Dit is een heerlijk herfst cakeje om te delen op de bank met een grote mok thee terwijl het buiten hard aan het regenen is. Heel simpel te maken en het ziet er toch best “fancy” uit 🙂
Benodigdheden voor 1 klein cakeje (2 personen):
Voor de bodem:
- 30 gram zonnebloempitten
- 20 gram havermout
- 5 dadels (zonder pit)
- 2 eetlepels boter of kokosvet
- snufje zout
Voor de vuling:
- 2 eetlepels pindakaas (je kunt ook amandelpasta of cashewpasta gebruiken)
Voor de topping:
- 1/2 appel
- klein beetje citroensap (vers!!!)
- 1 theelepel honing
- 1/2 theelepel olijfolie
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Mini springvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
Doe eerst de zonnebloempitten en de havermout in de keukenmachine en maal dit fijn.
Voeg dan de dadels en de boter toe
Tot je deze consistentie krijgt, dit is je bodem.
Druk de bodem in de ingevette springvorm, je kunt hiervoor de bolle kant van de lepel gebruiken om het mooi plat te krijgen.
Smeer daarboven een laagje pindakaas… ohhhhhhh jummie!
Tijd voor de appeltjes! Ik heb een heel handig opzetstukje op mijn keukenmachine, waardoor je hele dunne plakjes appel (of iets anders) kunt laten snijden.
Je kunt ook zelf dunne plakjes appel snijden. Besprinkel ze daarna met citroensap.
Leg de appel plakjes in een rondje in je bakvorm. Vouw het laatste plakje onder het eerste plakje zodat het een mooi geheel wordt.
Honing, olijfolie en daarna kaneel eroverheen (ik vergat de kaneel! boo-hoo!). En zet dit 15-20 minuten in de oven.
Jummie!
Heerlijk als ontbijt, of als toetje (met wat vanille ijs!) of als tussendoortje. Gewoon altijd! haha 🙂
19 comments
Jaaaaaaaa ziet er heerlijk uit!!!!
Weer een lekker bakrecept erbij 🙂
xxxx
Jeeeeeeej!! Ik heb nog wat in de koelkast liggen, ga er vanavond weer van snoepen 🙂
xxxx
Ik kom eraan!!! Hahahaha 😉
haha 😀
ben toevallig op je site terecht gekomen, wat bomvol informatie en wat lijkt dit me lekker, die ga ik zeker eens proberen (ook al ben in eigenlijk geen dadelfan)
Welkom Marieke! 😀
Ik hoop dat het lekker zal smaken 🙂
Liefs
Ik kan niet wachten totdat ik verhuist ben om je lekkere recepten uit te proberen.
Waar heb jij de mini springvorm gekocht. Kan ik die alvast inslaan.
Die heb ik bij de xenos gehaald! Ze hebben daar super veel leuke bakspulletjes 🙂
Ik had geen mini springvorm dus ik heb het gewoon in een glazen bakje gedaan en er uitgelepelt. Wel een machtige hap maar best lekker!
Ik heb alleen een vraag over pindakaas. Hoe zit het met suikers en vetten in pindakaas? Pindakaas wordt bij jou bijvoorbeeld bestempelt als gezond maar voor mijn gevoel is het net zo slecht als hagelslag. Gebruik jij gewoon Calve pindakaas of een natuurlijke? Ik heb zelf pinda pasta van de body & fitshop gekocht. Deze was ook heerlijk door dit gerecht.
Bedankt!
Hoi Lisa!
Als je puur en alleen naar de calorieën kijkt, dan bevat pindakaas véél calorieën. Maar het draait echter niet alleen om calorieën bij gezond eten. Als je de juiste pindakaas uitkiest (naturel van calve bijvoorbeeld) dan is hier geen suiker aan toegevoegd. Hagelslag bevat héél erg veel toegevoegd suiker en conserveermiddelen. Of eigenlijk: de ingrediënten uit hagelslag zijn stuk voor stuk slecht voor je lichaam, terwijl die van pindakaas super natuurlijk zijn (pinda’s, wat vet en zout).
Ik heb verschillende potten pindakaas met elkaar vergeleken, misschien is dit een interessant artikeltje voor je: http://fitbeauty.nl/welke-pindakaas-is-het-gezondst/
Liefs,
Teni
Hey Teni,
Bedankt voor het artikel over de pindakazen, er is me een hoop duidelijk geworden en ik weet nu welke ik het beste kan aanschaffen!
Dankjewel 🙂
Graag gedaan Lisa! 🙂
Hij staat in de oven! Door wat gebrek in de voorraadkast de dadels vervangen door rozijnen en de zonnebloempitten door hazelnoten. Hoop dat dit ook lukt 😉
hmmmm klinkt heerlijk!
Welk formaat heeft die springvorm? Ik heb er een van 17 cm diameter, is dat te groot?
Ik heb hem vanmorgen gemaakt! Alleen was de bodem geen ‘koek’ geworden. Het werd geen een geheel zeg maar. Alsof ik een ei vergeten was….
Heb jij een idee hoe dat kan?
Hij was ondanks dat wel erg lekker!!!! 🙂
Ik heb hem ook gemaakt, Mjammie!!! En zeer vullend. Het kan, wanneer je hem direct uit de oven wil eten, dat hij nog wat zacht is. Kokosolie en boter zijn zacht wanneer het uit de oven komt. Deze worden pas stevig bij afkoelen.
De tweede keer heb door de bodem al kaneel gedaan, de pitjes (ik heb een combinatie van zonnebloem en pompoen gedaan) van te voren geroosterd in de pan en de appeltjes van te voren al even gebakken, dan worden ze wat meer gaar. En dat vind ik met mijn allergie wel prettig. Ook heb ik een grote vorm gebruik en dus ook een hele appel, met een dunnere bodem dus. Om de pindakaas toch goed dun uit te kunnen smeren heb ik de lepel met koud water nat gemaakt. Dan smeert het beter uit.
Heb deze gisteren gemaakt. Moest alle ingredienten verdubbelen omdat ik geen mini springvorm heb. Maar geen enkele straf, heb ik mooi vier stukken ?
Heerlijke snack voor na het sporten, het lekkerst Afgekoeld uit de koelkast!
JA!! Jaaaaaren geleden in m’n fitgirl tijd maakte ik deze af en toe op de zaterdag voor mezelf.
Nu, jaren later en geen fitgirl lichaam meer maar probeer die weer terug te krijgen moest ik denken aan dit taartje..
Nergens meer het recept te vinden.
thank god voor google.. Gevonden! ga hem snel weer maken <3