Luchtig, zacht, zoet; heerlijk bij thee, koffie of een aantal als ontbijt 🙂 Ik noem het de appel havermout bites. Omdat ze eigenlijk binnen twee happen op zijn en lekker luchtig zijn!
Wat heb je nodig?
- 1 appel
- 85 gram havermout
- 25 gram kokos
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels lijnzaad (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
Rasp eerst de appel, dit kun je ook in de keukenmachine doen. Ik heb ee bepaald opzetstukje op mijn keukenmachine die automatisch een rasp is; lekker handig!
Meng de havermout, geraspte appel, kokos, lijnzaad en de honing met elkaar in een kom.
Doe kleine hoeveelheden in muffinvormpjes in een grote muffinbakplaat. Zet dit voor 25 minuten in de oven (kan per oven verschillen).
En dan zijn ze klaar! Lekker voor een zondagochtend ontbijtje 🙂
16 comments
Mijn oven wordt hopelijk dit weekend aangesloten en dan wordt het baktijd!
aaah jummie! Ik kan echt niet zonder oven 🙂 kan me voorstellen hoe happy je straks bent!
Je muffins heb ik al uitgeprobeerd Jammieeeee.
Nu staan de appel havermout bites in de oven en het ruikt heerlijk hier in huis.
Bedankt voor je lekkere recepten!
xxx
Oeeeh jij bent lekker bezig Thea! 😀 Graag gedaan en eetsmakelijk!
Kun je de kokos ook weglaten? Ik vind het echt niet lekker namelijk.. Alleen geen idee wat ik er voor de in plaats zou kunnen gebruiken..
Hai, ik wil graag de honing weg laten, weet je iets gezonds voor in de plaats?
Dat ligt er een beetje aan, heb je al eens agave siroop geprobeerd? Heeft ook een beetje de consistentie van honing, maar weer een lagere glycemische index.
Heerlijk zijn deze appel, havermout bites! Heb er alleen iets meer appel toegevoegt de tweede keer, dit maakt het iets smeuiger. De derde keer gemaakt met noten als extra toevoeging en een halve appel en banaan, had nl geen appel meer. Ook dit is een prima vervanger. De vierde keer met cranberries, echt een geweldig recept waarmee je eindeloos kan varieren!
Teni ik ben dol op je recepten!
Bij mij zijn ze helaas niet helemaal goed gelukt. Ze plakken erg aan het muffinpapiertje. Volgende keer maar eens proberen om een beetje gesmolten kokosolie toe te voegen.
Lekker zijn ze wel!
Dat is een goed idee! Hopelijk blijven ze dan niet zo plakken
Lees ik er nou overheen of komt de havermout niet terug in het recept? Ik snap dat ik het gewoon mee moet mengen maar het staat er volgens mij niet bij 🙂
wauw dat heb ik (en anderen misschien?) helemaal niet door gehad! haha. Heb het zojuist gewijzigd, Thanks Lin!
Hallo.
Heb dit receptje uitgeprobeerd en het smaakte zonder in de oven te zitten al heerlijk! Maar hoeveel appel in verhouding met de rest? Heb 2 kleine appels en iets meer honing gebruikt, maar er was niets van binding, waardoor het uit elkaar viel bij het uithalen uit de papiertjes.
Heb precies zelfde resultaat als Sophie hierboven. Wie heeft een oplossing hiervoor?
Hoe lang kan je ze bewaren?
Ik doe flink wat gesmolten kokosolie erbij en druk ze goed aan in het vormpje!
Ik gebruik agavestroop. Erg lekker!
Ohh en gister gemaakt met wat chia en hennepzaadjes erin! Ook lekker 🙂