Dit recept is voortgekomen uit een soort haast en noodzaak om een toetje klaar te maken die ik mee moest nemen naar een vriendinnen etentje. Snugger dat ik ben, helemaal vergeten dat ik wat zoets diende mee te nemen. Dus met de dingen die ik in huis had, heb ik een crumble weten te maken. Ik wil dit recept graag ook benoemen tot altijd werkende crumble met fruit, je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig waardoor het altijd lukt!
Wat heb je nodig?
- bloem / havermout (100 gram)
- suiker / honing / ahorn siroop / etc. (200 gram)
- boter / kokosvet (100 gram)
- (diepvries) fruit (500 – 700 gram)
- snufje zout (mespunt)
- citroensap (1-2 eetlepel)
Eventueel: Maïzena, kaneel en appelstroop.
De hoeveelheden kun je aanpassen op hoeveel je in huis hebt.
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius
Ik heb twee appels en wat restjes diepvries fruit (rode vruchten) gebruikt. De appel heb ik in blokjes gesneden
Dit gaat bij elkaar in een pannetje, doe er een eetlepel water bij
Vervolgens wat kaneel
Je kunt hier nu 3-4 eetlepels van jou gekozen ‘zoetstof’ gebruiken, je kunt zelfs kiezen voor appelstroop. Dan wordt het geheel wat zoetzuurder.
Als het geheel te waterig is, doe je er een eetlepel maïzena bij, supersimpel!
Giet je warme fruit in een ovenschaal
Vervolgens kun je de crumble maken met de bloem, suiker en boter. Het is belangrijk dat je koude boter (blokjes) gebruikt, zo kan het goed ‘kruimelen’ wanneer je er met je vingers doorheen gaat ‘masseren’
Ik heb er nog twee eetlepels havermout doorheen gedaan, ik houd van die extra bite.
De crumble is klaar om getopt te worden!
Zet dit voor 30 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is geworden. Dit kan per oven verschillen.
En klaar is je crumble! HEERLIJK! Laat hem wel eventjes afkoelen, want hij is superheet vlak nadat hij de oven uit is.
Eetsmakelijk!
6 comments
Heerlijk recept weer! I love crumble. Het liefst met een bol vanille-ijs :p
Aah dit ga ik zeker proberen!!
Heerlijk!!!!!!!!
Yummieee, wat een goed idee dit. Heb hem meteen opgeslagen <3
Love it!!
Als je half amandelmeel (amandelen malen)en half havermout meel doet dan wordt je crumble rijker van smaak. Een eetlepel honing is wat mij betreft voldoende. Ik doe het fruit ook niet eerst in een pan en voeg ook geen zoetstof toe. A het is makkelijker en B minder zoetstof nodig!