Vooverpakte mueslirepen uit de supermarkt zitten vól suiker. Ik maak geen grapje, je kunt net zo goed een mars of snickers eten voor dezelfde hoeveelheid suiker. Wist je dat je echt in een handomdraai thuis mueslirepen kunt maken? Ik heb hier een eerder artikel over geschreven, maar het is tijd voor versie 2.0!
Wat heb je nodig?
- 2 grote rijpe bananen (of 3 kleine)
- 90 gram havermout
- 35 gram lijnzaad
- boter, olie of kokosvet om de bakvorm in te vetten
De rest is je eigen keuze, ik heb het volgende gebruikt:
- 25 gram sesamzaadjes
- 25 gram zonnebloempitten
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 4 eetlepels kokos
- rozijnen
- amandelen
- walnoten
- dadels
- vanille extract
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden celcius.
En mocht je nu denken: SUIKER IS SUIKER, ook in honingvorm. Ja, ik hoor je, lees dit artikel even: “Je recept is niet suikervrij!”
Doe de bananen in een keukenmachine, doe daar de kaneel en vanille extract bij als je deze gebruikt. Zo niet, dan mix je alleen de bananen.
Dit zorgt ervoor dat alles goed aan elkaar bijft zitten en dat je repen zoet worden zonder suiker 🙂
Tijd om de rest met elkaar te mengen in een kom.
Als alle droge ingredienten met elkaar gemengd zijn, voeg je het bananenmengsel toe
Als het een lekkere kleverige textuur heeft, is het perfect!
De bakvorm alvast invetten.
Strijk met de bolle kant van de lepel over het mengsel totdat het mooi glad is
Dit gaat voor 30 minuten de oven in.
Laat het even 5 minuten staan als het net uit de oven is, snijd het dan in stukjes (zo groot als je zelf wilt). Zorg ervoor dat je de stukjes snijd wanneer het nog warm is. Als je het laat afkoelen is het hard geworden en heb je een grotere kans dat er stukken afbrokkelen bij het snijden. Nu krijg je mooie rechte stukken.
Superhandig om mee te nemen in je tas, als snack, als ontbijt of bij een kopje koffie of thee. Lekker functioneel! 🙂
53 comments
Hmm, klinkt supergoed! Hoe lang zijn de mueslirepen ongeveer houdbaar, heb je enig idee?
Ik zou ze niet langer dan anderhalve week bewaren. Tenzij je ze in aluminiumfolie in de vriezer legt.
Zondag heb ik deze gemaakt en elke dag daarna heb ik er twee gegeten (zojuist ook nog) en ze smaken hetzelfde!
De vorige repen heb ik maximaal 2 weken bewaard. Maar laten we voor de zekerheid anderhalve week zeggen 😉
ik wil graag weten of je de lijnzaad of chiazaad kan vervangen door iets ? is het verplicht of kan je ook gewoon aleen havemout en banaan gebruiken ?
mag ik vragen hoeveel stukjes eruit krijgt?
alvst bedankt.
gr. anouk
Hoi Anouk! Ik heb er ongeveer 15 stukjes uit gekregen. Ligt er natuurlijk ook aan hoe groot je jouw stukken wilt hebben.
Liefs
Vandaag de muesli bars gemaakt, super makkelijk en heel lekker en gezond! Ga vooral door met nieuwe recepten posten!
Dankjewel Melissa! Ben blij dat je ze lekker vond! 🙂
Liefs,
Teni
Hai Teni!
Wat super makkelijk en leuk om te maken! Helaas heb ik iets te veel kaneel erin gedaan maar verder top!
Ik hoop dat je nog veel recepten gaat posten want ik volg je trouw 🙂
Hoi Lisa! Wat een leuk bericht!! 😀
Volgende keer beter met wat minder kaneel 😉 En meer recepten komen er deze week alweer aan 🙂
Liefs!
Hoi Teni,
Dank voor je leuke recepten en tips!
Ik heb de muesli repen net gemaakt, super lekker 🙂
Alleen, hoe bewaar je de repen, in de koelkast?
Groet Esther
Woohoo!! Fijn dat je ze lekker vindt 🙂
Ik bewaar ze in aluminiumfolie in een blikken bak, of in een bak die een goede deksel heeft! In de koelkast kunnen ze wat sneller zacht worden.
Liefs,
Teni
Hoi Teni,
Heeeeerlijk zijn deze mueslirepen. Hier was ik al lang naar op zoek. Heb je nog meer van zulke makkelijke en gezonde recepten?
Groetjes, Elaine.
Hoi Elaine!
Dankjewel zeg! Lief!
