pannekoekjes klaar zijn en je hebt ze op een bord gelegd kun je er wat geraspte kokos overheen doen, dit maakt het zo heerlijk!
Magere kwark erbij en wat rozijnen eroverheen: héérlijk!
Genieten 🙂
11 comments
lekkeerr
Ik doe er ook een paar eetlepels havermout en gebroken lijnzaad door. De pannenkoekjes smaken trouwens heerlijk met stukjes kiwi en dadel!
Ik heb dit vandaag gemaakt, super goed gelukt. 🙂 Heel leuk, vooral omdat het zo simpel is. Thanks!
Graag gedaan! 😀
Wat een heerlijk recept! Ik heb het vandaag voor de eerste x gemaakt en ik moet zeggen: ik ben direct fan! Enkele dagen geleden heb ik ook de havermoutcake geprobeerd en die was ook heel lekker. De cake vind ik persoonlijk wel iets te zwaar en die pannenkoekjes vind ik lekker luchtig. Dus leuk om tussen de twee ook af te wisselen aangezien ik niet graag gewoon havermout eet ‘s ochtends. Echt supersimpel maar heerlijk recept!
Aaah goed om te lezen Alessandra!! Word ik blij van 😀
Haha, ik lees dit artikel nu pas, maar ik weet waarmee ik morgenochtend ontbijt! Dankjewel 🙂
Deze combinatie veraste mij. Maar ba uitproberen weet ik zeker dat ik dit vaker ga maken. Variatie volop. Met kwark, bessen, aardbeien, frambozen enz. enz. Lekkerrrrrrrr
Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van dit receptje. Stond er eigenlijk een beetje sceptisch tegenover …
Onterecht want het is een SUPER recept ! De pannenkoekjes waren erg lekker.
Ik heb in het beslag ook een goede schep havermoutvlokken + een scheutje Alpro soya vanille melk toegevoegd.
Dan heb ik ervoor gekozen om op een grote (met bakpapier beklede) bakplaat van mijn oven allemaal kleine pannenkoekjes te gieten en ze dan zo te bakken in de oven. Oven goed voorverwarmen op 200°. Dan de ene kant +/- 7 min. laten bakken, omdraaien en met de andere kant hetzelfde. Omdat ik een zeer grote oven heb, kon ik zo ineens 15 pannenkoekjes tegelijk bakken.
Ik weet niet wat ik fout doe, maar als ik de pannekoekjes wil omdraaien dan valt alles uit elkaar of als ik te lang mee wacht dan verbrandt het…..please help!
Bij mij vallen ze ook helemaal uit elkaar.
1e gemaakt met amandelmelk.
De 2e met wat havermout erbij en die bleef al beter heel. Nu ga ik nog eens proberen zonder de melk, zodat het beslag wat dikker blijft. Zou liever geen havermout erin doen, voor de koolhydraten (ook al zijn het goede koolhydraten in havermout).
Wat voor vetstof gebruik je om in te bakken? Ik heb kokosolie gebruikt.
Maar, ook al waren het bits and pieces, de smaak was heerlijk!!!