Uit het volgende onderzoek bleek dat meiden die jonger waren dan 18 en obees zijn, geen extra risico lopen om aan te komen nadat ze aan de pil gaan (3). Wat meteen al héél veel vragen bij me oproept, want ik geloof dat obesitas niet meer gaat om meer eten dan je honger hebt, maar om een emotioneel probleem wat je met eten probeert op te lossen. Daarnaast zijn je verzadigingshormonen al in de war als je zo’n hoog vetpercentage hebt als bij obesitas. Dus wat zouden de hormonen van de pil daar nog extra aan kunnen stimuleren? Allemaal vragen die nog niet duidelijk beantwoord worden uit de onderzoeken die er op dit moment zijn.Wel realiseer ik me elke keer dat ik over de pil schrijf, dat er veel comments zijn over de ‘grijze wolk’ die verdwijnt bij mensen die ermee stoppen. Ik blijf mijn vraagtekens houden hoewel ik ook zeker van mening ben dat het een waanzinnige uitvinding is, vooral voor mensen die er alleen maar fijne dingen van ervaren (van een verbeterde huid tot minder pijnlijke menstruaties en geen zorgen om zwangerschap als ze seksueel actief zijn).

Wat is jouw ervaring met aankomen en de pil?

Ben jij aan de pil en merk (blijvende) je veranderingen in je gewicht daardoor? Heb je een onderbuikgevoel waar dit door komt? Ik ben ONTZETTEND benieuwd naar jullie ervaringen!