Dit wordt een voedingsdagboek met twee thema’s:
- Pizza
- Smeuïgheid
Ik hoop dat je er klaar voor bent!
Super rijp fruit, super zoet, super glanzend.. Watertanden..
Koriander voor door de maaltijd
Alles wat nog over was bij elkaar: kidney bonen, mais, doperwten, wortels, uitjes
Tomatenpuree erdoor en daarna de koriander
Met wat magere kwark (zogenaamd crème fraîche, ik vind kwark een prima vervanging aangezien ik toch nooit crème fraîche in huis heb ) en geraspte kaas, jum!
Laatste beetjes watermeloen in blokjes
Pizza met echt nog de laatste ingrediënten die ik in huis had. Spinazie met courgette en bosui gewokt, en dat op de pizza gedonderd.. Hehe..
Het ziet er misschien niet heel lekker uit, maar ik heb genoten
Zwarte olijven en het laatste stukje kaas in kleine blokjes gesneden
Ik had nog wat aubergine uit de airfryer, ook erbovenop. Tja.. Ik ben absoluut niet van het weggooien van voedsel.
En dit was het eindresultaat! HEERLIJK!
Smeuïg fruit, heel rijp.
Een variatie op guacamole met lente ui / bosui (volgens mij zijn er constant nieuwe benamingen voor hetzelfde? “Salade ui” zag ik laatst staan).
Tomaat in kleine blokjes
Peper, zout, citroensap en knoflookpoeder erbij. Jum!
Twee speltbroodjes op de grill en daarna gaat de guacamole erop.
Courgette spaghetti
Met ricotta erdoor. Zo krijgt het een romige smaak zonder dat je er room(saus) of iets erdoor hoeft te doen. Ik vind het boeiend om te spelen met verschillende producten om niet altijd maar flink wat calorieën binnen te krijgen door voor de volste producten te kiezen. Niet dat ik nooit een heerlijke pasta (en niet van courgette) carbonara eet, maar zoeken naar variaties en alternatieven is voor mij boeiend en handig!
Cherry tomaten erbij
Zwarte olijven, peper, zout en ik besloot gewoon maar de laatste beetjes aubergine vanuit de airfryer er ook maar door te gooien.
Smeuïg, zei ik het niet? Maar heerlijk!
Weer een pizza. Met avocado, tomaat, olijven en kaas.
Ik heb deze hele cake in plakjes bewaard in de vriezer. Het is zelfs heerlijk om een plakje op de grill te doen wanneer ik hem net uit de vriezer haal. Dan heb je een warm plakje cake met bosbessen. Hmm.. Mocht je het recept gemist hebben: “Yoghurt Cake met Bosbessen”
En we sluiten af met smeuïgheid in de vorm van rijp fruit. Wilde perzik en mango. Fruit in de zomer, jum!
4 comments
Heerlijk om te zien hoe je alles opmaakt wat je hebt op een ontzettend creatieve manier. Weer wat inspiratie opgedaan!
Nu heb ik honger en wil ik ook de pizza’s zelf leren maken ?
YUM. Lekker. Die cake! -woow ziet er goed uit!!
Wat heb je weer heerlijk gegeten! Nu ik jou courgette spaghetti zie bedenk ik me dat ik dat al heel lang niet gegeten heb.. Dat ga ik binnenkort maar weer eens doen, zo lekker!