Het leek me niet echt een boeiend recept, tot ik het ging proberen. En nog een keer en nog een keer. Wow! Dat zoiets zo simpels, zó lekker kan zijn! Banaan met kaneel uit de oven! Ik heb er een paar variaties op gemaakt die ik van plan ben uit te breiden. In ieder geval krijg je wat inspiratie om te variëren met dit heerlijke recept.
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 1 banaan
- theelepel citroensap
- kaneel (zoveel je wilt)
De overige opties zie je terug in de foto’s, de basisingrediënten zijn de bovenstaande. Oja, het is wel lastig om dit mooi op de foto te krijgen moet ik zeggen. Neemt niet weg dat de smaak heerlijk is 😉
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius.
Snijd je banaan door midden en leg deze op de ovenplaat bedekt met een bakpapiertje
Hier besprenkel je wat citroen of limoensap over
Ga los met de kaneel
Plaats dit in de oven voor zo’n 10 tot 15 minuten, hoe langer in de oven hoe zachter de banaan.
Ik wilde er ijs bij, gewoon omdat het vet lekker is. dit ijs is gemaakt van kokosmelk en bevat dus geen koemelk, dat was het proberen waard want hij was echt heerlijk! En zo’n 135 kcal per 100ml wat écht heel weinig is voor roomijs, maar echt! Gemiddeld roomijs bevat zo’n 250 kcal per 100 ml. Dus, reken maar uit wat het verschil is. Oja, gewoon bij de Albert Heijn te vinden.
Bord een beetje opmaken met kaneel.
Ik heb er twee bolletjes ijs en wat granaatappelpitjes (diepvries) bij gedaan. Dit recept is oorspronkelijk afkomstig van een YouTube video die ik zag van Mimi Ikonn.
Daar gaan we, een tweede keer!
Deze keer heb ik de banaan niet al te lang in de oven gelaten, gewoon om eens te kijken hoe dat zou smaken omdat hij minder zacht is. Ik ben fan van beide, ben ik achter gekomen 🙂
Simpel en lekker!
Fancy poging 3! Deze banaan had ik wel helemaal zacht laten worden waardoor het moeilijk wordt om het van de ovenplaat te verplaatsen naar het bord. Een beetje een bende waarna het ook nog eens op de foto moet..
Maar lekker dat het is! Enjoy! 🙂
13 comments
Ziet er super lekker uit en lijkt mij echt een heerlijke combo. Snel een keer proberen!
Ah, dit is echt onwijs lekker! Regelmatig maak ik ongeveer hetzelfde recept, alleen dan bestrooi ik de banaan nog met wat zelfgemaakte granola en extra noten. Ga ze eens eten met ijs, klinkt goed!
Ziet er lekker uit!! Dit ga ik snel uitproberen.
Je kunt de banaan ook in een smal langwerpig ovenschaaltje plaatsen en dat uiteindelijk in z’n geheel op je bord zetten. Oppassen natuurlijk want dat schaaltje is heet, maar dan eet je de banaan uit het schaaltje.
Geen geklieder om de banaan van het bakpapier af te halen.
Ha, superslim idee! Ga ik vanavond direct doen 🙂
Dit is een must try & eat! Ik ga dit maken en eten voordat ik ga hardlopen. Banaan is mijn favorite food voor het hardlopen 😉 and I love cinnamon!
Ziet er super lekker uit!
Onder de foto van de bak ijs staat ‘deze ijs’ maar dat moet ‘dit ijs’ zijn 😉
super! dankjewel voor je oplettendheid 🙂 aangeapast!
Ook lekker op de barbecue! Banaan in aluminiumfolie lekker laten stoven. Als kind deden wij dat met roomboter en bruine basterdsuiker. Van de zomer maar de gezondere varianten proberen. 🙂 🙂
Wat een lekker recept, klinkt goed!
Best. idea. everrr!
Wauw ziet er zo lekker uit! En Professor Grunschnabel is echt een top merk, heb er stage gelopen 🙂
Wauw wat vet! 🙂
Oh wat een geweldige site dit. Bedankt voor de heerlijke ideeën!
Wel een vraagje; er zit toch verschil tussen gram en milliliter? Roomijs zit per 100 ml vaak rond de 130 kzal. Per 100 gram bijna het dubbele.
Is dat bij dit ijs ook niet zo?