Zó een makkelijk recept dit! Het vult enorm maar het is tegelijkertijd héérlijk. Een klein bosbessen taartje, eigenlijk een ‘tart’ zoals ze het op zn Engels zeggen. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig!
Wat heb je precies nodig voor twee “tartes”?
- 80 gram amandelen
- 1 eetlepel kokosvet
- 1 eetlepel honing
- bosbessen (vers of diepvries)
- quiche vormpjes (tart tins)
- kokosrasp als garnering (optioneel)
Doe de amandelen, kokosvet en honing in de keukenmachine en mix dit tot het een plakkerig deeg is geworden.
Schep dit in twee vormpjes, je hoeft deze niet in te vetten
Met een theelepel kun je het deeg platdrukken in de vormpjes. Zet dit vervolgens voor 30-40 minuten in de koelkast
Nadat het in de koelkast heeft gezeten kun je ze voorzichtig uit de vorm halen. Ik heb dit met de achterkant van een theelepel gedaan, gaat best makkelijk!
Vul ze vervolgens met de bosbessen (of wat je maar wilt; zelfgemaakte jam, room, etc!) en als garnering heb ik er wat kokosrasp overheen gedaan, vond ik wel leuk staan haha.
25 comments
Jummie……. wat een gezellig gebakje en zo makkelijk! en idd je kan er eindeloos mee variëren.. lekker met vers fruit..
aardbeien 🙂
Voor iedereen een mooie zonnige dag toegewenst!!
liefs xxxx
Heeeerlijk, hier krijg ik spontaan trek van! Idd, Dieuw, lekker met aardbeitjes en het voorjaarszonnetje. Word ik zo blij van!
Me 2 i love strawberry’s 🙂
Heb een bakje staan en die ruiken zo heerlijk zoet, dat ik spontaan zin in de zomer krijg!!!!!
hihihi
Dit ziet er weer heerlijk uit! En zo simpel! Ga ik snel proberen 🙂
Wat kun jij toch fijn recepten weergeven he! Ik word er altijd blij van! Die foto’s van elke stap, super! 🙂 Bedankt voor het recept, ga ik snel uitproberen. Fijne dag!
Aw, dankjewel Petra! 😀 Jij ook een hele fijne dag!
Ziet er heeeerlijk uit! Leuk recept! Hmm.. iets met aardbeien en/of banaan!
Ik heb alleen geen keukenmachine 🙁 Is er ook een manier zonder? 😉
Oei, dat wordt lastig zonder keukenmachine! Misschien kun je al amandelmeel gebruiken en met je handen kneden? Ik durf het niet met zekerheid te zeggen!
waarom gebruik jij kokosvet, is dat dan veel gezonder?
Niet per se, het is maar net waar je achter staat met eten.
Ik probeer niet teveel dierlijk voedsel te eten, boter is natuurlijk dierlijk vet. Dus af en toe kokosvet gebruiken helpt goed! Krijg je ook weer andere voedingsstoffen binnen.
Kokosvet is volgens recent wetenschappelijk onderzoek juist erg slecht voor je gezondheid, dit in tegensstelling tot wat veel z.g. eetgoeroes beweren.
Het bevat zo veel meer verzadigde vetzuren dan alle andere, ook verzadigde dus behoorlijk ongezond. vetten bij elkaar. Ik heb mijn net aangekochte pot daarom direct weggegooid.
Heerlijk!
kan je de noten ook kapot krijgen in een blender?
Dat kan denk ik wel, alleen zullen ze onderin vast blijven zitten ben ik bang!
Dit lijkt me heerlijk !!! Ga ik zeker eens maken.
kan je het ook in een muffinvormpje of mini-ovenschaaltje maken? dan heb je alleen niet die leuke golfjes
Natuurlijk kan dat! De smaak blijft natuurlijk hetzelfde 😉 haha
Hey Teni,
Sinds ongeveer een maandje lees ik je Blog. Ik haal er echt onwijs veel inspiratie uit en begin ‘clean’ eten steeds leuker te vinden. Ik hoop net als jij een gezonde levensstijl voor het leven te krijgen. Je recepten zijn echt heerlijk en op deze manier is afvallen bijna leuk! Thanks voor al je leuke blogs, je inspireert waarschijnlijk heel veel meiden en daar mag je onwijs trots op zijn. Ik blijf je zeker volgen!
x Britt
Hey Britt!
Wat liefffff dat je me een berichtje stuurt!! Echt heel tof!
Leuk om te lezen dat je me blijft volgen. Laat het me weten als je suggesties of vragen hebt!
xx Teni
Hmm, ziet er heerlijk uit, dit zou ik denk ik ook wel in mijn eentje opkunnen, zo lekker, haha!
Hihi ik heb hetzelfde!!
Ik heb deze gisteren gemaakt, en ze waren HEERLIJK!! Ik heb zelf dadels toegevoegd aan het deeg waardoor het zoeter wordt, dan kun je de honing achterwege laten. En zelf heb ik ze gevuld met zuurder fruit zodat het balanceert met de zoete bodem. Dit taartje is echt een aanrader. Bedankt Teni!!
YES!! Wat klinkt dat lekker zeg!!
Ik ben ook weer alternatieven aan het bedenken voor de vulling, je kan er zoveel kanten mee op 🙂 jummie
YEEESS!!! Leuk om te lezen!
Hoi, een vraag: dus geen oven nodig? En zou het ook in de oven kunnen?