Als ik eerder had geweten hoe makkelijk het was om Indiaas naan brood te maken, dan had ik het veel vaker gedaan! En vandaag deel ik dit heerlijke recept met jullie 🙂
Wat heb je nodig?
- 150 ml warm (kraan)water
- 400 gram witte bloem
- 120 ml / 140 gram yoghurt
- 30 ml gesmolten boter
- 4 gram gist (droog)
- 1-2 eetlepels honing
- 1-2 theelepels zout
- 2 theelepels knoflook poeder
- olie om in te bakken
- koriander als garnering
Doe de water, gist, zout en honing bij elkaar en meng het even door. Laat dit 10 minuten staan tot er een soort schuimlaagje bovenop komt.
Vervolgens voeg je de bloem, boter, yoghurt en knoflookpoeder bij het gistmengsel en meng je het met een vork tot je het geheel kunt kneden. Of je gebruikt een keukenmachine (met of zonder deeghaak).
Als je dit hebt, dan is het deeg nog wat nat; doe er bloem bij tot het ‘elastisch’ wordt, zie foto hieronder.
Laat het vervolgens een half uur tot een uur rijzen in een kom met een theedoek eroverheen.
Vervolgens kun je het deeg uit de kom halen (plaats het op een oppervlak wat bedekt is met bloem) en in vieren verdelen.
Druk het plat, trek het uit elkaar, speel er gerust een beetje mee tot je er je gewenste naanvorm uit hebt. Het voordeel van een naanbrood is dat hij in alle vormen voorkomt, hij hoeft dus niet perfect rond; liever niet zelfs!
Verwarm wat olie in een pan en bak het brood erin
Zo’n 3-4 minuten per kant is voldoende!
Zo simpel is het! Een beetje koriander als garnering en je Indiase Naan Brood is helemaal klaar! Je kunt altijd nog allerlei kruiden in het mengsel zelf toevoegen om te variëren met verschillende soorten naanbrood-smaakjes!
Eetsmakelijk!
11 comments
Ik vind Naan brood heerlijk. Nooit geweten dat het zo makkelijk te maken is.
Heerlijk! Ik vroeg me af of er ook een manier is om dit brood met havermeel te maken, heb jij een idee?
Ik ben bang dat het dan uit elkaar valt, maar je kunt het altijd proberen! Als het fijne havermeel is zou het wel moeten lukken denk ik
Ooh heerlijk, ben gek op naan brood bij curry’s. Zou je dit ook in kunnen vriezen (als er wat over blijft)
Jahoor ik bewaar ze altijd in de vriezer
Goed recept! Voor de healthy version kun je eventueel fijn volkoren meel gebruiken.
Heerlijk! Naanbrood uit de winkel vries ik wel in, zou dat met deze ook kunnen?
Bij gebrek aan gist, lukt het met zelfrijzende bloem ook?
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar waarom niet? Ik zou het gewoon proberen als ik jou was! Hoef je hem ook niet te laten rijzen 😉
Ik maak altijd brood met 2 delen zelfrijzend bakmeel en 1 deel Griekse yoghurt met een snufje zout. Werkt in principe hetzelfde en is nog makkelijker.
Ik vind dit echt een top recept! Dankjewel voor het delen. Weet jij uit ervaring of je het deeg kan maken en 24 uur later de broodjes ervan kan bakken? Thanks alvast! Groeten