Ik heb een hoop recepten, die ik zelf overigens vrij makkelijk vind (haha). Je kunt ze vinden onder het kopje “recepten” of door naar de volgende link te gaan: http://fitbeauty.nl/recepten/
Liefs,
Teni
Heey Teni,
Wat een geweldig recept:) ze ruiken heerlijk. Ik heb je recept een beetje aangepast en i.p.v. havermout heb ik Quinnoa vlokken gebruikt en ik heb chiazaad, gedroogde vijgen en dadels toegevoegd, ik heb de kokos en vanille extract weggelaten en heb een klein beetje ahornsiroop gebruikt 🙂
Ze zijn heerlijk 🙂 Groetjes,
Henriëtte
Hoi Henriëtte!
Ben blij dat ze lekker zijn! 😀 Variaties maken op recepten is altijd leuk! 🙂
Liefs,
Ha Teni,
Kun je mij zeggen hoeveel totaal gewicht je er aan Rozijnen, amandelen, walnoten en dadels in dit recept doet en kan je ipv dadels er bv meer rozijnen in doen?
Vr. Gr. Koos
Hoi Koos,
Helaas heb ik dat niet exact bijgehouden, maar dat maakt voor het slagen van het recept niet uit. Je kunt variëren op je eigen manier en erin doen wat je maar wilt! Zolang het één massa kan blijven in het blik, zit het goed!
hi Teni,
weet je misschien hoeveel calorieën er ongeveer in zo’n reep zitten?
liefs,
Arianne
Hoi Arianne, ik heb eerlijk gezegd geen idee! Ik tel ze zelf niet
Hoi, ik zie dat je in beide mueslireep-recepten banaan gebruikt. Ik kan niet zo goed tegen banaan, kan ik dat met iets vervangen? Grtjs
Hoi Annelies, je kunt het misschien vervangen door mango (geen diepvries) of dadels. Het belangrijkste is dat het iets ‘plakkerigs’ is waardoor het een geheel blijft. Ik weet dat lijnzaad ook goed bindt, dus dan zou je extra veel lijnzaad kunnen gebruiken als je verder geen mango of dadels gebruikt.
Ik kan het helaas niet met zekerheid zeggen!
Hallo Annelies.
Je zou ook eens chia zaad kunnen proberen als bindmiddel. Wanneer je dit mengt met water krijg je een soort van papje. Je kunt dit ook als ei-vervanger gebruiken in recepten.
Ben ze nu aan het maken. Het “beslag” smaakte al lekker. Ik heb er wat chiazaadjes in gedaan. mmmm. Ze staan nu in de oven. Dank je wel voor deze website. Ben van plan er heel veel van uit te gaan proberen. Ga dus zo door. Groetjes Femke
Hoi Femke! Wat leuk dat je ze bent gaan maken! 😀
Ik hoop dat je ervan hebt genoten!
Heel veel liefs,
Teni
Btw, ik denk dat je het ook zou kunnen maken met bijv appel of mango ipv banaan. Want alles wat je pureert zal het denk wel binden. Vraag me af of water ook zou kunnen ipv fruitsoort, maar dan mis je wel het zoetere natuurlijk.
Op welke temperatuur bak je ze? Wil t komende week eens uitproberen 🙂
Oeps, zie nu 180 graden bovenaan staan… Ik lees weer eens niet goed!
Oeps ik zie nu deze comment van je! haha
De oven stond op 180 graden celcius! 😀
Hoi Teni,
Ik heb de muesli repen gemaakt, en………..wat zijn ze lekker!!!
Echt genieten! Het hele gezin eet ervan, dus ik ga morgen maar weer gauw een nieuwe lading maken.
Heerlijk! Bedankt voor dit leuke, lekkere recept!
Groetjes,
Pauline
Goed om te lezen Pauline! Daar word ik weer gelukkig van! 😀
Graag gedaan en eetsmakelijk!
Liefs, Teni
Goededag.
Ik heb ze nu 2x geprobeerd op diverse manieren. Maar nu is de smaak erg lekker, maar ik krijg ze echt niet krokant.Mijn vraag is dus nu hoe krijg ik ze krokant. Gr Evelien
Hoi Evelien! Ze worden sowieso niet echt krokant. Als je ze heel krokant wilt dan zou je er in plaats van banaan heel veel honing in kunnen doen.
Een recept met banaan is sowieso niet echt krokant te krijgen natuurlijk 😉
Ze zijn heel lekker, niet te zoet. Ik heb ze gemaakt met in stukjes gesneden dadels, paranoten en walnoten, 1 eetlepel cacao en wat chiazaad (en verder het basisgedeelte van het recept). Beetje krokant, maar ook nog wel zo zacht dat je je tanden er niet op breekt. Wat mij betreft een superrecept! Dankjewel.
