Het is geen geheim dat je mij wakker mag maken voor een geweldige hamburger. Je mag me zelfs wakker houden voor een tweede hamburger. Met veel ketchup, jalapeño’s, sla, ui, misschien wat bietjes, gegrilde aubergine, you name it. Als ik thuis een hamburger eet, dan ben ik vaak te lui om zelf de daadwerkelijke hamburger te kneden uit gehakt dus koop ik de “kant-en-klare” varianten uit de supermarkt.
Maar heb je wel eens op de ingrediëntenlijst gekeken? Of überhaupt op de ingrediëntenlijst van verpakt vlees? Er wordt een hoop aan toegevoegd om het een bepaalde vorm, kleur en houdbaarheid te geven. Ik heb weer eens een handje uit de supermarkt erbij gepakt en deze met elkaar vergeleken. Benieuwd naar welke de “gezondste” is?
Disclaimers
1. Ik ben naar de Albert Heijn gegaan, omdat ik naar een supermarkt wil gaan waar de meeste mensen de mogelijkheid hebben om de boodschappen te doen. Andere supermarkten zijn vaak regio afhankelijk en natuur- en biowinkels zijn niet de vaste prik voor de meeste mensen. Dus zo blijft de drempel laag om net een gezondere keuze te maken. 2. Dit wil nu niet zeggen dat mijn uitkomst DE GROTE UITKOMST is voor iedereen. Ieder lichaam is anders, en blijft het belangrijk dat je zoekt naar producten en voedingsmiddelen die lekker werken voor jou. En als laatste, 3. Gezond is niet te definiëren dus ik hang deze term, in dit artikel, samen met de volgende punten:
- Zo min mogelijk ingrediënten. Het liefst 1 à 2 natuurlijk. Rundvlees of varkensvlees en desnoods zout ofzo.
- Zo min mogelijk conserveermiddelen die ik niet in een keukenkastje heb staan.
- Percentage vlees. Het draait hier natuurlijk wel om een stuk vlees he, dus dat wil ik ook terugzien op het etiket.
Ik ga niet te lang in op elk etiket, want het zijn er aardig wat!
AH Hamburger
Ingrediënten: 86% rundvlees, water, tomaat, ui, appelconcentraat, suiker, azijn, rijstzetmeel, zout, gistextract, specerijen, zeezout, zonnebloemolie, rozemarijnextract, dextrose, verdikkingsmiddel (pectine), stabilisator (xanthaangom), voedingszuur (citroenzuur, E262, E325), antioxidant (E301, E331).
86% is niet heel veel. Wat wel veel is, is alle overige zooi dat is toegevoegd.
AH Amerikaanse Hamburger
Ingrediënten: 81% rundvlees, water, aardappelzetmeel, specerijen, bamboevezel, glucosestroop, zout, tomaat, dextrose, gehydrolyseerd raapeiwit, suiker, gistextract, maltodextrine, zonnebloemolie, laurier, natuurlijk aroma, voedingszuur (E262, E325, E331), antioxidant (ascorbinezuur, E301).
Nog minder rundvlees. Glucosestroop, dextrose, suiker, maltodextrine.. nou nou, moet dat, zoveel soorten suiker?
AH Pittige Peperburger
Ingrediënten: 83% rundvlees, water, aardappelzetmeel, specerijen (o.a. 1,5% peper), bamboevezel, zout, paprika, ui, kruiden, dextrose, quinoa, gehydrolyseerd raapeiwit, gistextract, suiker, maltodextrine, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, voedingszuur (citroenzuur, E262, E325, E331), antioxidant (E301).
83% rundvlees, nog steeds ben ik niet tevreden. Hoe komt quinoa nou weer in deze burger? Interessant wel! Maar nee, deze mag blijven liggen.
