Ik krijg er geen genoeg van, gezond & lekker eten. Jij hopelijk ook niet! En mocht je er wel moeite mee hebben, dan hoop ik dat je wat inspiratie en ideetjes meepikt uit dit voedingsdagboek voor het maandag ‘Blue Monday’ is! Ik heb een aantal geweldige nieuwe ontdekkingen gedaan waardoor mijn gezonde maaltijden een boost hebben gekregen en ik deel ze graag met jou!
Een grote batch zoete aardappel in één keer maken zodat ik er de rest van de week lekker van kan eten. Ik maak dit met peper, zout, paprika poeder en komijn (soms ook wat kaneel en/of rozemarijn) met olijfolie in de oven. 30 minuten op 200 graden Celsius.
Tada!
Die avond at ik een deel ervan met bloemkoolrijst, quinoa, rozijnen en koriander.
+ pompoenpitten.
Mijn sapjes in de ochtend worden steeds boeiender, ik ben de laatste tijd verslaafd aan selderij-sap. Ik vind selderij normaal gesproken totaal niet boeiend en ook niet heel lekker, maar als sap met gember en wortel geeft het een bijzonder fris gevoel! Binnenkort hoop ik te kunnen schrijven over selderij, als ik genoeg wetenschappelijk onderzoek heb verzameld 😉
1 wortel en mijn hele sap is oranje 😉
Lekker met een warm bakje havermout met pecannoten en rozijnen.
Kaki fruit als tussendoortje met..
Maïswafels met pindakaas! Als tussendoortje probeer ik altijd eiwit of vet te combineren koolhydraten (fruit) en niet enkel een stuk fruit te eten omdat ik daarna gauw weer honger krijg. Door eiwitten en/of vetten blijf ik langer vol! Vandaar de pindakaas 😉
Ik had aardig wat gember en munt van de Haagse markt in huis, dus verse gember en muntthee gaat er goed in!
Samen met Boy maakte ik een recept uit het kookboek van Deliciously Ella (deze komt de laatste tijd al zovaak voorbij, ik ben FAN!). De saus voor dat recept was echt waanzinnig lekker, ik besloot hem nogmaals te maken en hem bij mijn ‘gewone’ maaltijd te integreren. WOW, wat een ontdekking. I LOVE IT.
Ik kan natuurlijk niet hetzelfde recept delen als in het boek staat, daarvoor zou je het boek moeten aanschaffen natuurlijk (Deliciously Ella Every Day) maar globaal gezien gaat er olijfolie, knoflook, pindakaas, koriander, tamari en tahini in. Ohh het is zo lekker!
Ui, courgette, kikkererwten en paprika
Linzenpasta
Dit gaat bij elkaar en drie keer raden wat hier overheen gaat..
De saus!!
En smullen maar!
Middagen met zelfgemaakte warme matcha latte’s, hmmm
Ik maak ze met 1 eetlepel matcha poeder, amandelmelk en 1/2 tot 1 eetlepel honing.
Ik eet eigenlijk niet meer zoveel yoghurt meer (experimentje) maar dat wat ik heb wil ik wel opmaken natuurlijk. Lekker met kaki, chia en cashew noten.
Ik besloot eens iets anders te doen in de ochtend, een omelet met groente!
Fijne afwisseling moet ik zeggen.
Met natuurlijk het ochtend sapje.
Is dit niet een feestje op een bord in de ochtend? Ik word hier blij van!
Dit is weer het begin van een maaltijdje met ‘de saus’ haha.
Jummm.. !
Koude ochtenden, warme havermoutjes.
Met een kop koffie
En natuurlijk het sapje.
Zo! En dat is dan mijn ontbijt.
Wat is jouw ontdekking van de week qua voeding of maaltijdjes? Of heb je iets lekkers wat je MOET delen met mij en de rest? Let me know!
6 comments
…voor het morgen blue monday is….maar morgen is het zaterdag als ik dit nu lees;)
Zo fijn zo’n vroege vogel die scherp is! Haha. Dankjewel Teha.
Achter de schermen zijn wat artikelen verschoven, deze stond eigenlijk voor zondag ingepland. Maar de tekst staat weer goed! Dankjewel <3
Ik heb laatst voor het eerst weer pasta durven eten na 5 jaar, die van de AH!! Dus dat was mijn favorietje van afgelopen week 🙂
Waarschijnlijk heb je het al lang ergens gedeeld ooit, maar wel apparaat gebruik je voor de sapjes? En wat doe je met het overgebleven pulp? Ivm de vezels.
Welk*
Lekkere tip, die zoete aardappel met bloemkoolrijst, rozijnen en koriander.
Ik ben momenteel aan het experimenteren met een ander voedingspatroon op aanraden van m’n trainer. Met name om m’n cravings naar suiker terug te dringen. Geen toegevoegde suikers of rommel, en als ik fruit eet altijd icm noten om m’n insulinelevel stabiel te houden en eventjes zo min mogelijk granen. Dus sh*tloads aan veggies, haha. De eerste dagen was het lastig, maar ik weet nu dat een beker kaneelthee (heet water en kaneel stokjes) ook voldoet als ik iets zoets wil.
Mijn favo ontdekkingen de afgelopen weken:
– Volkoren wraps (nu helaas dus even niet, maar evengoed lekker om te delen) met pittige falafel, hummus, verse spinazie en paprika.
– Grooooote salade die mega goed vult: een grote berg spinazie, een bak cherry tomaatjes in kwartjes, twee gekookte eitjes en een halve paprika. Evt een beetje feta eroverheen. Lekker!
– Een hele pomelo – zitten heul veel vezels in, vult als een tierelier en is heeel lekker fris.
– Voor op je crackers: cottage cheese, avocado en cherry tomaatjes met elkaar mengen. Evt een lepeltje pesto erdoor. Erg lekker!
Super leuk zo’n dagboekje, doe je net weer even inspiratie op.