Dit is echt een ontzettend simpel recept en is niet zozeer bedoelt om los te eten (kan wel!) maar ik ga dit de komende tijd veel in recepten gebruiken. Door er een aparte post van te maken kan ik er elke keer makkelijk naar verwijzen! Dus bij deze: dadelpasta
Bovenstaande foto komt van deze site.
Wat heb je nodig / wat is de verhouding?
- 100 gram ontpitte dadels
- 20 gram plantaardig melk
- theelepel vanille extract*
*dit is niet helemaal suikervrij, en geheel optioneel
Als eerste doe je de dadels in de keukenmachine en mix je dit tot er vanzelf een “bal” ontstaat, doe vervolgens de plantaardige melk en vanille extract bij en mix dit nogmaals.
En klaar is je dadelpasta! Zo simpel, zo lekker en een perfecte vervanger voor suiker in heel veel lekkere recepten! Stay tuned! 🙂
4 comments
Wow, lijkt me heerlijk! Ben benieuwd in wat voor gerechten je het nog meer gaat gebruiken.. Ben helemaal weg van je recepten!
Je bent echt een zoetekauw, maar dan op de gezonde manier. Precies wat ik nodig heb. Ga zo door!!!
Hoi Teni,
Ik ga dit zeker uitproberen! Mijn vraag is of ik de glycemische index verlaag als ik er bijvoorbeeld amandelen aan toevoeg? Koolhydraten en vetten verlagen het gi toch? Is dit dan beter voor je lichaam?
Liefs,
Tamara
Ik vroeg mij af welk merk keukenmachine/foodprocessor jij hebt?
Ik vind je recepten erg leuk allemaal dus ga er toch maar 1 aanschaffen
Groetjes Ankie
Hai, wat een goed idee. Weet je ook hoeveel gram pasta je nodig hebt om bijvoorbeeld 50 gram suiker te vervangen? En kun je dit in koek en gebak recepten gebruiken? Vast bedankt….