AH Magere Hamburger
Ingrediënten: 85% rundvlees, water, groente (tomaat, ui), zeezout, specerijen, zetmeel (aardappel, rijst, tapioca), appelconcentraat, suiker, zetmeel, azijn, zout, gistextract, zonnebloemolie, kruidenextract, dextrose, maltodextrine, rundereiwit, vezel (citroen, limoen), voedingszuur (citroenzuur, E262, E325), antioxidant (E301, E331), verdikkingsmiddel (pectine), stabilisator (xanthaangom).
Ik word echt moe van dat getyp. Wat een hoop ingrediënten. 85% rundvlees, still not happy.
AH Magere Beefburger Naturel
Ingrediënten: 83% rundvlees, water, zetmeel (aardappel, tapioca), zout, rijstmeel, gist, specerijen, natuurlijke aroma’s, gistextract, maltodextrine, rundereiwit, citrusvezel, voedingszuur (citroenzuur, E262, E325), antioxidant (E301).
Teveel.. Teveel gewoon.
AH Biologische Hamburger
Ingrediënten: 92% rundvlees, water, natuurlijk aroma, aardappelzetmeel, zout, dextrose, gistextract, zonnebloemolie, ui, prei, knoflook, specerijen, kruiden.
92% rundvlees! HOERA! Dat is al een stuk beter. Nog steeds suiker toegevoegd, verder zijn de ingrediënten een stuk natuurlijker dan de bovenstaande varianten. Geen gekke conserveermiddelen die ik niet in de keuken heb staan.
Black Angus Burger
Ingrediënten: 95% black angus rundvlees, natuurlijk aroma, zeezout, water, zout, peper, extract (rode biet, paprika)
95% hoera! nog meer 🙂 Verder geen toegevoegd suiker, wel natuurlijk aroma; wat dat ook mag betekenen. Al met al een prima burger.
DIEPVRIES AH Hamburger
Ingrediënten: 57% kippenseparatorvlees, water, paneermeel (tarwe), 4,5% varkensvlees, zout, varkenseiwit, tarwe-eiwit, aardappelzetmeel, tarwebloem, dextrose, uipoeder, specerijen, gehydrolyseerd soja-eiwit, varkensvet, stabilisator (E451), antioxidant (E316), kleurstof (karamel)
We gaan de diepvries in. En dat is even schrikken, hamburger van 57% kippenseparatorvlees. Dat is, zoals je misschien vermoedt, restvlees. Goed dat het ergens wordt gebruikt, maar ik heb het liever niet in mn buik. Gewoon goedkope zooi, vermomd als hamburger. Toegevoegd suiker, kleurstof, etc. En een heel klein beetje varkensvlees. Lekker laten liggen zou ik zeggen.
DIEPVRIES AH American Beefburger
Ingrediënten: 68% rundvlees, water, paneermeel (gluten), zout, kruiden en specerijen, tarwevezel, uipoeder, emulgator (E450), aroma (soja), dextrose, kleurstof (E150d), tarwezetmeel (gluten), lactose (lactose, melkeiwit).
Dat ene woordje “beefburger” maakt dus het verschil, deze bevatten namelijk wel rund. Nouja, een beetje dan; 68%. Suiker, emulgator, kleurstof.. Doei!
DIEPVRIES AH Basic Hamburger
Ingrediënten: 58% kipseparatorvlees, 10% varkensvlees (waarvan 5% separatorvlees), paneermeel (tarwe), water, ui, zout, aardappelzetmeel, tarwe-eiwit, dextrose, kruiden, specerijen (selderij), uipoeder, knoflookpoeder, emulgator (E450, E451), gehydrolyseerd soja-eiwit, antioxidant (E316).
Hier zit dan wel weer meer varkensvlees in naast dat kipseperatorvlees dan gewone variant van de AH. Maar nog steeds werkelijk vol met zooi.
