Weer een simpel recept waar ik jullie niet van wil onthouden. Het web zit vol met chia pudding receptjes en als je de basis hebt, kun je er allerlei variaties op maken zoals jij wilt! Ik heb er cacao bij gedaan, als je me een tijdje volgt, is dat geen verrassing meer!
Wat heb je nodig voor 2 dessert porties?
- 250 ml plantaardig melk
- 50 gram chia zaadjes
Optioneel:
- honing/agave/ahoornsiroop/stevia om het zoeter te maken (ik heb dit niet gebruikt, mijn amandelmelk is al enigszins zoet)
- 1 eetlepel cacaopoeder
Ik heb een glas gebruikt om de pudding in te maken. Het is te simpel voor woorden, doe de melk in het glas en vervolgens doe je de chia zaadjes erbij!
Even goed roeren, het liefste met een vork zodat alles goed met elkaar mengt. Op dit moment kun je ervoor kiezen om je zoetstof of cacao of kaneel of wat je maar wilt erbij te doen om er een variatie op te maken. De basis is alleen melk + chia zaadjes.
Lekkere kliederboel! Nu komt het cruciale gedeelte: zet het in de koelkast voor op zn minst 2 uur. Het liefst een nachtje, dan krijg je de beste en lekkerste pudding textuur!
De zon kwam op, ik werd wakker, strompelde uit bed richting de koelkast; en mijn chia pudding was klaar!!!!! Wel even de helft overgegoten in een mooier bakje 🙂
Zoals je ziet is het echt dikker geworden. Het is een aparte textuur dat doet denken aan een pudding, ik vind het super!
Smakelijk 🙂 In de herfst ga ik eens een appeltaartpuddinkje proberen te maken met kaneel en gebakken appels!
13 comments
Hmm yam! Dit is ook nog steeds iets wat ik moet proberen te maken haha! En inderdaad, de cacao toevoeging is geen verrassing meer haha
Ik had het al eens gemaakt, maar dan alleen de amandelmelk en de chia zaadjes. Dat met cacaopoeder is echt een goed idee. Thanks!
Wat ik echt super lekker vind: chiapudding (gemaakt met alleen koemelk) met aardbeien erboven op. Met heeeeel veel fantasie lijkt t dan op pannacotta met aardbeien 😉 Heerlijk! Ik ga er volgende keer cacao bij proberen
Dit is ontzettend lekker, eet dit heel vaak voor mijn yoga lesje!
Wow, wat een geweldig idee!! Morgen ben ik vrij, dan ga ik het maken!! Lijkt me onwijs lekker!
Hoi!
Ik heb dit al een geprobeerd alleen toen koeien melk. Ook heb ik de chiazaadjes van kruidvat gebruikt. Helaas namen de zaadjes geen vocht op. Kan iemand mij vertellen of dit kan komen door de kwaliteit zaadjes of door koeien melk
You’re kidding? Dit heb ik toevallig vanmorgen gemaakt 🙂 Wel iets anders recept.
Wil ik nog steeds een jkeer proberen! Ik ben benieuwd of de structuur op ‘echte’ pudding lijkt.
Ik vraag me echt af of het lekker is. Ik ben nog al een moeilijke eter en ik durf ook niet zo snel te proberen. Ik vroeg me wel af of je dit ook met gewone melk te maken is. Ik gebruik namelijk voor alles lactosevrije melk, omdat ik dit lekkerder vind (en omdat ik lactose intolerant ben)
Ik heb het vandaag gemaakt! Als toetje na mijn korstloze quiche 🙂
Heeft iemand een tipje om het iets spannender te maken qua smaak? Ik heb het met rijstmelk gemaakt. Dank alvast!
Ik heb het recept wat aangepast en het smaakte ook heerlijk.
– 250ml amandelmelk
– 3 eetlepels chia zaad
– 1 banaan
–> alles blenden (behalve de chiazaden)
–>wanneer je een romige pap bekomt doe je de chiazaadjes erbij,
–>lekker om onmiddelijk op te eten, maar nog lekkerder als je het een paar uurtjes in de koelkast zet.
TRY IT! 🙂
Ik heb net de pudding gemaakt en behalve cacao ook wat koekkruiden er door gedaan
Dit gaat absoluut mijn meest favoriete toetje ever worden