Ohhhh bereid je voor op ZO veel lekkers! Ik kan niet eens beschrijven hoe lekker ik heb gegeten in Marokko en hoe graag ik het wil delen met jullie. Tegelijkertijd bomvol inspiratie om hier, in Nederland de smaken en kruiden te integreren om wat exotischer te eten dan ik voorheen deed.
De inspiratie is er, nu nog de actie. Maar voordat ik te ver vooruit loop op de zaken, eerst even genieten van dit unieke voedingsdagboek!
Bij het ontbijt kregen we allemaal een vers glas jus, een bakje yoghurt met cruesli en fruit, was er brood, boter, kaasjes en jam.
Natuurlijk ook koffie en thee
Tijdens het diner kregen we altijd een voorgerecht, hoofdgerecht én toetje! Ik kan hier wel aan wennen 😉
Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes in een tajine. ZO lekker en smaakvol!
Met rijst en salade.
Als toetje een stukje cake met aardbeien.
Dit was één van mijn lievelingsmaaltijden. Couscous met groente uit een tajine. Vooral het uien en rozijnen mengsel bovenaan geeft zóveel smaak. Ik denk dat er ook kaneel door zit. Dit moet ik thuis ook maken!
Hmmmm…
Wie weet hoe deze pannenkoekjes heten? Het heeft wat weg van Iraans naan brood maar ook weer niet. Het was in ieder geval héérlijk bij het ontbijt.
Yoghurt met cruesli en granaatappelpitten.
Gnocchi in roomsaus met walnoten als voorgerecht.
Een heerlijke gehakt tajine met eieren als hoofdgerecht
En een crumble met fruit als toetje.
Salade als lunch
Omelet bij het ontbijt!
Op één van de dagen aten we onze lunch buiten de deur, op het strand. Hier werden de tajine’s ook klaargemaakt!
Wat een luxe. Een tajine met rundvlees en bomvol groente.
We kregen brood, een vork en mochten met zn allen in de tajine duiken! JUM!
Een salade van kool, appel, granaatappel en walnoten
Pompoensoepje
Tajine met rundvlees, wortels, aardappelen, amandelen en heerlijke zoete pruimen. ZO LEKKER. Het water loopt alweer in mn mond.
Chocolademousse met ananas als toetje.
Pasteitjes als voorgerecht
Linzensoep als hoofdgerecht, met dadels erbij.
Lunchen op het terras met heerlijke salades!
Genieten 🙂
Eh ja, dit hoort er ook nog bij. Roomservice bestellen in het hotel en dan gaan voor.. Hamburger met friet! De afwisseling moet kunnen, toch? Ik had hier zoveel zin in en het was heerlijk!
Goed, nu ik weer terug ben in Nederland (en flink wat kruiden heb meegenomen) wordt het tijd om zelf de uitdaging aan te gaan! Wat wordt het eerst.. de tajine met couscous? De tajine met rundvlees en pruimen? De tajine met gehaktballen? .. Wat zeggen jullie?
9 comments
De tajine met couscous lijkt mij heerlijk!
Die pannenkoekjes heten gözleme, je kan ze ook maken met een vulling zoals kaas. Echt heerlijk idd!
Brood/pannenkoeken heten msemen is echt Marokkaans. Gözleme is weer Turks.
Prachtige foto’s, ik ben ook dol op Marokkaans eten. Mooi om te zien hoe je hebt genoten van het eten.
Die Marokkaanse pannekoekjes heten msemmen :). Volgens mij hadden de Healthy Sisters daar ooit een video over gemaakt.
ja die maakten idd een gezondere variant
dat zijn msemmen
de pannenkoekjes heten Msemen, je hebt ook Baghrir, dat zijn die luchtige met gaatjes in, die heb je misschien ook gehad? (dit zijn de namen in Algerije maar denk dat dat hetzelfde is 🙂 )
Hoi, ik woon zelf sinds een tijdje in Marokko. Dat is msemen. Rozijnen en ui mengsel ben ik ook dol op! Je maakt dat door wat olie in een pan te doen uien in halve ringen erbij. Even laten aanbakken. Dan wat lichte rozijnen erbij en kaneel, snufje zout en dit gaar laten worden. Heel simpel maar zo lekker
Ohhhhh super goedd! ;D