Vanaf 1 januari tot en met 14 januari ga ik het mezelf even flink lastig maken! Ik ga een challenge doen met mezelf door 14 dagen géén suiker te eten. Twee jaar geleden had ik ook deze challenge gedaan, maar dan voor 30 dagen! Ik studeerde toen nog en stelde mijn klasgenoten hier ook van op de hoogte, en het leuke was; sommige deden mee! Doordat zij het in hun omgeving vertelden, deden tantes en moeders ook mee. Nu ga ik er nog een keer voor, maar dan voor twee weken..
Twee jaar geleden was ik héél streng, alles wat ik kocht in de supermarkt checkte ik op suiker; mijn conclusie? Waarom zitten er in zoveel producten suiker!? Crackers, ovenfriet, pesto, chips, notenmix etc. Ik ging één keer per ongeluk de mist in doordat ik een sinaasappelparacetamol nam omdat ik zo’n hoofdpijn had, oftewel; zo streng hield ik me eraan.
En dit jaar ga ik het net zo streng doen maar dan voor een kortere periode. Ik heb al het een en ander voorbereid door bij het boodschappen doen alles te checken op toegevoegd suiker en dat was nog best een klus. Ik ben thuisgekomen met de volgende producten:
- Kwark
- Yoghurt
- Snijbonen
- Doperwten (diepvries)
- Champignons
- Eieren
- Feta kaas
- Hüttenkäse
- Druiven
- Peren
- IJsbergsla
- Cherry tomaten
- Komkommer
- Broccoli
Het komt er dus op neer dat het alleen producten zijn die bijna tot niet bewerkt zijn. Natuurlijk suiker, zoals in fruit evenals honing, is in deze challenge wél toegestaan. Maar geen koekjes, chocolade, ijs, chips, crackers, snoep, taart etc.
Nog anderhalve dag en dan ga ik ervoor. 🙂