Ik krijg alweer trek als ik de foto’s bekijk, wat was deze pizza van speltbodem toch lekker! Eigenlijk is het recept exact hetzelfde als met tarwebloem, maar in plaats van tarwebloem gebruik je speltmeel. Kijk en smul mee 🙂
Dit recept is alleen voor de bodem, wat je als topping wilt is natuurlijk geheel je eigen keuze.
Wat heb je nodig voor 3 kleine pizza bodempjes?
- 140 gram speltmeel (en flink extra voor bij het kneden)
- 140 ml warm water
- 3,5 gram gist (meestal een half zakje)
- halve theelepel zout
- scheutje olijfolie
Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celsius
Doe het warme water in een kom en voeg daar de gist en het zout aan toe. Meng dit door elkaar en laat dit even 10 minuten staan.
Na 10 minuten kun je er wat speltmeel bij doen en het met een vork mengen, het zal eerst een papje worden. Voeg langzamerhand steeds meer spelt toe.
Tijd om te kneden! Haal het uit de kom, gooi er wat spelt overheen en ook op het aanrecht en beginnen maar!
Zodra je deeg niet meer plakt en goed gekneed is, doe je er een klein beetje olijfolie overheen. Kneed dit er ook goed door zodat je uiteindelijk een glanzend bal krijgt van deeg.
Laat het minimaal 1 uur rijzen in een kom met een theedoek eroverheen. Dit kan gewoon bij kamertemperatuur.
Ik heb het deeg in 3-en verdeeld, zo heb ik 3 kleine pizza’s
Pizza toppings; ui, champignons, jalapeno’s en spinazie. Ook heb ik mozzarella gebruikt.
Doe dit 25 tot 35 minuten in de oven
En eetsmakelijk!
3 comments
De ingrediënten van Gist Levure bestaan uit: gedroogde gist, emulgator E 472 c.
Ik vraag me af of dit E-nummer wel zo ‘gezond’ is…
Dank je teni, vanavond gemaakt. Duidelijk recept. ‘t lukte en was heerlijk.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=933791980005150&set=a.429219777129042.114086.100001230696859&type=1
gist en zout mogen niet mt elkaar in aanraking komen dan werkt de gist niet of niet goed altijd gescheiden door het meel mengen