Woohooo!! Ben blij dat het lekker was! Graag gedaan!
Hoi Teni,
Wat een goede site, bedankt voor al je nuttige info waar ik veel gebruik van maak! Dit receptje vind ik ook echt weer een topper: super makkelijk en erg lekker en gezond! Kan je dit als ontbijt vervanger eten? En hoe lang kan je het bewaren – als ik dubbele porties ga maken…
Kan ik me overigens niet inschrijven op een nieuwsbrief oid zodat ik altijd van jouw nieuwtjes op de hoogte blijf?
Alvast veel dank 🙂
Hoi Sanne! Dankjewelll voor je leuke berichtje 🙂
Je kunt het zeker als ontbijt vervanger eten, je kunt eigenlijk alles wat je lekekr vind als ontbijt eten :p wie zegt wat de regels zijn? 😉
Ik heb ze maximaal 4 dagen bewaard buiten de koelkast. Je kunt ze ook in de vriezer langer bewaren.
En wat leuk dat je om een nieuwsbrief vraagt! Die vraag heb ik vaker gehad, maar helaas heb ik geen nieuwsbrief. Wel een facebook pagina waar ik elke dag de artikelen op post 😉 ( https://www.facebook.com/pages/Fitbeautynl/448093131917888 )
Liefs!
Ik heb ze van het weekend gemaakt en ze zijn heeeerlijk! Ik had er ook cranberry’s doorheen gedaan. Ook erg lekker! Lekker als ontbijt met vers geperst sinaasappelsap!
Heb ze net gemaakt! Heerlijk 🙂
Kan er echt van genieten dat er alleen maar gezonde dingen in zitten en het dan zo lekker smaakt! En fijn om eindelijk een mueslireep te hebben die niet zo absurd zoet is als die kant en klare haha!
Teni ga zo door!!
Vandaag voor de tweede keer gemaakt. Ik maak de helft van het recept maar zat niet op te letten dus heb er een eetlepel cacao ingedaan…. Als dat maar goed smaakt…
Ik heb ze net gemaakt…. Ik vind ze heerlijk! En makkelijk te maken…. Dank je wel voor het recept….. Heb pas je site ontdekt, maar kom zeker nog rondsnuffelen
wat een makkelijk recept,ze gaan nu de oven in….ben benieuwd!!!!!ondertussen ga ik rondneuzen op je site..
Hoi!!
Je recept zie er super lekker uit. Mag ik vragen hoe groot de bakvorm is die je gebruikt? Ik had hem bij mij in een bakvorm gedaan, maar toen was het zo dun geworden.
Ook hier staan ze in de oven. Al mengende verdwijnen er bij mij altijd meer ingrediënten in dan gepland haha.
Mijn mueslirepen bevatten: muesli, banaan, dadels, kokos, cacaonibs, gojibessen, lijnzaad en een scheutje agavesiroop.
Heb ze net gemaakt, echt heerlijk !!een aanrader, en zo makkelijk ☺☺
Ik ga ze zo maken maar ik vraag mij af hoeveel vanille extract doe je er in?
Klinkt heeeerlijk! Ik wil ze zo heel graag gaan maken!
Mocht ik niet alles kunnen krijgen van de benodigdheden, welke dingen zou ik er dan absoluut NIET uit mogen laten om alsnog een goed resultaat te krijgen?
Zijn de dadels ergens door te vervangen?
Whoo heb deze mueslie repen gemaakt met de kant en klare noten en zaden doos van de chocolade versie . Ze zijn heerlijk !!!
Enig idee hoeveel caloriieen hier inzitten, aangezien ik mijn calorieen aan het tellen ben om toch een beetje inzicht te krijgen wat ik op een dag binnen krijgen zo hopelijk wat kilootjes kwijt te raken.
Super! Ik heb ze ook net gemaakt. De dadels en rozijnen vervangen door gedroogde vijg, smaakt goed! 🙂 Dank voor je recept, super blij mee!
Oke een late reactie maar ik heb ze net gemaakt en ze zien er geweldig uit!
Heerlijke repen!
Gebruik dit recept al een tijd en ben hem zelf verder gaan uitbreiden. Mijn hele gezin is er dol op en heb mijn man er mee van de sultana af gekregen. Heb deze link al aan vele mensen doorgestuurd en krijg nu ook de vraag ervoor van collega’s van mijn man.
Grote hit dus. Dank je wel 🙂
Hello blogger i see you don’t monetize your site.
You can earn extra money easily, search on youtube for:
how to earn selling articles