Een heerlijk romig recept van pasta met een zelfgemaakte pesto saus met avocado in de basis.
Ik bedoel, hoe lekker en bomvol gezonds is dat! Dit recept dient zich perfect om in de koelkast te bewaren en de volgende dag(en) op te eten!
Wat heb je nodig voor 2 grote porties?
- Pasta naar keuze (ik koos voor kikkererwten pasta)
- 3 eetlepels gehakte verse peterselie
- 3 eetlepels gehakte verse basilicum
- 1 lenteui, fijngehakt
- 3 eetlepels citroensap
- 1 rijpe avocado, ontpit en uit de schil gehaald
- 80 ml water
- 1 theelepel tamari of sojasaus
- snufje peper
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 4-5 zongedroogde tomaten, in stukjes gehakt
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui.
- Doe de peterselie, basilicum, lenteui, citroensap, avocado, water, tamari, peper, zout en olijfolie in een keukenmachine en blend het geheel tot een gladde massa.
- Giet de pasta af als deze gekookt is en verplaats het naar een grote kom. Voeg hier de zelfgemaakte pesto saus aan toe en hussel alles lekker totdat het helemaal bedekt is met de saus.
- Doe de gebakken uitjes en zongedroogde tomaten erbij, roer deze er even door. Top het geheel eventuele met nog wat verse peterselie en basilicum.
- Serveer de pasta als deze nog warm is of bewaar het in de koelkast voor een ander moment (kan +/-3 dagen mee!).
- Enjoy!