Ik kan geen genoeg krijgen van havermout! Dit is weer een goed geslaagde combinatie! Chocolade havermout met noten 🙂
Wat hebben we nodig?
- amandelmelk, sojamelk, of ander soort melk
- havermout
- 2 blokjes pure chocolade
- 1 eetlepel honing
- geschaafde amandelen, amandelen en walnoten
De hoeveelheid amandelmelk en havermout is voor mij altijd op gevoel. Als ik trek heb in een wat dikker papje, doe ik meer havermout. En omgekeerd. Daarom heb ik helaas geen exacte hoeveelheid, gelukkig is het niet te verpesten. Heb je teveel havermout? Doe er dan melk bij en andersom.
Havermout en amandelmelk opwarmen. Zodra het warm is kun je de honing toevoegen.
En dan kunnen de blokjes chocolade erbij.. Oohhhh jummieeeee
Dit is de basis! Heerlijke chocolade havermout.
Garneren met noten, en je hebt een heerlijk lekkernijtje als ontbijt bijvoorbeeld.
5 comments
Ik krijg er spontaan trek ik. Heerlijk.
Welk merk pure chocola gebruik jij Teni?
Hey Fatima! Ik gebruik vaak het merk Swiss, dat kun je bij de Albert Heijn kopen. Maar soms ook gewoon extra puur van AH eigen merk 🙂
Kan je dit ook bv de avond ervoor maken?
Hoi Katja! Dit recept zou ik niet de avond ervoor maken want het wordt helemaal hard de volgende ochtend. Wel kun je havermout op een andere manier de avond ervoor maken, de welbekende “overnight oats”. Hier staat beschreven hoe: http://www.culy.nl/inspiratie/onze-favoriete-combinaties-tips-voor-overnight-oats/
Liefs,
Heerlijk!! Ik heb ipv pure chocoladeblokjes cacaopoeder, honing en een beetje kokosolie toegevoegd. Aanrader als je geen suiker wil eten!