DIEPVRIES Lekker&Anders Beefburger
Ingrediënten: Rundvlees 34%, kipseparatorvlees 25%, drinkwater, ui, paneermeel (tarwebloem, gist, drinkwater, tafelzout), soja-eiwit 5%, rundervet, tafelzout, glucosesiroop, aroma (gehydrolyseerd platnaardig eiwit, zonnebloemolie, gistextract, dextrose, smaakversterkers (mononatriumglutamaat, dinatrium ivosinate), kleurstof (caramel)), bouillon poeder (gehydrolyseerd plantaardig eiwit, tafelzout, zonnebloemolie, aroma, uienpoeder), specerijen, zetmeel (tarwe, rijst), stabilisatoren (difosfaten, trifosfaten, cellulose), gakarameliseerde suiker (sucrose, glucosestroop).
Ik ga hier niet eens op in. Wat een hoooooop ingrediënten. Alhoewel deze wel op zn minst een beetje rundvlees heeft, naast het kipseparatorvlees dan. Drinkwater? .. Grappig.
DIEPVRIES Lekker&Anders Burger
Ingrediënten: Kippenseparatorvlees 70%, drinkwater, paneermeel (tarwemeel, gist), uien, tafelzout, specerijen mix, bouillon (mais), kruiden (peterselie), anitoxidant (natriumisoascorbaat), gedroogde groente (wortel, uien, prei).
Alle restjes kip verzamelen! Een stuk minder ingrediënten dan de vorige variant, maar dus geen grammetje rund of varken. Ik associeer dat toch echt met een hamburger, anders is het een kipburger als je het mij vraagt.
DIEPVRIES MORA Burger
Ingrediënten: Rundvlees 42%, water, soja-eiwit, paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), groenten (ui, knoflook), zout, rundervet, aroma (melk, tarwe, selderij), gebrande suiker, kruiden en specerijen, emulgatoren: E450, E451, smaakversterker: E621, glucosestroop.
Mwa.. 42% rund.. Op zijn minst bevat deze bevroren variant geen separatorvlees, dus dat kunnen we als positief zien. Maar verder wel weer wat toegevoegde ingrediënten.
DIEPVRIES The Frozen Butcher Beef Burger
Ingrediënten: 98% rundvlees, zout, specerijen, kruiden, ui.
98% 🙂 Hier maak je me dus ontzettend blij mee!! HOERAAAA!!!! Een beetje kruiden voor de smaak en klaar.
DIEPVRIES The Frozen Butcher Lams Burger
Ingrediënten: 98% lamsvlees, zout, specerijen, kruiden, ui, plantaardige olie (raapzaad olie).
Nog een keer hoera!! 98% lamsvlees. En een beetje kruiden + olie.
DIEPVRIES The Frozen Butcher Angus Burger
Ingrediënten: 99% rundvlees, zout.
Mag ik duizend maal HOERA!!!! Dit is gewoon overduidelijk de meest geweldige “kant-en-klaar-burger” ever. Met maar liefst 99% rundvlees en dan dus 1% zout. Ik heb deze stiekem al geproefd en het is een blijvertje. Nu begrijp je denk ik ook waarom, als je al die andere burgers hebt gezien.
Conclusie?
Daar komt het, je kunt het waarschijnlijk al raden:
- Op nummer 1 staat duidelijk de The Frozen Butcher met de Angus Burger.
- Op nummer 2 staat The Frozen Butcher met de US Beef Burger!
- En op nummer 3 staat, drie keer raden, The Frozen Butcher met de Lamb Burger!
Alle 3 de varianten zijn ook €3,49. Ik denk stiekem dus ook dat je met deze drie burgers gezonder uit bent dan wanneer je zelf burgers gaat maken met gehakt, ik weet namelijk niet waar je gehakt kunt kopen zonder toegevoegd zooi en gewoon 100% rundvlees. Misschien bij je lokale slager, maar dat zou ik helaas niet kunnen controleren. Dus deze opties zijn écht top als je het mij vraagt.
