Ik wil weer even wat vooruitgang boeken! Al die etentjes en drankjes buiten de deur van de laatste tijd beginnen langzaam effect te krijgen en dat gaan we even stoppen! Oftewel: tijd voor voorbereidingen; foodprep! Zo heb ik alvast de lunch voor de gehele week (dinsdag tot vrijdag) op maandagavond bereid. Dat kan in ieder geval niet meer mis gaan!
2 grote stukken kipfilet koken in een pannetje water. Dit heb ik zo’n 40 minuten laten koken.
Couscous! Ik ben er dol op en het vult me goed
De couscous maak ik met heet water waar een bouillon blokje in is opgelost
Met een vork af en toe door roeren, en de couscous is klaar binnen 10 minuten.
Tijd voor groente, broccoli en diepvries sperziebonen. Zonder olie, maar met een laagje water in een koekepan verhitten
Ik had nog een paar aubergines staan, leek me een goed idee om deze op te maken! De aubergine’s heb ik in plakken gesneden en op een ovenplaat bedekt met bakpapier gelegd. Ondertussen de oven voorverwarmd op 200 graden celcius
Klein beetje parmezaanse kaas geraspt
De aubergine’s bedekt met wat druppels olijfolie, parmezaanse kaas, cherry tomaten, pijnboompitten en wat peper en zout
na ongeveer 35 minuten in de oven te hebben gezeten zien ze er zo uit; ze zijn héérlijk!
Nadat de broccoli en sperziebonen klaar waren heb ik spinazie met twee uitjes gebakken
Jumm!!
De kip is klaar! Halverwege had ik de kipfilets uit de pan gehaald en in kleinere stukken gesneden.
Tijd om de bakjes te gaan vullen!
Zo gelijkmatig mogelijk verdelen, al hebben de bakjes niet dezelfde formaat
De aubergine maakt het plaatje helemaal af! Vind je niet? Dat is toch een feest als je je lunchbakje zo open mag doen 🙂
Nu al zin in de lunch! Haha
24 comments
Goedemorgen!
Dit ziet er weer heerlijk uit, maar kun je dit 4 dagen in de koelkast laten staan zonder dat het eten drappig wordt?
Groetjes!
Het wordt zeker drapperig na 4 dagen, daarom is het handig om ze in de vriezer te bewaren! Of desnoods voor 2, hooguit 3 dagen vooruit te bereiden.
Die aubergines zien er zo heerlijk uit! mijn boodschappenlijstje ligt al klaar… 🙂
jummieeeeeeeee
Ohh ik ben zo dol op aubergines! 😀 Volgens mij vinden we veel van hetzelfde lekker, haha!
xx
Dit ziet er zo heerlijk Uit!
Wij zitten met hetzelfde probleem Teni: al die etentjes, feestjes, gezelligheid, terras.. Feest! Haha.. Tijd om de draad weer op te pakken en met deze blogpost moet dat wel lukken. Die aubergines zien er superlekker uit!
Geniet van je lunches deze week lieve Teni 😀
Hahaha het is wat he! Het weer is nu weer wat minder, dat helpt vaak ook met minder uitgaan haha :p
Ik hoop dat je een fijne week hebt gehad Kirs!
Liefs, xx
Wat een leuk artikel weer! En wat een geweldig idee om aubergine zo te eten! Ziet er heerlijk uit!
Ik wist niet dat kip na 3 dagen in de koelkast nog goed is! (of heb je de bakjes ingevroren?)
Dankjewel Vandana!
Ik heb de bakjes ingevroren en ze ‘s ochtends in mn tas gedaan. Als je ze niet invriest zullen ze nog wel te eten zijn, maar minder lekker ben ik bang!
Leuke blog heb je! Je hebt er een nieuwe volger mij, ik vroeg me af omdat je zoveel gezond eet wat voor vlees je eet? Is dat bio? Ik ben zelf namelijk gestopt met het eten van vlees vanwege alle toevoegingen/antibiotica die er in het vlees zitten. Groetjes!
Ah wat super Indy!!!
Ik eet niet heel veel vlees, als ik het eet probeer ik biologisch vlees te eten. Soms lukt dat natuurlijk niet met uit eten gaan, maar als ik het koop wel.
Ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt door te stoppen met het eten van vlees, het is erg lastig om goed vlees te vinden dat je kunt “vertrouwen”.
Leuk idee, maar eet je elke dag dezelfde lunch dan? Heb je ook tips voor lunch wat je niet warm hoeft te maken? Op mijn werk heb ik namelijk geen magnetron. Eet je dan s’avonds weer warm? Ik ben benieuwd!
Ben helemaal fan van je blog sinds zaterdag. 🙂
Hoi Nicole! Ik eet niet altijd hetzelfde voor de lunch, na de afgelopen week ben ik wel weer toe aan lekker verschillende lunches!
Ik verwarm mijn lunch nooit, ik eet het koud. Eerlijk gezegd heb ik daar totaal geen problemen mee.
‘s avonds eet ik niet zoveel meer, een schaaltje yoghurt met wat toppings bijvoorbeeld.
Ik ga eens nadenken over lunches die je in principe niet hoeft warm te maken!
Cool dat je fan bent van mn blog!! 😀 😀 woohooo
ziet er heerlijk uit. Je hebt vast een grote koelkast om al die bakjes in te bewaren.
Haha ja ik heb best een grote koelkast :p
Ook ik heb nog een vraag. Waarom kook je de kip ipv bakken? Is dat gezonder?
hoi Jannie, stiekem is dat uit luiheid. Haha! Zo kan ik de rest van mijn eten ondertussen bereiden en hoef ik niet op de kip te letten.
Het voordeel is natuurlijk dat je geen olie gebruikt, maar het nadeel is dat de smaak wel wat minder wordt.
Gemengd met de groentes is het wel weer lekker, zo’n gekookte kip. Weer eens wat anders 🙂
Hey,
Ik zou ook graag eens wat meer aan foodprep willen gaan doen, dus artikelen hierover altijd interessant!
Hoe lang hou je inderdaad zo iets goed? Dat vind ik erg lastig.
Groetjes!!
4 dagen in de koelkast is écht de max, ik zou eerder 3 doen.
Maar als je het in de vriezer legt is het weer heel goed te doen!
Ziet er heerlijk uit 🙂
Ziet er goed uit! Heeft couscous jouw voorkeur boven Quinoa?
Ik ga dit ook maken, echt heerlijk
Bij mij heeft quinoa sowieso de voorkeur! Omdat dit geen graan is maar een zaad en het heel veel eiwitten en goede vetten bevat. Couscous is een graan en ik probeer niet té veel granen te eten, komt erbij dat couscous van tarwe afkomstig is en ik zoveel mogelijk probeer te minderen met tarwe 😉
Dus de keuze is makkelijk: quinoa! Alleen is het zo duur.. haha
Ziet er erg lekker uit! Maak je dit ook warm of eet je het koud?
Ik eet heel veel koud, nooit moeite mee gehad.. Maar je kunt het super makkelijk opwarmen binnen een paar minuten natuurlijk