Als er een land is dat me op voedingsgebied inspireert, dan is het wel Italië. Ik ben teruggekomen met bomvol inspiratie en ben gaan experimenteren met bruschetta toppings. Het resultaat? Om van te smullen! En niet te vergeten, erg makkelijk te maken. Benieuwd naar mijn lievelingscombinaties van dit moment?
Ik heb gebruik gemaakt van de Saclà groentestrips. Eerder werkte ik samen met Saclà waarbij ik een pesto pizza maakte op een wrap en deze keer ga ik aan de slag met de bruschetta’s. Ik ben fan van dit merk zoals je begrijpt! Kwalitatief goed en fijne ingrediënten.
Wat heb je nodig voor drie verschillende bruschetta toppings?
- Stokbrood / afbakbrood
- 250 gram ricotta
- 100 gram (diepvries)doperwten, ontdooid en even gebakken
- Ham / kipfilet / vleeswaren naar keuze
- Saclà groentestrips: zongedroogde tomaat, artisjokken en gegrilde paprika’s
Bak het afbakbrood af, snijd het in stukken zodat ze klaar liggen voor de toppings! Een heerlijke combinatie is om de ricotta samen te voegen met de doperwten en dit als ‘spread’ te gebruiken. Je bruschetta krijgt een romige basis met een beetje een bite van de doperwten. Maak hem vervolgens af met de groentestrips; enkel een kwestie van open maken, afgieten en op de ricotta-doperwten spread doen en klaar!
De ham heb ik gecombineerd met artisjokken, een heerlijke smaakcombinatie! De zongedroogde tomaat en gegrilde paprika kunnen apart op een bruschetta met ricotta en doperwten, deze bevatten van zichzelf een volle smaak die heerlijk uitkomt met de romige ricotta onderop. Ik zou zeggen: buon appetito!
4 comments
Lekker!
Ik vraag me al een tijdje af wat er met de borrelavondjes met je vriendinnen is gebeurd?
Die heb ik al lang niet voorbij zien komen.
Ziet er goed uit! Leuk voor bij de volgende bbq of borrelavondje.
Makkelijk te maken en het ziet erg lekker uit!
Het is zo leuk om na een vakantie in de sfeer te blijven en zelf een beetje te experimenteren 🙂 Dit ziet er ook weer heerlijk uit!