De dagen worden warmer, de maaltijden worden kouder maar o zo kleurrijk en lekker! Het is tijd voor een nieuw voedingsdagboek!
Maïswafels met pindakaas, als je deze nog niet kent bij me dan volg je me denk ik net 3 dagen haha. Ik eet zo goed als elke week wel, minstens één keer per week.
Een vegetarische burger van de Lidl met gebakken champignons.
Ik eet dit als een soort ‘deconstructed’ burger. Geen idee hoe dit zo tot stand kwam maar ik vind het heerlijk om met mes en vork dit langzaam op te eten. En jazeker, ik ben nog steeds gek op de ‘gewone echte burger met brood en al’, die komt vast weer eens voorbij. Alles op zn tijd 😉
Yoghurt met verse ananas. Ooooh het fruit wordt langzamerhand zo lekker en zo zoet!
Een fris bijgerecht: yoghurt met peper, zout, knoflookpoeder en citroensap. Vervolgens een gesneden bosui/lenteui erin, verse dille en komkommer.
Heerlijk!
Dit brood kreeg ik een hele tijd gelden in een perspakket en ik vind het heerlijk! Ik bewaar het in de vriezer en af en toe pak ik weer wat plakjes, deze verwarm ik op de grill en het liefst eet ik het met avocado of pindakaas.
Vooral pindakaas is lekker als het dan een beetje smelt door de warmte van de broodjes die net van de grill afkomen. Hmmm..
Yoghurt met appel, kokosrasp en pindakaas. Avondsnackje.
Een salade van kikkererwten, wortel, paprika en broccoli.
Tijd om zelf ‘ijs’ te maken met fruit. Ik doe er tegenwoordig ook bevroren bloemkool bij (ook door smoothies) omdat dit de textuur glad maakt, extra volume toevoegt en hierdoor krijg ik weer extra groente binnen! Sinds ik het heb ontdekt ben ik er gek op!
Hier gaat het volgende in: vegan eiwitpoeder, bevroren bloemkool, bevroren bosbessen en frambozen.
Jummmm
Zo lekker!
Tofu op een andere manier aan het proberen. Marineren in honing en balsamico.
Het was HEEL lekker, maar voor mijn gevoel teveel marinade.
Om het wat frisser te maken, heb ik er een komkommer en gedroogde pruimen bij gegeten.
Citroensap over het geheel en je hebt een heel fris gerechtje.
Zoete aardappel en bloemkool uit de oven
Een bedje van tomaat, rode ui en koriander.
+ een vegetarische burger, champignons en avocado. En daar gaat dan nog heeeeel veel ketchup overheen!
Yoghurt, appel en honing.
Banaan-eiwitpoeder-ei-pannenkoek! Met yoghurt, maple syrup en kokos
Een snee brood met avocado (met peper, zout en knoflookpoeder) en een halve appel die ik nog in de koelkast had liggen.
+ een glas kombucha
Diepvriesfruit even verwarmen in een pan en dan door de yoghurt!
Opnieuw bezig met het maken van een ‘deconstructed burger’, deze keer ook met paprika.
Dit is trouwens nog steeds de vegetarische burger van de Lidl, ik vind hem heerlijk! Op een bedje van spinazie.
Wordt jij ook zo blij van al die kleuren? Laat de zomer en al het lekkers dat daarbij hoort maar komen wat mij betreft!
6 comments
Hoi Teni,
Ik liet een tijdje geleden een reactie achter waarin ik schreef dat ik elke dag last had van te veel eten en moeite had met mijn eigen gedachtes omtrent eten. Ik was erg ongezond bezig, het sloeg zelfs door naar een korte terugval in mijn vroegere eetstoornis (BED). Toen heb ik jouw comment heel veel gelezen en ben ik voor mezelf gaan bedenken waarom ik mijn gedrag wilde veranderen. Ik kwam tot de conclusie dat ik binnekort drie keer op reis ga (omdat volgende week mijn eindexamens afgelopen zijn) en ik absoluut niet wil dat ik me niet goed voel en struggle met gedachtes rondom en het daadwerkelijke hebben van eetbuien in Portugal, Amerika, Oostenrijk.. Daarom heb ik de knop helemaal omgezet en ben ik me gaan focussen op het goed voelen ipv goed eruitzien. Ik wilde even laten weten dat ik nu 1 week verder ben, geen één dag te veel heb gegeten laat staan een eetbui heb gehad en dat ik me gewoon zó veel beter voel in mn eigen lichaam en geest 🙂 Ik keek heel erg op tegen de examenperiode omdat ik verwachte dat ik door de stress en extreem slaapgebrek heel ongezond zou gaan eten, gelukkig loopt het nu totaal anders! Daar wil ik je voor bedanken. Ik weet dat ik het uiteindeijk zelf heb gedaan en daar ben ik ook trots op, maar door jou ben ik eens écht gaan nadenken waarom ik (weer) van mijn eetstoornis af wil. Zonder dat je het misschien weet maak je het leven van heel veel mensen elke dag een stukje beter, leuker en fijner. Bedankt lieve Teni!
Liefs,
Elsa
Oh wauw Elsa! Ik ben allereerst ontzettend blij dat je de focus hebt verlegd op het goed voelen, weet je hoe groot die stap is! Wauw 🙂
Heel erg graag gedaan van mijn kant maar eigenlijk wil ik jou alleen maar meer bedanken dat je de tijd en moeite hebt genomen te commenten.
Heel veel liefs,
Teni
Heerlijk he al dat zomerse fruit wat nu weer in de winkels ligt.
Ik ben er echt gek op!! Vooral als de perziken en nectarines komen 🙂
Hee Teni! Vraagje: Als je zo’n voedingsdagboek plaatst, over hoeveel dagen gaat dat dan? Wat is het ontbijt, de lunch, de snacks, enz?
Hoi Cheryl, dat houd ik eerlijk gezegd met opzet niet bij op mijn blog. Omdat deze voedingsdagboeken niet bedoeld zijn om te “achterhalen” wat ik exact eet van dag tot dag maar om er inspiratie uit te halen qua maaltijden. Ik moedig mensen niet aan om precies te eten wat ik eet namelijk, daarmee kom je naar mijn mening niet in balans.
Als ik wel alles zou delen dan zou ik altijd moeten “uitleggen” hoeveel ik weeg, hoe lang ik ben, hoe vaak ik sport en waarom ik bepaalde hoeveelheden eet. Snap je wat ik bedoel? Dat is niet mijn doel. Mijn doel is om je te inspireren en motiveren om een fijne eet-balans te vinden voor jezelf.
Hopelijk snap je met deze uitleg mijn achterliggende gedachte!
Liefs,
Teni