Ik had zin om te experimenteren! En ik zal eerlijk zijn, ik zag dat de aubergines in de bonus waren, dus dat zou het hoofd ingrediënt worden! Het is een heerlijk recept geworden die ik graag met jullie deel.
Wat heb je nodig voor 2 aubergine helften (1 helft per persoon, als je er nog een portie groente en/of vlees erbij eet).
- 1 middel tot grote aubergine
- 25 gram couscous
- 2 rode uien
- 50 gram champignons (hoeft natuurlijk niet precies)
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel pijnboompitten (3 gram)
- 2 theelepels tomatenpuree uit blik
- paprikapoeder, peper en zout
- olijfolie
- geraspte kaas, optioneel
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius
Zet nu heet water op om de couscous mee te maken. Ik doe de couscous altijd in een schaaltje die ik vervolgens vul met heet water tot net boven de couscous. Laat dit staan tot het water helemaal is opgezogen door de couscous, roer af en toe even met de vork door de couscous.
Snijd de aubergine recht door midden zodat je twee evengrote helften krijgt.
Hol de aubergine uit met een theelepel, gooi de aubergine vulling niet weg maar leg dit apart.
Bestrijk de aubergine helften met wat olijfolie en leg ze in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Verwarm wat olie in een koekepan en doe daar de gesneden ui, knoflook en aubergine vulling in. Snijd de aubergine vulling eventueel nog in kleinere stukjes als dat nodig is. Laat dit zo’n 5-6 minuten bakken en voeg dan de gesneden champignons en pijnboompitten toe.
Doe nu de couscous bij het mengsel en roer dit erdoor.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer dit er ook door.
Het kan zijn dat je wat olie moet toevoegen omdat de aubergine ontzettend veel olie opzuigt.
Haal de aubergine helften weer uit de oven en vul ze met het mengsel
Als je wilt (ik wel!) doe je er nog wat geraspte kaas bovenop, dit zet je weer terug in de oven voor 15 minuten.
Het resultaat! Jummie
Eetsmakelijk!
16 comments
Dat ziet er weer heel erg lekker uit. Ga ik zeker een keer proberen.
Fijne zondag.
Gr. Helga
Dankjewel Helga!
Hoop dat je ze lekker vindt als je ze maakt 😉
Liefs,
Teni
Ziet er super lekker uit!! Jummie
😀 😀
het ziet er lekker uit. Ga het van de week uitproberen of het ook lekker is. 🙂
Hoop dat het ook lekker is! hihi
Het ziet er weer heerlijk uit 🙂
Thanks Suzanne! 😀
Ziet er heerlijk uit! Ik doe het normaal met gehakt, maar dit is toch een goede alternatief! 🙂
Jaa met gehakt ken ik het ook, heerlijk is dat!
Deze ga ik maken volgende week. Ziet er heerlijk en ook mooi uit.
Ik doe er nog een kabeljauw filet naast. Bedankt weer !
Graag gedaan Marco en eetsmakelijk!
Het was de vorige keer zo lekker dat we het nu weer aan het maken zijn! 🙂
Hee Hee,
Ik heb dit recept al een hele lange tijd geleden gebruikt als inspiratie om te experimenteren met aubergines. Ik heb het recept in grote lijnen wel hetzelfde gelaten, maar toch een klein beetje veranderd. Ik zou het recept graag willen delen, vind je het vervelend als ik het recept deel op mijn blog? Ik verwijs sowieso naar jou blogpost met een link naar het recept.
Liefs,
Lucinda
Hoi Lucinda! Wat leuk dat het recept goed bevalt. Natuurlijk mag je het delen, zolang er een link staat naar waar het vandaan komt, mag het “volgens de regels” altijd en van mij ook! Haha 😉
Liefs!
Teni
Net gemaakt, tegen mijn gewoonte in, precies zoals jouw recept. Op wat verse munt na… 😀
Heerlijk gegeten, precies goed
Ik ga snel nog iets van je maken!!
Groetjes