Dit was per toeval een super goed gelukt experiment als ik dat zo mag zeggen! Mini kip burgertjes, of koteletjes, hoe je het ook wilt noemen. Heerlijk met courgette spaghetti!
Wat heb je nodig voor zo’n 18 mini kip burgertjes?
- 200 gram kipfilet
- 1 rode of gele paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram havermout
- 1 ei
- olie om in te bakken
- peper, zout, naar smaak
De ui met knoflook in de keukenmachine en malen!
Vervolgens doe je de paprika er in grote stukken bij
Dit mengsel bak je even in de pan met wat olie erbij zodat de uitjes en de paprika wat zoeter worden qua smaak
De kip kook je in een pannetje water tot hij van binnen helemaal wit is. Hoe langer je de kip kookt, hoe malser hij wordt. Ik heb de kip denk ik zo’n 15 minuten gekookt.
Vervolgens doe je de kip in de keukenmachine en maal je dit ook
Paprika + ui mengsel erbij
Hier doe je het ei en de havermout bij en mix je dit nog eens goed door op de hoogste stand
Tijd om te bakken!
Doe wat olie in de pan en schep kleine balletjes uit de keukenmachine in de pan. Ik heb een ijslepel gebruikt, werkt supermakkelijk! Ik adviseer je om ze wat platter te drukken zodat de binnenkant sneller gaar wordt aangezien ze bij mij vrij snel verbranden!
Als ik dit nogmaals maak (sowieso), dan let ik beter op het feit dat ze snel zwart worden! Maar qua smaak; heerlijk!
Vervolgens heb ik een avocado geprakt, courgette spaghetti gemaakt en dit met champignons en spinazie gebakken.
Hmmmm lekker romig door de avocado.
Maakt het plaatje mooi af zo!
Smakelijk!
14 comments
Yummmmm! Ga het vanavond gelijk proberen!
Jummm! staat op m’n lijstje 😉
Ziet er superlekker uit!
Ik heb een standaard eetplanning voor door de weeks en in het weekend heb ik iig 1 dag waarop ik nieuwe recepten probeer of uitgebreid kook. Hier past dit recept heel goed in! Mijn uitdaging voor dit weekend! 🙂
Bedankt weer Teni!
Eet je niet hartstikke eenzijdig als je elke week hetzelfde eet?
Valt op zich best mee hoor. Voor mijn gezin is er altijd 1 pasta, 1 rijst, 1 aardappelen en 1x soep per week die zeg maar de basis vormen. Dan koop ik voor de hele week groenten in die vh seizoen zijn en daar vul ik het mee aan + ei, kaas, room, creme fraiche, vlees en vis. Nu eten we bv elke week snijbonen, maar de ene keer met chorizo en pasta en de andere keer snijbonen met aardappelpuree en kipfilet. Dus enigszins n basis weekblad, maar altijd wel n beetje anders. 🙂
Hoe heb je de courgette in zo een spaghetti vorm gekregen? Ik ben al een tijdje op zoek naar een apparaat waarmee ik de ‘zoodles’ kan maken!
Spiraalsnijder!
Dank!
Aaaah gruwelijk, heb het meteen opgeslagen als bladwijzer!
Lijkt me echt heel erg lekker, dit ga ik binnenkort maken 😉
(deze week!)
Super leuk idee! Ik heb de havermout weggelaten en het niet gebakken, dan heb je echt mega lekkere salade voor op brood! Wat ik over heb ga ik vanavond alsnog bakken als burger 😀 Lekker receptje weer hoor 😉
De courgette hoeft dus niet gekookt te worden? Kan dit wel, of wordt het door het bakken zacht genoeg?
Gemaakt zonder de courgette, maar Hollands met sperziebonen. Heerlijk! alleen viel bij mij de burgertjes uit elkaar :-(.
Oohh noooo 🙁 Zolang het lekker was! haha