Ik moet je eerlijk bekennen, de suikervrije challenge gaat me erg goed af! Ik eet niet heel anders dan normaal, wat bewuster en net wat andere producten. Ik daag mezelf uit om koekjes en gebakjes te maken zonder suiker en dat lukt allemaal perfect. Dus waar hebben we suiker nog voor nodig zou je denken? Vanochtend heb ik weer heerlijk ontbeten op een regenachtige dag. Havermelk, havermout, honing, kaneelpoeder, gemberpoeder, lijnzaad, sesamzaadjes, moerbessen (mulberries), amandelen en kokosrasp. Heerlijk!
8 comments
Hoi Teni!
Mooi om te horen dat de challenge je goed afgaat! Ik doe zelf ook mee, alhoewel iets minder consequent. Ik vroeg me alleen af waarom je honing als zoetstof wel toestaat? Ik heb altijd geleerd dat honing uit niks anders bestaat dan suiker en water, nauwelijks goede voedingsstoffen bevat en zelfs meer calorieen bevat dan (gewone, witte) suiker.
Daarnaast komt bijvoorbeeld rietsuiker toch ook uit een natuurlijke bron?
Of zie ik dit nou verkeerd, haha?
Ik vroeg me af wat jouw ideëen hierover zijn!
Groetjes!
Hoi Liza!
Leuk dat jij ook mee doet! Het idee achter de suikervrije challenge voor mij is om geen producten te eten waar suiker aan is toegevoegd, maar wel gewoon suikkerrijke voedingsmiddelen die van nature al bestaan zoals fruit en honing. Ik heb altijd geleerd dat honing niet “fabrieksmatig” is na te maken en het anders niet de naam honing mag krijgen.
Ik vind het wel even een onderzoekje waard, om te kijken hoe dit nou zit.
Maar dan weet je in ieder geval wat mijn instelling was!
Liefs,
Teni
Jouw ontbijtgerechten geven me inspiratie!
Die fruitkoekjes wil ik graag eens zelf proberen.
14dagen suikervrij. Ik droom ervan om dat ook eens te kunnen 🙂
Gr. Julie van hapjesprinces.be
Aw dankjewel!
Dromen is de eerste stap :p daarna voorbereiden en daarna doen! hihi.
Liefs,
Hi Teni,
Ik heb zelf zojuist een pak biologisch havermout en een pak 7-korenvlokken gekocht bij de natuurwinkel. Nu las ik op het pak dat zowel de havermout als de 7-korenvlokken eerst gekookt moeten worden. Ik heb ‘s ochtends weinig tijd en zou het eigenlijk gewoon rauw willen eten. Denk je dat dit kan? En zo ja, kan ik beide met elkaar mixen? Ik zet de waterkoker even aan en dan giet ik er warm water bij, is dit een optie? Of zou je adviseren om het te eten met bijv. rijstmelk?
Hoi Jannie,
Ik zelf eet mijn havermout ook ongekookt. Kan het zijn dat de vlokken havermout hard zijn? Dan kan ik begrijpen dat je ze eerst dient te koken, maar dit hoeft denk ik niet! Zachte havervlokken eet ik ook gewoon rauw! Als ze inderdaad hard zijn kun je ze misschien de avond ervoor koken, kan begrijpen dat je in de ochtend niet alle tijd hebt (wie wel!). Of inderdaad waterkoker aanzetten en erbij gieten, zelf houd ik van plantaardig melk met mijn havermout, maar je zou het ook met water kunnen doen.
Je kunt alles mixen, als je dat wilt. Probeer het eens uit en kijk wat het beste voor je werkt!
Liefs,
Teni
Met alle respect, baal ik een beetje van dit soort blogs. Het zijn hele leuke recepten, maar een beetje gevalletje van “blij maken met een dode mus”. Ik lees namelijk: suikervrij. Dus ga ik ervan uit dat iemand die dus geen suiker moet eten, dit kan eten, maar er blijkt toch vaak suiker in te zitten. Danwel natuurlijk weliswaar, maar het zou fijn zijn voor beginners die om medische redenen van de suiker af moeten dat dit expliciet vermeld wordt of de titel suikervrij gewoon niet wordt gevoerd. Het is voor die groep echt lastig en ik zelf zie door de bomen het bos niet meer. Het valt ook tegen als je denkt: yes! Een super leuk recept wat ik wel kan eten, en dan later: oh nee het kan dus niet.
Hi Susanna,
Ik begrijp je punt, maar ik wil je even op een aantal dingen wijzen: Kijk eerst even naar de datum van de post. Vervolgens is dit blog een heel verhaal van mijn leven en hoe bepaalde dingen ontwikkelen qua voedingsgebied, je leest nu weliswaar 1 of een aantal artikelen, maar de hele weg naar hoe ik nu sta zit toch wat anders in elkaar. Ik doe dit soort challenges niet meer, maar het weghalen van deze artikelen doe ik om meerdere redenen niet.
En als laatste: http://fitbeauty.nl/je-recept-is-niet-suikervrij/
Hier leg ik alles in uit.
Groetjes!