Als ik dan een nummer 4 moest kiezen, dan wordt het de niet-diepvries Black Angus burger (AH). Deze bevat 95% rundvlees, geen toegevoegd suiker en alle andere toevoegingen kan ik me iets bij voorstellen. De rest van de burgers zou ik lekker laten voor wat het is!
Hopelijk zijn we allemaal weer wat wijzer geworden! Mocht je vragen hebben, een andere geweldige burger variant willen tippen of vraag hebben naar een vergelijkingsartikel voor een ander product; laat het achter bij de comments!
48 comments
Ik krijg de rillingen van dat seperatorvlees, brrrr. Zou je voortaan misschien bij elk product ook de prijs willen noemen? Dat zou heel handig zijn:) IK BEN DOL OP JE BLOG! By far de meest eerlijke, oprechte, lieve, leuke blog op het internet, ga zo door!
Oja, kan je een keer hummous behandelen in deze rubriek? Ook een product waar veel gezondheidsclaims aan hangen, maar waar volgens mij ook veel rotzooi in te vinden is.
Heb een hele hele fijne dag,
Fleur
Jeetje, benadrukt alleen maar waarom ik alleen nog maar kijk naar onbewerkt vlees. Wat een rommel zit er in bepaalde producten en dan heb ik het vooral over de diepvrieshamburgers. The Frozen Butcher kende ik nog niet, die kan ik voortaan dus ook kopen. Bedankt voor het uitgebreide artikel! 🙂
Fijn artikel weer! Ik koop nooit diepvrieshamburgers en nu ik heb gelezen wat er allemaal voor zooi in zit ben ik ook niet van plan deze ooit nog te eten. Wat schrikken zeg! The Frozen Butcher klinkt dan wel weer goed, maar ik blijf ze denk ik liever zelf maken. Als ik voor gemak ga, ga ik naar een burgerbar hier om de hoek :-).
Bedankt weer voor het uitzoeken, een fijn en heel verhelderend artikel! Diepvrieshamburgers koop ik eigenlijk nooit, maar deze top drie ga ik toch eens proberen. groet, Marjan
Wauw, hoeveel troep kan men in een stukje ‘vlees’ stoppen. Echt niet normaal! Maar, dit houdt de prijs wel laag en voor veel mensen is dat toch een belangrijke reden om dit soort producten wél te kopen (helaas).
Just.. wauw.
Ik wordt dankzij jou steeds wijzer en kieskeuriger! Thanks weer voor de moeite!
Yess ik hou van je artikelen.
90% van mijn etenswaren heb jij aangeraden, de pindakaas, de suikerloze action spullen, de burgers.
Of de hamburger gewoon kopen bij de ambachtelijke slager?! Dat mis ik wel in dit, verder duidelijk en goed geschreven, artikel
Hi Esmeralda, Snap ik! Maar ook dat heb ik gedekt in het artikel:
Zie:
Disclaimer
1. Ik ben naar de Albert Heijn gegaan, omdat ik naar een supermarkt wil gaan waar de meeste mensen de mogelijkheid hebben om de boodschappen te doen. Andere supermarkten zijn vaak regio afhankelijk en natuur- en biowinkels zijn niet de vaste prik voor de meeste mensen. Dus zo blijft de drempel laag om net een gezondere keuze te maken.
En:
Misschien bij je lokale slager, maar dat zou ik helaas niet kunnen controleren.
😉 Groetjes!
Bedankt voor je reactie! Bij ons in het dorp hebben we gelukkig nog een ambachtelijke slager. Ik zou ook nooit gepaneerde schnitzels etc kopen bij supermarkt, geplakt vlees, bah! Maar ja, ook vis zou ik nooit bij de super vandaan halen, misschien ben ik wel erg kieskeurig!
Groot gelijk hoor! Zou ik ook doen als ik een goede slager kende 😉
Goed artikel weer, mede omdat wij thuis af en toe een echte hamburger ”kick” hebben (voor jou herkenbaar denk ik haha)…Ik ga de volgende keer mooi voor The Frozen Butcher, of eventueel de slager!
