Ik ben toch best wel gek op chips, vooral als ik naar een film kijk. Ik ben dus aan de slag gegaan om zelf chips te maken, zonder het te frituren zoals met gewone chips wordt gedaan. Dus dit is een véél gezondere variant, let wel; het blijven aardappelen met olie en kruiden.
Het belangrijkste onderdeel van dit recept is toch wel de keukenmachine. Het is belangrijk dat deze een opzetstuk heeft om dunne plakjes te kunnen maken. Als jouw keukenmachine dit niet heeft kun je het met een dunschiller doen of een rasp gebruiken (niet de kleine gaatjes van een rasp, maar een langwerpig gat zit er vaak ook bij). Zolang je maar dunne plakjes maakt 🙂
Wat heb je nodig?
- aardappelen, zoveel je zelf wilt. Ik heb 3 kleintjes gebruikt
- olijfolie, afhankelijk van hoeveel aardappelen je gebruikt
- kruiden voor de chips smaak; dille, paprika, peper, rozemarijn etc.
- zout
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius
Dit is het magische van de keukenmachine met dit opzetstuk. Binne no time; dunne plakjes!
Vervolgens doe ik de plakjes in een kom, besprinkel ik ze met olijfolie en kruiden en laat ik ze even 5 minuten staan.
Uitspreiden over een bakplaat met bakpapier, en dan de oven in voor 20 minuten
Jummie!!
15 comments
Hey Teni,
Ik neem aan dat je de zoete aardappel bedoeld he?
liefs Dieuw
Hoi Dieuw,
Dit zijn gewone aardappelen (rode variant), geen zoete. Ze lijken er op de foto wel op. Het kan ook met een zoete aardappel 🙂
Liefs
Ok ik dacht even checken:-)… Ik ga het eens proberen met de zoete aardappel.
Fijne dag vandaag!!
xxx
Jaaa ik ga het de volgende keer ook met zoete aardappel doen 🙂 lijkt me veel lekkerder ook!
Jij ook een fijne dag! xxx 🙂
En alweer een lekker recept.
Ik ga het ook proberen met zoete aardappelen.
Joepie! Alle 3 met zoete aardappel proberen, ik ben benieuwd 😀
Hier nummer 4 die het gaat proberen met zoete aardappels! Haha
hahaha vet leuk! ik moet ze eerst nog in huis halen :p
Whauw, de chips zoete aardappel met zee zout en rozemarijn is echt mega lekker…. Voor mij kan gewone chips er niet tegen op!
Thanks Tani voor de heerlijke gezonde recepten.
Woohooo lees ik dat nou goed? Gewone chips kan er niet tegenop? Dan is mijn klus geklaard! Hahaha, heel leuk om te lezen Loon 🙂
Liefs,
Ben benieuwd, de chips zitten nu in de oven. Ik zelf houd meer van pittige chips dus heb ik was tabasco door de olijfolie gemengd.
Ah dat klinkt lekker, met tabasco!
Hoop dat ze hebben gesmaakt!
Awesome!!! Welke keukenmachine heb jij?
ps; love your blog!!
Dankjewel Mia!!
Ik heb de Philips keukenmachine, die volgens mij niet meer te koop is. Ik weet niet welke versie het is, maar dit is de set: http://fitbeauty.nl/wp-content/uploads/2013/12/philips-food-processor-500w-hr7625.jpg
Hoi Teni,
Ik heb ook een keer chips gemaakt van pastinaak. Net zulke dunne plakjes, rozemarijn en olijfolie. Ook erg lekker.