Waarom volg je deze mensen?

Een andere belangrijke vraag om jezelf te stellen is waarom je bepaalde mensen volgt. Een antwoord als “omdat ik hem/haar in het echt ken” is helaas geen valide antwoord, dat zou namelijk niet de reden moeten zijn om iemand te volgen. Maar volgens mij begrijp je ook waarom. Er zijn namelijk talloze mensen die we in het echt kennen waar we moe van worden of die negativiteit met zich meebrengen.

Ik zou willen voorstellen om zoveel mogelijk los te laten van het idee van verplichtingen op social media – qua posten maar ook qua volgen en ontvolgen. Je bent niets verplicht en je hoeft ook niets te verantwoorden als je daar geen zin in hebt.

De KonMari methode toepassen op mijn eigen social media kanalen gaf me het gevoel dat ik mezelf toestemming gaf om mijn social media accounts als tool te zien binnen mijn eigen controle, in plaats van iets waarmee ik onbewust mijn gedachtes laat vullen. Accounts volgen die je een plezierig (joy) gevoel geven kunnen je doen realiseren dat social media wel degelijk leuk kan zijn in plaats van een constante reminder hoe de rest het leuker heeft dan jij of hoe negatief de wereld kan zijn.

Het zal lichter en fijner voelen om te scrollen na de schoonmaak. Je kunt op deze manier een bewuste ‘gebruiker’ worden van social media in plaats van een passieve die alles maar over zich heen laat komen en met een rotgevoel verder gaat met zijn/haar dag.

Verdienen we niet allemaal een licht en positief gevoel? Er is genoeg dat zwaar en moeilijk is, in ieder zijn/haar leven.