Eigenlijk lijkt het mij niet uit te maken, gooi wat dingen in een kom, of een ‘bowl’ en ik wil het eten. En deze keer heb ik dat gedaan met quinoa, heerlijk gekruide kip en kidney bonen. Het geheim? De frisse salsa die de smaken bij elkaar trekt en er een heerlijk geheel van maakt!
Wat heb je nodig? De hoeveelheden mag je echt zelf bepalen naar smaak!
- Quinoa
- Kipfilet
- Kidney bonen uit een pot of blik
- (Diepvries) Mango
- (Diepvries) Ananas
- Verse koriander
- Rode ui
- Citroensap
- Olie om in te bakken
- Peper, zout, paprika poeder, kurkuma, wat jij maar wilt
Leg je schaaltje alvast klaar, hoe mooier het schaaltje, hoe groter het eetplezier 😉
Doe de quinoa in een pannetje water en breng dit aan de kook. Je kunt het klaarmaken zoals op de verpakking, maar je kunt het ook een beetje op gevoel doen en water afgieten wanneer de quinoa gekookt is 😉 Doe in een koekenpan wat olie en daarbij de kruiden, laat dit even kort bakken. Vervolgens doe je hier de in stukjes gesneden (of geknipt, ik knip mijn kip) kip bij. Zorg dat de kruiden lekker elk stukje kip bedekken.
Snijd vervolgens de rode ui in kleine blokjes, ook de ananas en mango in kleine blokjes en de koriander ook. Doe dit bij elkaar in een aparte kom. Voeg hier citroensap toe naar smaak en proef even of je salsa goed is. Misschien moet er wat zout bij.
Als de quinoa en kip beide klaar zijn, is het een kwestie van alles bij elkaar scheppen in je mooie kom! Je kunt de kidney bonen ook meeverwarmen met de kip als je die warm wilt eten, maar je kunt ze ook door je salsa mengen. Of gewoon, zoals ik heb gedaan: ernaast plaatsen.
Zo simpel was het! En ook nog eens super voedzaam 🙂 Eetsmakelijk!
2 comments
Het ziet erg lekker uit. Ik ga het uitproberen! ?
Het is erg lekker, is het uit een specifiek land of zelf bedacht?