Mijn man leest je artikelen ook vaak mee, en hij staat altijd te kijken van al je uitzoekwerk, dus ook namens hem a big thank you!!
X
Haaaaa wat leuk dat je man ook vaak mee leest! Dat vind ik tof! Hahah 🙂 x
Het blijft bijzonder hoe de grootste grutter van Nederland er van overtuigd is dat voedsel verpest dient te worden met grote hoeveelheden niet noodzakelijke toevoegingen. Albert Heijn (b)lijkt een winkel waar je met een grote boog omheen zou moeten lopen … behalve natuurlijk voor de 100% pindakaas 🙂
Compliment trouwens voor jouw vergelijkende warenonderzoeken. Daar waar veel andere fitties blind promoten (in ruil voor sponsoring?) lijk jij een zoveel gemiste objectief kritische houding te hebben. Respect.
Wat een uitstekend artikel, hier heb je wat aan. The frozen butcher gaat het voorjaar worden . Bedankt, Teni…
De vleesvervangers bevatten helaas ook onnodige toevoegingen om lupine, soja , natuurlijke eiwitten op smaak te brengen… Zelfs gemanuipuleerd door die toevoegingen zodat het naar vlees smaakt en ook het structuur van vlees heeft. Als je zo graag die vleessmaak wilt proeven kun je beter vlees eten denk ik dan? Goede review Teni. Toen ik nog flextariër was ging ik gewoon naar de slager om een beetje orgaanvlees te kopen. En dat heb ik léren eten van huisuit. Weinig vetten, hoge eiwitgehalte en als je het goed kruid…. krijg je een vitamine B shot naar binnen. We zouden gewoon moeten leren om zelf hamburgers te maken, dat soort culinaire skills zouden we hoog moeten houden ( vind ik). Thanks, Teni 🙂
Je hebt weer een werk van gemaakt! Heel goed en nuttig artikel! Complimenten!
Ik had verwacht alleen zooi te zien, maar ik ben aangenaam verrast door de Frozen Butcher. Leuk artikel en die burgers gaan op mijn boodschappenlijstje.
Jeetje, ik koop altijd die van de AH maar wat schrik ik hier van! Ik ga overstappen op of biologisch, of die van dat merk dat heel goed uit jouw test komt!
Je bent echt geweldig! Dank je wel voor deze artikel, ik ben er onwijs veel wijzer door geworden!
Hoi Teni,
Ik haal mijn rundergehakt altijd bij de Turkse Slager. Die man stopt een stuk rundvlees voor me in de molen en het gehakt komt er zo uit.. Misschien is dat een idee voor je? Ik eet overgins alleen halal want ik eet alleen vlees van de Turkse of marokaanse slager omdat hun zelf aan geven geen vol gespoten kippen of runderen te willen hebben.
Liefs,
Hi Teni,
Prima uitgezocht en ik ben zeer benieuwd naar de bijna 100% rundvlees burger.
Toch denk ik dat je conclusie gedeeltelijk emotioneel is in plaats van rationeel.
Voor zover ik weet is er niet zo’n heel groot verschil tussen gehakt en separator vlees. Separator vlees is vlees dat na uitbenen nog op de botten zit. Dit wordt er vanaf gehaald met een machine. Het wordt als het ware van het bot gesepareerd.
Nu heb ik altijd geleerd dat vlees met bot eraan smaakvoller is. Je zou dus kunnen concluderen dat separator vlees het product beter maakt.
Separator vlees is alleen een heel vies woord zodat het negatief wordt beoordeeld.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb het liefst ook geen kip in mijn burger maar er is niets mis met separator vlees.
Hi Maarten! Bedankt voor je comment 🙂 toen ik separatorvlees las, wist ik niet precies wat het was maar had ik een vermoeden, inderdaad emtioneel. Echter ga ik daar niet op af bij het schrijven van een artikel (tenminste, niet bij termen/feiten/ingrediënten), ik moet daadwerkelijk weten wat het is.
