Soms, heel soms, vind ik de gouden combinatie van ingrediënten voor een heuse killersalade en dat is nu! Na alle alcohol, koekjes, chips en vettig eten heb ik zo’n behoefte aan groente, fruit, noten en zaden. Ja, vrijwillig.
Ik kwam deze salade tegen bij Hot For Food en moest hem eens uitproberen! Met wat kleine aanpassingen hierbij mijn versie van de boerenkool salade vol goedjes, maar let op; de dressing doet het hem vooral!
Voor 2 personen of 1 grote eter (ik):
Voor de dressing:
- 2 eetlepels mosterd (30 ml)
- 2 theelepels honing / maple syrup (10 ml)
- 1 theelepel olijfolie (5 ml)
- 2 1/2 eetlepel citroensap (45 ml)
- peper, zout
- 2 eetlepels verse dille, gehakt
Voor de salade:
- 170 gram pompoen
- 150 gram boerenkool
- 100 gram rode kool
- 1 eetlepel bieslook, gehakt
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 theelepels honing / maple syrup
De hoeveelheden voor de salade maken eigenlijk niet zoveel uit, doe gerust wat jij lekker vindt! Voor de dressing zou ik wel de aangegeven hoeveelheden aanhouden.
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en snijd de pompoen in blokjes. Doe deze op een bakplaat bedekt met een velletje bakpapier en besprinkel het geheel met wat olijfolie, peper en zout. Plaats dit in de voorverwarmde oven voor zo’n 30 minuten.
Doe alle ingrediënten van de dressing bij elkaar in een schaaltje en meng dit met een vorkje
Het ‘geheim’ om boerenkool rauw te eten en het niet bitter te laten smaken is door de boerenkool te ‘masseren’. Jep. Ook dit heb ik geleerd van Lauren Toyota van Hot For Food en het werkt! Je kunt het met een beetje citroensap doen zodat die smaak lekker door de boerenkool trekt, maar ik heb het zonder citroensap gedaan.
Gewoon verplaatsen naar een bakje, met je handen erin en kneden maar! Zo is het niet meer zo stroef en smaakt het wat zachter.
Rode kool in stukjes snijden
Ondertussen verwarm ik een pan boven het vuur en doe ik daar de pompoenpitten in samen met de maple syrup (of honing), blijf dit goed mengen en haal het na 2 minuten van het vuur zodat het niet verbrandt.
Een deel van de dressing alvast over de boerenkool gedaan
Rode kool erbij, weer wat dressing erdoor
Pompoen uit de oven erbij!
Je kunt alles bij elkaar gooien en de salade goed husselen.
En klaar is je killer salad! Hier zit ZOVEEL goeds in voor je lijf, niet-nor-maal. Dus hopelijk vind je het ook nog lekker, dan hebben we een win-win!
Eetsmakelijk!
10 comments
Oké, die ga ik sowieso maken volgende week! Bedankt voor het recept 😀
Het ziet er lekker uit ??
Kan ik ook de rodekool vervangen in iets anders ik verdraag geen koolsoorten en in de dressing de mosterd ook niet wat kan ik daarvoor inde plaats doen?
Oh dit lijkt me super lekker, binnenkort eens proberen als ik naar de winkel ben geweest 🙂
Wat doe je met de zoete aardappel als vervanging voor de pompoen? Groet, Danielle
Vanavond gemaakt, als extra zoete aardappel (uit oven) toegevoegd: was heerlijk!
Dit recept komt ,om diverse redenen, als geroepen!! ?? Thanks!!
Hoi Teni, heb zonet dit recept gemaakt, het is heeeerlijk!!!! Heb de pompoen vervangen voor geroosterde kikkererwten uit de oven met bieslook en dille, ook heel lekker erdoorheen voor als je geen pompoen lust. Thanx voor dit heerlijke recept, dit ga ik zeker vaker maken!!!!
Klinkt heerlijk Indira! Lekker aanpassen naar eigen smaak 😀 !
Dus ik stond in de Lidl met mn boodschappenlijstje voor dit recept, hadden ze alleen maar de pompoen hahaha.. Dus ik heb de salade gemaakt van spinazie, spitskool, pompoen, zoete aardappel en amandelen. Was ook super lekker!!