Ik krijg heel vaak de vraag hoe het kan dat mijn banaan-ei pannenkoekjes zo glad en goed omgedraaid zijn. De eerdere recepten op mijn blog bevatten niet mijn nieuwste ingrediënten die ik gebruik om ze “perfect” te krijgen. Dus werd het wel tijd voor een 2.0 versie van het recept, deze keer dus vooral omdraaibaar!
Normaal gesproken weeg ik niks af en doe ik het op gevoel. Maar voor nu heb ik de exacte gewichten
- 2 middelgrote bananen, gepeld: 200 gram
- 3 eieren
- 40 ml plantaardig melk (ik heb amandelmelk gebruikt)
- 45 gram roggebloem (kan elk soort meel/bloem zijn in principe)
Beginnend met de bananen in de keukenmachine!
Vervolgens de 3 eieren erbij, en dit nogmaals mixen
En als laatste de melk en roggebloem erbij (de volgorde maakt in principe niet uit, maar dit werkt voor mij het prettigst).
Dit is het beslag wat je dan krijgt, het is vrij dun, maar geen zorgen, je kunt de pannekoekjes gewoon omdraaien straks!
Verhit wat olie in de pan
Ik pak een soeplepel en daarmee schep ik steeds een beetje van het beslag in de pan, ik vind kleine pannenkoekjes leuker dan een grote.
Als de bovenkant niet meer nat is, kun je ze omdraaien.
Kijk eens hoe gemakkelijk! Haha
Ik kan niet wachten tot de zomer om dan vers fruit bovenop de pannenkoekjes te doen. Voor nu diepvriesfruit!
Oja, en ik doe er af en toe ook honing overheen met een beetje kwark aan de zijkant.
Eetsmakelijk!
17 comments
Hmm, dat ziet er héél goed uit, haha! Mooi glad inderdaad! Vroeg werden ze bij mij ook altijd heel brokkelig en moeilijk keerbaar, maar sinds ik het in de blender doe en er gemalen havermout doorheen doe lukken ze bij mij ook steeds beter! Ze zijn ook zo lekker! 🙂
Dit is voor 2 personen denk ik?
Ik vind trouwens vooral jouw idee om er kwark bij te serveren fenomenaal!!! Precies wat het nodig heeft 🙂 maar eet jij dit recept in 2x op?
Yes! Ik eet het in 2 x op 🙂 Ik maak eigenlijk altijd extra als ik kook, voor later 🙂
zekerweten! of voor 1 persoon verdeeld in 2 maaltijden 😉
Jumm, zo worden ze echt mooi! Ik deed er wel eens extra havermout in maar dan worden ze een beetje droog/brokkelig. Straks na het sporten maar eens op deze manier proberen 😀
Jaa ik deed er ook havermout in, dan kon ik ze nog wel omdraaien maar werden ze wel droog idd :p
Zo jammer dat je voor dit te heerlijke recept banaan moet gebruiken, heb je nog een alternatief voor banaan?
Helaas jannie 🙁
Echt super lekker, vooral met een beetje honing eroverheen!
Ze zijn nog lekkerder met kokosmeel! En als topping beetje ahornsiroop, geraspte kokos en bosbessen. Zelfs mijn vriend vind ze dan heerlijk en die heeft altijd zn twijfels als ik ergens een ‘gezondere versie’ van maak 🙂
Ooooooow kokosmeel! Ik kan me voorstellen dat ze dan echt héérlijk zijn. Ik heb ze nog nooit met kokosmeel gemaakt, maar begin al te watertanden bij de gedachte haha
Hee Laura, hoeveel gram kokosmeel gebruik je dan? Groetjes
Dit zijn de eerste banaan-ei-pannenkoekjes die ik echt lekker vind! Ik heb er ook nog wat lijnzaad doorheen gedaan 🙂 Dankjewel voor dit heerlijke recept!
Woohoo!!! Goed om te lezen! 😀
Ze liggen in de pan maar de eerste lading ziet er heerlijk uit.
Het toevoegen van een meelsoort helpt enorm.
Voorheen deed ik het met banaan en een ei maar verder geen meel en dan werd het zo lastig om ze om te draaien.
Nu gaat het een stuk makkelijker.
Strakjes lekker ontbijten :-))
Hallo Teni de bananen pannekoekjes heb ik vanavond gemaakt met wat rijpe bananen ze zijn heerlijk. Ben al een tijdje op zoek naar voeding die makkelijk verteerd en makkelijk te eten is tijdens inspanning. (Racefietsen +100km +30km gemiddeld) heb je nog meer tips voor me?
Groeten,
Henk uit Harderwijk