He-le-maal in de herfstfeer ben ik. Overal waar ik kijk zie ik herfst inspiratie en het liefst omring ik mezelf elke dag met alles wat maar te maken heeft met dit seizoen. Ik probeer me wel een beetje in te houden op mijn site om jullie niet helemaal gek te maken, maar vandaag ga ik we los met een recept voor Appel-Kaneel-Peannoten croissants én Appel-Cashewboter croissants. Zo ongelooflijk lekker en ook nog eens simpel om te maken.
Wat heb je nodig voor 6 croissaints (3 om 3)?
- 1 blikje met croissant-deeg uit de koeling (6 stuks)
- 1 appel
- handje pecannoten
- kaneel
- honing / suiker / dadelstroop / appelstroop / iets zoets
- casehwboter (of pindakaas / amandelpasta, wat jij wilt!)
Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celsius
Snijd de appel in reepjes, plakjes, wat jij maar wilt
En dan is het een kwestie van stapelen op het croissant deeg en oprollen!
Ik begin met een laagje dadelstroop, de croissants werden héél licht zoet hierdoor, mocht je echt hele zoete croissaints willen, dan zou ik je adviseren om meer te gebruiken dan je ziet op de foto.
Vervolgens gaat er een lekere hoeveelheid kaneel overheen
Pecannoten erbij, in stukjes
En aan de bovenkant wat partjes appel. Nu is de uitdaging het oprollen!
Wat mij betreft hoeft het helemaal niet zo netjes, de smaak maakt alles namelijk goed!
De andere variant had ik met cashewboter gemaakt, maar ook hier kun je zelf kiezen wat je wilt gebruiken
Dadelstroop erop
Appelpartjes, en rollen!
Dit gaat zo’n 10-14 minuten in de voorverwarmde oven (check de verpakking voor de zekerheid)
Hmmm ik noem dit echte herfst croissantjes!
Het is bijna een soort appeltaart ontbijt maar dan in een croissant, heerlijk!
En ook de cashewboter variant is zo romig geworden, deze blijft erin deze herfst (en winter) voor mij.
Eetsmakelijk!
10 comments
Ah, wat een leuk idee Teni! Weer eens wat anders dan de ‘normale’ croissantjes. Lekker!
Haha inderdaad! Beetje appeltaart croissant gevoel 😉
Hoe origineel! Dit ga ik proberen!
Hoop dat het bevalt! 😀 Je huis zal sowieso lekker ruiken 😉
Goed idee!! Lekker simpel, maar evengoed heerlijk! 😛
Dit is een van de momenten waar ik het echt kut vindt om een fructose intolerantie te hebben … anders zou ik dat nu gaan maken! 😀
Super mooi voor de kerstdagen vindt ik dit recept. 🙂
Groetjes,
Teresa
Oh wauw, goed idee!
Ziet er super lekker uit ! Ga ik zeker ook eens proberen te maken. Wat is een goede hoeveelheid voor croissants ? Heeft iemand daar een idee van? Hoeveel eet jij er als normaal persoon? (dus niet om af te vallen)
vanavond als dessert gemaakt. Was heerlijk. Bedankt voor het delen van dit recept Teni?
Wat lekker!
Ik word ook heel blij van dit weertje.
Hoe maak je die cashewboter? Hoe lang is dit houdbaar?
Lijkt me ook lekker op een volkoren wrap met banaan.
Geniet ervan!