Vergeet jij ook wel eens hoe makkelijk het is om een curry te maken en dat de mogelijkheden eindeloos zijn? Ik namelijk wel tot ik ergens op Instagram weer een curry voorbij zie komen en eraan wordt herinnerd. Ik kijk wat ik in de kast heb liggen, koop desnoods een blikje kokosmelk en aan de slag!
Deze curry is vegan, maar kun je natuurlijk vegetarisch of met vlees maken als je wilt. Hij is in ieder geval eiwitrijk en voedzaam in dit recept, toevoegingen naar smaak zijn natuurlijk altijd toegestaan. Van mij mag alles met eten 😉
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 grote zoete aardappel, in blokjes gesneden
- 200 gram groene linzen (30 minuten tot 1 uur geweekt in water)
- 100 gram rode linzen
- 1/2 blik kikkererwten, uitgelekt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/2 blokje groentebouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel komijn
- 1 theelepel kerrie
- 200 ml water
- handje koriander, gewassen en gesneden
- 1-2 theelepels kokosolie om in te bakken
- Verwarm wat olie in een pan en bak hier de ui in, tot hij glazig is geworden
- Doe de kokosmelk, water, kurkuma, gemberpoeder, komijn, kerrie en tomatenpuree erbij in de pan, goed roeren en aan de kook brengen.
- Als het geheel kookt doe je de groene linzen (uitgelekt), rode linzen, zoete aardappel, koriander en blokje bouillon bij het geheel en zet je het vuur laag. Laat het lekker een half uurtje sudderen tot de zoete aardappel gekookt is – deze duurt namelijk het langst.
- Doe de kikkererwten er als laatste bij, als alles al gaar is, enkel om ze mee op te warmen aangezien ze al voorgekookt zijn.
- Serveer het met wat (kokos)yoghurt, naanbrood en/of wat verse koriander erbij en genieten maar!
2 comments
lijkt mij heerlijk, ga t zeker uitproberen, bedankt alvast
Vanavond gegeten en echt gesmuld! Wat is dit lekker zeg 🙂