Ik kocht laatst weer na lange tijd een pak cruesli uit de supermarkt. Ik had zo’n zin in die knapperige en superzoete smaak voor door mn yoghurt! Maar bedacht me een dag later “Dat kan ik ook maken! Maar dan een tikkeltje gezonder en lekkerder”. Precies wat ik zeg; een tikkeltje gezonder. Want hier zitten dan geen conserveermiddelen etc. in. En tafelsuiker heb ik vervangen door honing, wat eigenlijk alleen maar beter werkt voor de kleverige structuur die je wilt. Op naar het recept! Het is super simpel.
Wat heb je nodig?
- 200 gram havermout
- 130 gram honing
- 4 eetlepels kokosvet
Toevoegen naar smaak:
- 2 eetlepels hagelslag (hehe..)
- 1 eetlepel cacao nibs
- 3 eetlepels kokosrasp
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celcius
Havermout, kokos, cacao en hagelslag bij elkaar in een kom.
Laat het kokosvet smelten samen met de honing, dit kan dan bij je havermout mengsel
Met een lepel er goed doorheen roeren
Je mengsel kan nu op een bakplaat, voorzien van bakpapier
Dit gaat dan voor minstens 30 minuten in de oven. Het is handig als je na 15 minuten eventjes met een vork of lepel er doorheen schept zodat alle kanten goed mee worden genomen.
Die van mij heeft 40 minuten in de oven gezeten. Let wel: HET WORDT NIET KNAPPERIG in de oven. Dus haal ze op tijd uit de oven! Het wordt pas knapperig als het aan het afkoelen is.
Een beetje verspreiden. Ik houd van die dikke brokken door de cruesli, dus zorg ik ervoor dat het niet verspreid wordt als één gladde massa, maar een beetje random verspreiding met hier en daar dikke stukken. Dit laat je zo afkoelen.
Hm 🙂 En klaar!!
Meteen maar een bakje yoghurt erbij.
Ik bewaar dit in een van mn Sistema lunchboxjes. Je zou dit prima 2 weken in een pot kunnen bewaren. Die van mij was na 5 dagen al op.
Smakelijk!
10 comments
Ja echt te lekker om zelf je toppings voor de yoghurt te maken <3! Eigenlijk super simpel en toch doe ik het veel te weinig! Jouw receptje maar is even uitproberen deze week :-)!
Oooooeeeeehhh, dat ziet er lekker uit! Ga het deze week ook eens maken! Bedankt! 🙂
Wat handig zelf gemaakte cruesli!! Super gezond en lekker. Ga het ook maken! 🙂
Zelfgemaakt is veel lekkerder! Ik doe er ook altijd noten bij.
Mmmm dat ziet er absoluut heerlijk uit, dat ga ik ook proberen!
Ik heb dit recept net geprobeerd en het is zo lekker! Bedankt voor het recept! Alleen moest het er bij mij maar 10 minuutjes in de oven en was het toen al klaar 🙂
Waar kan ik het beste kokosvet kopen? En welke?
Heb het net gemaakt. Ietsje meer noten gebruikt. En het huis ruikt heerlijk!!!! En de smaak, pfoe voor mij geen kant en klare cruesli meer. Als deze op is ga ik er mss nog wat cacao nibs doordoen. En misschien ietsje meer honing of kokosolie, de brokken blijven bij mij nu heel maar moet ze niet aanraken want dan valt het een klein beetje uiteen.
Maar heerlijk!
Heerlijk zelfgemaakte cruesli. Bij mij helaas eerste keer aangebrand ivm te lang in oven. Ook als ontbijt met diepvries fruit en kwark
Hier bij elkaar 20 minuten en dat was net iets te lang. Een mini beetje verbrand dus wel eetbaar maar volgende keer of de over lager of korter.
De smaak is perfect. Hier zonder kokos snippers en cacao. Wel met vlokken ipv hagelslag.