De simpelste maaltijden kunnen niet alleen ontzettend lekker zijn, maar ook vaak over het hoofd gezien worden door mensen die gewoon even géén inspiratie hebben. Dit recept (wat ik bijna geen recept wil noemen, maar het is zó lekker) brengt daar hopelijk wat verandering in.
Je kunt het ook nog eens soepeltjes aanpassen naar de ingrediënten die jij zelf in huis hebt.
Wat heb je nodig voor 2 grote eters?
- 200 gram (gele) rijst
- 1 wortel (100 gram), in kleine stukjes gesneden
- 1 gele ui, gesnipperd
- 1/2 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 100 gram courgette, in kleine stukjes gesneden
- 1 klein blikje groene linzen, uitgelekt.
- olie om in te bakken
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel komijnpoeder
- 1-2 cm verse gember, geraspt
- snufje peper en zout
- handje rozijnen (20 gram), optioneel.
- Bereid de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Dit kan namelijk per soort/merk verschillen.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier de wortel als eerste in. Het duurt namelijk het langst tot de wortel beetgaar is, daarom beginnen we daarmee. Voeg even later de gember, kurkuma, komijn en knoflookpoeder toe.
- Voeg na 3-4 minuten de ui toe.
- Voeg na 2 minuten de courgette en paprika toe.
- Roer het geheel lekker door op een laag vuurtje en wanneer de rijst klaar is, giet je deze af en voeg je deze toe aan de koekenpan. Bak het op een middelhoog vuur tot wat extra vocht van de rijst verdampt is. Voeg de linzen toe en eventueel een handje (20 gram) rozijnen toe
- Breng op smaak met peper en zout en klaar!
Je kunt zoveel groente toevoegen als je maar wilt, vooral diepvriesdoperwten zijn hier ontzettend lekker bij!
Je kunt dit recept ook maken met bloemkoolrijst als je een balans-dagje wilt. Voor Boy (mijn vriend) heb ik nog wat kip uit de oven bereid voor ernaast. Enjoy!
1 comment
Dit kijkt mij enorm lekker die ga ik maken deze week!