Oke eigenlijk kon ik in de titel ook wel “Couscous met Tomaat en Feta en Doperwten en Ui” kunnen zetten, maar dat werd me teveel. Ik koos random twee ingrediënten en pats boem, titel af. Waar het op neer komt is dat het heel simpel is en heel lekker! 🙂
Wat heb je nodig voor 2 tot 3 porties
- 2 uien
- 80 gram doperwten (diepvries)
- 300 gram cherry tomaten
- 50 gram feta
- 1 bouillon blokje (kip vind ik het lekkerst met couscous)
- 150 gram couscous
- peper, zout, kruiden (paprika poeder vind ik erg lekker)
- olie om in te bakken
Ik had zelf een zakje couscous waar wat kruiden doorheen gemixt waren, maar dit hoeft niet per se natuurlijk.
Doe de couscous in een kom, het liefst met een wat breder oppervlak aan de onderkant
Breng een halve liter water aan de kook en doe daar een half blokje bouillon in.
Je gaat niet 500 ml kokend bouillon water over de couscous doen, maar alleen zoveel zodat de couscous nét onder water staat. Dat is hoe ik weet dat het voldoende is. Ga er even met een vork door, en laat dit zo’n 10 minuten staan.
Doe wat olie in de pan en bak hier de uitjes in. Je kunt de uitjes versnipperen, ik heb voor halve ringen gekozen.
Diepvriesdoperwten zijn perfect! Die kunnen er vervolgens bij
En als de doperwten goed ontdooid zijn kunnen de cherrytomaatjes, gehalveerd, erbij.
Als de cherry tomaatjes vervolgens ook wat zacht worden is het tijd voor de couscous!!
Een geheim voor heerlijke couscous? Een klein klontje boter erdoor wanneer het bijna deze textuur heeft. En dan met een vork er doorheen roeren. Zo. Lekker. Romig. Voor deze keer heb ik het er maar uit gelaten, ik doe het meestal als er visite is 🙂 Hehe.
Alles door elkaar mengen, peper, zout, paprika poeder erbij.
En als laatste tijd voor de feta, in kleine blokjes. Puur om ze een beetje er doorheen te laten smelten.
Zo simpel was het! Eetsmakelijk 🙂
8 comments
Dat ziet er heerlijk uit. Mijn vader heeft me geleerd zijn couscous te maken. Dat is mijn favoriet, maar deze wil ik ook eens proberen!
Hmmm heerlijk! Ik heb toevallig gisteren een spelt couscous salade op met krab/tomaat/komkommer/sla en hüttenkase. Zo lekker!! Ik heb het recept ook op mijn blog gezet want dat wil je natuurlijk graag delen met anderen hahaha
Ja, heerlijk! Ik ben dol op couscous, ook koud. En feta maakt altijd alles beter!
Joepie, ik ben verheugd dat Teni weer een recept geplaatst heeft!!
HHMMM jammie
Couscous = top spul! Ik voeg zelf ook nog wel eens verse noten toe voor de crunchy bite en zongedroogde tomaatjes zijn ook een lekkere variant! Welke couscous gebruik jij? Tegenwoordig kan je overal bijv. bij hippe festivaltentjes (een beetje als variant op pasta) couscous kopen. In principe wordt couscous gewoon van harde tarwe (durum tarwe) gemaakt, dus zal je het beste toch voor de volkoren couscous kunnen gaan, wil je de nadelen van tarwe uit de weg gaan. Geldt uiteraard alleen als je gevoelig voor tarwe bent en er last van hebt. Of zie ik dit volgens jou verkeerd? Ben benieuwd!
Yes! eindelijk een normaal volwaardig recept ipv diepvriesgroenten met een gekookt ei 😉 Ik snap echt niet hoe jullie op zulke magere porties kunnen leven? ik zit zelf op het randje van ondergewicht/normaal gewicht maar ik heb echt brood en aardappels nodig om op gewicht te blijven en niet aldoor moe te zijn en het koud te krijgen. Is het niet ongezond om op bijna alleen maar groenten en kwark te leven of heb je dan gewoon een trage stofwisseling?
Yup, deze ga ik zometeen maken, kijk er naar uit! Hihiii. Thanks for shaming!! 🙂
Sharing bedoelde ik dus :p