Soms kan het leven toch zo makkelijk zijn he; muffins bakken en je ontbijt voor de volgende ochtend (en die daarop) staat alweer klaar! Deze muffins zijn écht heerlijk geworden, wel een beetje smeuïg, maar dat vind ik alleen maar lekker. Helemaal suikervrij, botervrij, tarwevrij en glutenvrij (als je glutenvrije havermout gebruikt!).
Wat heb je nodig voor 10 muffins?
- 100 gram havermout
- 100 gram amandelmeel
- 80 – 90 gram banaan (kleine)
- 100 gram dadels, ontpit
- 300 gram plantaardig melk (waarom ik grammen heb uitgerekend?)
- 50 gram gedroogd fruit
- 25 gram cacao nibs (optioneel)
- 2 theelpeles bakpoeder
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
* Koolhydraten zijn suikers. Punt. Dit recept is zonder toegevoegd tafelsuiker.
Doe de havermout eerst in de keukenmachine en maal dit fijn tot het een “meel” wordt. Vervolgens doe je dit in een kom met de amandelmeel, cacao nibs, zout, bakpoeder en het gedroogde fruit. Roer dit met een vork door.
Doe daarna de dadels en de banaan in de keukenmachine en maal dit helemaal fijn en glad, doe vervolgens de plantaardige melk erbij en mix dit ook met de keukenmachine goed door. Doe vervolgens beetje bij beetje het beslag uit de keukenmachine in de kom bij de droge ingrediënten.
Meng het allemaal met een vork tot het ongeveer deze substantie heeft aangeomen.
Verdeel het beslag over de muffinbakjes. Let wel, de muffins blijven (vooral als ze war zijn) best plakken aan de papiertjes. Wil je dit niet? Doe dan een klein beetje kokosvet in de muffin bakplaat en doe vervolgens, zonder papiertje, het mengsel erin. Ik neem mijn muffins vaak mee (onderweg, werk, etc.) dus heb liever altijd het papiertje eromheen! Voor 20-40 (afhankelijk van je oven) minuten in de voorverwarmde oven en klaar is kees!
Ik eet er twee, hooguit drie als ontbijt met een kopje koffie. Genieten!
13 comments
O lekker. Ik heb bijna alles in huis. Alleen amandelmeel en bakpoeder halen.
Deze ga ik morgen maken.
Ik hoop dat ze lekker zijn!
Weer een fijn recept! Ben dol op muffins als ontbijt! Denk dat ik speltmeel ga gebruiken. Op de foto’s lijkt het alsof ze niet erg rijzen of wel?
Klopt, ze rijzen niet heel erg! 🙂
Ziet er heerlijk uit! Vraag van een leek…waar krijg ik amandelmeel, cacaonibs en kokosvet?
Hoi Daisy!
amandelmeel heb ik tot nu toe alleen bij de tuinen gekocht, hier kun je ook kokosvet halen. Zelf heb ik mijn kokosvet bij de toko gehaald en de cacaonibs op de markt in Den Haag! 🙂
Ook weer lekker en leuk recept, ga ik maken!! Eigenlijk wil ik er ook bosbessen in doen maar ik twijfel of dat wel handig is (omdat ze waarschijnlijk door de warmte open zullen gaan). Denk jij dat het kan of zal het misschien ook too much worden? Groetjes
Je kunt er zeker ook bosbessen in doen! Lijkt me heerlijk zelfs! Ik gebruik ze vaak door muffins, ze zullen misschien een beetje open gaan, maar de smaak verspreid er op die manier lekker door 🙂
Ik heb ze een tijdje terug gemaakt, ze waren echt heerlijk!!
Ik kan niet geloven dat dit gezond is!
Hahaha leuk he! Vooral als je ze aan vrienden/familie geeft en ze niets vertelt over de ingrediënten 🙂
Hey Teni!
Klopt het dat de cakejes aan de binnenkant richting de onderkant wat nattig blijven? De bovenkant is lekker krokant zeg maar, maar de binnenkant is onder echt zompig zoals een zachte banaan 🙁 en ik doe precies alles zoals je hierboven beschrijft, enkel heb ik kokosmeel ipv amandelmeel gebruikt
Hoi danielle!
Het kan verschillen per oven, ze zijn bij mij wel wat zacht maar niet zompig als een zachte banaan, misschien helpt het om de cakejes wat meer onderin de oven te plaatsen. Jammer dat ze zo zijn uitgekomen 🙁
Super lekker mijn zoontje heeft er ook van genoten!