En helaas kwam ik tot de conclusie dat separatorvlees wel degelijk restvlees is, zie ook:
“Separatorvlees of spuitvlees is een restproduct uit de vleesindustrie. Botten van een uitgebeend karkas worden met behulp van een hogedrukmachine, de separator, ontdaan van de laatste in de voedingsindustrie verwerkbare vleesresten.” Dit komt van: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Separatorvlees
Oeps, niet alle zinnen komen netjes door. Je hebt dus wel gelijk dat het het laatste stuk vlees is van het bot!
Heb je ooit een rundervink van de AH geproefd? Dacht ik iets gezonds voor de kids te kopen, blijkt er maar 77% rundvlees in te zitten! Dan geef ik ze volgende keer liever een hamburger! Nooit meer koop ik die troep…
Top artikel! Zo zie je maar weer dat er voor kwaliteit iets meer betaald moet worden, om ook minder rommel binnen te krijgen.
Bij de slager draaien ze iedere dag (of meerdere keren per dag) gehakt zonder zout , conserveermiddelen of andere toevoegingen! Leuke blog!
Heb zelf een cateringbedrijfje en gebruik sinds kort de hamburgers van Directlyfrom (directlyfrom punt nl) . In een woord TOP! Het komt van de horecaslager Nice to Meat. Sappig, smaakvol en vers!
Tip voor nog een lekkere betaalbare diepvrieshamburger met maar twee ingrediënten: de american beefburgers van de Lidl. Ook alleen rundvlees en zout. prima prijs kwaliteit verhouding!
Zag deze post voorbij komen op ons BBQ-forum!
Jouw onderzoek laat maar weer zien hoe slecht de supermarkten voor ons ‘zorgen’. Ik probeer zo vaak als mogelijk mijn eigen gegakt te draaien van riblapen en dat is echt een verademing. Of het nou om een pasta,gehaktbal of een hamburgertje gaat… wereld van verschil. Gehakt uit de supermarkt is gewoon rotzooi.
Maar The Frozen Butchers lijken toch wel een prima keuze voor als ik er geen fut voor heb om gehakt te draaien voor ‘n burger tijdens een van onze mannen avondjes!
Heb jeje wel eens verdiept hoeveel rotzooi er in sauzen en marinades zitten die we over ons eten heen gooien.
Leuk blog. Keep up the good work!
Leuk artikel, dat maakt het zoeken in de supermarkt de volgende keer een stuk gemakkelijker. Maar nog een vraagje: Zijn ze ook lekker?
Ik vond het heerlijk!
wow, gewoonweg wow.
Nu is de AH Black Angus burger toevallig ook de enige supermarkt burger die wij kopen (tja, de appie zit nou eenmaal in de buurt) Maar The Frozen Butcher ga ik volgende keer proberen.
De Hamburgers uit het KoopeenKoe pakket zijn ook een aanrader!
Als je gaat kijken naar een kant en klare vers geperste burgers dan zijn die van de “Frozen Butcher” het meest eerlijke samengesteld.
Echter als je een mooie verse en ook voor jou “ik hoef er niets meer aan te doen burger” haalt bij je lokale slager dan overtreft dit die voorgestelde meuk in tienvoud.
Haal voor de gein eens een verse Hereford burger bij slagerij Ooteman halen in het centrum van Rotterdam en je gaat echt nooit meer iets uit een doosje eten. Hierbij vergeleken is jouw winnaar een schoenzool, het proces van de Frozen Butcher is wel eerlijk maar verkracht de structuur van de burger. Als je deze bakt of grilt dan hou je een taaie lap vlees over zonder al teveel vleessappen. Ga je voor een vers gedraaide dan zal je hier veel meer textuur in aantreffen en velen malen sappiger blijven.
Maar qua toevoegingen hebt je helemaal gelijk.
