Pannekoeken worden nooit saai voor mij. Vooral niet als er zoveel verschillende manieren zijn om ze te maken, zo gezond als je wilt en zo ongezond als je wilt! Deze keer een tarwevrije variant zónder banaan haha! Je kunt hem ook glutenvrij maken met het weglaten van 1 ingrediënt.
Wat heb je nodig voor 4 middelgrote pannekoeken?
- 65 gram roggebloem*
- 55 gram rijstebloem
- 1 ei
- 250 ml plantaardig melk
- 140 ml water
- theelepel bakpoeder
- olie/kokosvet om in te bakken
Toevoegingen die ik heb gebruikt
- agave siroop
- kaneelpoeder
- kwark
- amandelschaafjes
- walnoten
- lijnzaad
* Voor een glutenvrije pannekoek vervang je de roggebloem ook met rijstebloem
Mix de bloem en bakpoeder door elkaar in een kom
Doe er vervolgens het ei bij en meng dit door met een vork. Je kunt ook een garde gebruiken, maar die vind ik zo irritant om te wassen (lol), dus gebruik ik vaak gewoon een vork. Vervolgens doe je de melk en water erbij en meng je dit nogmaals goed door. Je kunt ervoor kiezen om wat agave siroop door het beslag te doen, ik heb dit wel gedaan.
Verhit wat olie in een pan en doe er wat van het beslag in. Zodra de pannekoek bijna klaar is om omgedraaid te worden, vind ik het lekker om hem te bestrooien met wat kaneel, zodra je hem dan omdraait komt er zo’n lekkere geur vrij 🙂 jum!
Als de pannekoek klaar is doe ik er nog wat kaneel en agave siroop op
Dan wat kwark 🙂
En uiteindelijk bestrooi ik hem met wat amandelen, walnoten en lijnzaad
Smakelijk! 🙂
6 comments
Hoi Teni.
Wat ik me al een tijdje afvraag, waarom of voor wie is het beter/gezonder om in plaats van (volkoren) tarwe meel over te stappen naar die duurdere varianten die jij nu noemt? Als ik geen allergie heb en geen klachten heb, maakt het dan uit? Of zitten er veel gezonde voordelen in jouw genoemde alternatieven?
Groetjes, Lisanne
Hoi Lisanne,
Je stelt echt een MEGA goede vraag! Ik ben al enige tijd bezig om eens een goed artikel te schrijven over tarwe, maar er valt zoveel omheen te vertellen dat ik morgen een artikel plaats met wat basis informatie, daaruit zal ik dieper ingaan op verschillende onderwerpen.
Misschien dat het artikel van morgen al wat meer inzicht geeft! 🙂
Liefs,
Teni
Goh wat een lekker idee om kwark en noten op je pannenkoek te doen!
Mmm klinkt heel lekker! Zelf maak ik regelmatig pannenkoeken van boekweitmeel, maar dit ga ik binnenkort ook zeker eens uitproberen 🙂
Ziet er lekker uit! Biologische Dadelstroop (Horizon) is trouwens ook een aanrader (puur gemaakt van het sap van gekookte dadels, heb het laatst bij Body en Fit gekocht)
Ziet er heerlijk uit! Heb ze vanmorgen gemaakt, maar het beslag is wel heel erg dik! Zelfs na toevoeging van extra water. Jammer, heb vast iets niet helemaal goed gedaan.
groet,
Marjan