Yes! Het is weer voedingsdagboektijd. De zomer is nog in gang (volgens de kalender) dus blijf ik zoveel mogelijk zomergroente en fruit naar binnen werken. Benieuwd naar wat ik de afgelopen week heb gegeten?
Natuurlijk, maïswafels met pindakaas. Dit waren de laatste rechthoekige die ik nog had, eindelijk heb ik weer de ronde! Dat eet fijner vind ik 😉
Koffie met amandelmelk + een rietje
Oeeeh watermeloen smoothies!
Ik ben helemaal ‘into’ de bloemkoolrijst tegenwoordig. Een bloemkool raspen en vervolgens bakken alsof het rijst is.
Met wat bonen en groente
Ik had nog twee burgers over van mijn vegan-dag (wat? zie hier!), eentje werkte ik direct naar binnen toen ik het bakje uit de koelkast haalde, die ander kreeg ik nog op de foto 😉
Hier vind je het recept:
Kleine simpele salade met veldsla, gebakken courgette, tomaat, komkommer en hüttenkäse bovenop
Een berg voedsel in de airfryer gegooid. Van aubergine en courgette tot frietjes!
Salade, het begin..
Oh, dit was het dan. Avocado erbij, beetje peper en zout en een klein beetje citroensap.
Bloemkool, aubergine en courgette bakken met een hoop Indiase kruiden en vervolgens nog wat smeerkaas erdoor gooien omdat ik dat lekker vind als het gesmolten door de groente zit.
Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar ik heb genoten!
Banaan + ei + chocolade eiwitpoeder + havermout = pannenkoek!
Ontbijten met pannenkoeken, of ja; één dan.
Laatste beetjes bloemkool opmaken
Met wat hüttenkäse
Chips met kwark als dip! JUM!
Broodje tartaar met ketchup en mayonaise.
Een smoothie met bevroren banaan, kwark, amandelmelk en ijsklontjes
Aan het eind nog wat vanille eiwitpoeder bij gedaan en klaar!
Frietjes uit de airfryer, my favorite!
Met wat speziebonen en een uit elkaar gevallen tartaar haha.
Laatste beetjes bloemkoolrijst-mengsel opgewarmd met een biefstuk en alles wat ik nog had aan cherry tomaten. Even opmaken die handel.
Maïswafels (ronde!) met pindakaas in het mooie ochtendllicht.
Watermeloen!
+ een watermeloensmoothie.
Pizza op een wrap, zo simpel, zo lekker.
Dinner is served!
En we eindigen met mijn lievelingszomerfruit: watermeloen! 🙂 Nu het nog kan 😉
8 comments
Lekker hoor al dat zomerfruit. De watermeloen smoothie ziet er echt super lekker uit.
Wat een heerlijkheden weer!! En de ronde maiswafels back where they belong ?
De watermeloensmoothie lijkt me super…lekker fris en minder “zwaar”. Heb je daar (ooit) een recept van geplaatst?
Bedankt voor de inspiratie!
Fijne dag lieve Teni,
Liefs Martine
Hoi Martine, ze maakt hem in haar video van gisteren! 🙂
Groet, Daphne
Na talloze keren die heerlijke airfryer frietjes te zien passeren op jouw blog heb ik eindelijk ook de knoop doorgehakt en me een airfryer aangeschaft! En hoe fantastisch is dat toestel wel niet? Heb het nog maar een kleine week maar al elke dag gebruikt voor vanalles en nog wat haha 😀 En de frietjes zijn héérlijk! Eindeljik ‘gezond zondigen’. 🙂
Altijd leuk om te lezen, doe altijd meteen weer nieuwe inspiratie op! Grappig, de bloemkool rijst staat hier ook regelmatig op tafel. Echt ideaal toch? 🙂 Fijne dag babe. Liefs, Merel
Hi Teni! Ik hou echt van jouw voedingsdagboeken. Het ziet er allemaal zo heerlijk en gezond uit, en tegelijk ook toegankelijk: Vooral “herkenbare” producten die je gewoon bij de supermarkt kan halen, waardoor ik hier echt veel inspiratie uit kan halen.
Ik vraag me alleen soms af of boodschappen niet heel duur worden als je zo veel verschillende groentes en fruit in huis hebt? Dit houdt mij (met mijn studentenbudget) een beetje tegen om bijvoorbeeld vaker salades te maken. Ik bedenk me dan ook dan veel groente maar kort houdbaar is, dus je moet het meteen opeten en vaak opnieuw kopen. Zou je hier een keer een artikel over willen maken? Ik ben heel benieuwd hoe jij dit doet, en of je misschien tips hebt om zo gezond en gevarieerd te eten binnen een budget. 🙂
Hey Kayleigh!
Als student probeer ik ook op de centen te letten, maar ook met een budget van EU15-25 per week is dit eetpatroon heel goed mogelijk. Ik weet niet of je dit te duur vind… Mij lukt dit makkelijk door bij Lidl en je lokale markt groente en fruit te halen (lang niet zo duur als Jumbo en AH). Ook koop ik altijd grote verplakkingen als er gehakt, kip of vis in de aanbieding is en houd een voorraadje in de vriezer. Ik probeer zelf vaak boodschappen voor drie dagen te doen en een beetje te plannen wat ik zou willen eten zodat er geen producten bederven. En eigenlijk eet ik de meeste avonden van de week met anderen samen en kook zelf eens in de zoveel tijd, dat is ook veel goedkoper dan voor 1 persoon koken. Dit is waarom ik vaker salades etc bij de lunch eet om nog wat extra groenten binnen te krijgen (want niet iedereen heeft dezelfde leefstijl natuurlijk) en is het ook financieel mogelijk om dat te doen. Ik hoop dat dit je helpt:)
En Teni, het lijkt mij ook leuk om jou kijk hierop te horen!!
Liefs,
Es
De Voedingsdagboekjes vind ik heel inspirerend.Heb al vaak nasi gemaakt van bloemkool rijst.