Love love love de Angusburger!! Standaard iedere week werk ik er een naar binnen.. Ik ben zo allergisch voor die kunstmatige toevoegingen! Laat je hormonen onnodig schommelen. Mij kun je er voor wakker maken!! Yam yam!
Ik zou altijd voor de biologische hamburger gaan, zodat er minder hormonen inzitten (wat niet op de ingredientenlijst staat) en van een koe dat zelf beter / meer gras heeft gegeten en daardoor lijkt dat mij gezonder. Wat vind jij? Of ging het je nu om de toevoegingen?
THE fronzen butchers zijn zó lekker! Gelukkig ook te koop bij EMTÉ supermarkten en Sligro. We hebben geen goede normale slager in de buurt maar wel een Sligro daar ben ik heel tevreden over m’n slager en poelier
Aaaaaah ik ben zo blij met dit artikel! Ik woon voor een paar maanden op het eiland Malta en ze verkopen de burgers die je als laatste hebt beoordeeld!!! Ja ze zijn echt suuuuper lekker !!
Wow dank voor dit artikel en voor het uitzoeken. Dat wordt n ritje naar de appie 😉 Kleinigheidje over je opmerking over de kipburger: er staat duidelijk op de verpakking ‘burger’ geen ‘hamburger’. ‘Ham’ verwijst namelijk naar het soort vlees, ‘burger’ verwijst naar de vorm. Wat dat betreft klopt de verpakking helemaal en dat is juist goed en niet misleidend, want de meeste mensen noemen alles een hamburger, of het nu varkens, rund of kip is.
Wow ik ben verbaasd door het artikel maar nu weet ik welke burgers ik voortaan bij AH koop heb ze op dit moment van muscle meat hunverkopen diverse soorten puur vlees etc. op de fit-expo in Rdam – Ahoy verkochten ze hun low fat hamburger nom nom nom had het nadien meteen online besteld 😉
Hi Teni,
Als fitties proberen mijn vriend en ik regelmatig op zondag de meest gezonde en lekkere burger te maken. Hoe sullig dat wij nooit echt hebben stil gestaan bij het soort vlees. Met de gedachten dat ‘mager’ en ‘versverpakking’ de keywords waren. Heel fijn dat je onze koppen uit het zand heb gehaald! Wordt weer wat nieuwe burgers testen, doen we graag hahah…
Liefs,
Burgerlovers
Touching a photo up, whether it is enhancing it, altering it
or actually removing or adding something, makes the difference between a great photo
contained in an album of several nice photos, which .
The second way of controlling depth of field is to use a
camera or lens so that the lens being tilted forward or
back. Prabuddha was best known for celebrating the female form, some from the extravagant clicks by him were that of women.
Awesome blog! Do you have any tips for aspiring writers?
I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for
a paid option? There are so many choices out there that I’m
completely overwhelmed .. Any tips? Appreciate it!
It’s fantastic that you are getting ideas from this paragraph as well as from our discussion made at this
place.
Is het te vroeg om te zeggen dat ik van je houd? Haha, wat een heerlijk onderzoek met prachtig resultaat. Raad eens wat hier vanavond gegeten wordt ?
Hoi Teni, vraagje over de burgers: hoe weet je nou wat die runderen hebben gegeten? Want ik hoorde dat in Amerika de slachtrunderen met name worden gevoed met mais en GMO granen enz. Alleen de grasgevoederde runderen geven echt ‘schoon’ vlees… Hoe betrouwbaar is de Frozen Butcher?
Heel goed deze vergelijking, jammer dat burgers uit de Amerikaanse feedlods het beste scoren. Hier wordt veel antibiotica en andere troep aan de dieren gegeven om ze sneller te laten groeien.
Gelukkig zijn er ook rundvleesburgers in Nederland die 100% grasgevoerd zijn en bij je thuisbezorgd worden zonder e nummers gluten suikers of gistextract. En ons rundergehakt is zonder enige toevoeging van dieren die in de natuur zijn opgegroeid. En superlekker ?