Ik ga weer een stapje verder de Oosterse keuken in en gelukkig heb ik daar hulp bij gekregen. Vandaag een Vietnamese pannenkoek die je geheel naar eigen wens kunt vullen, ik laat je zien hoe ik deze vul en wat er nog meer mogelijk is.
Dit allemaal naar aanleiding van een tof bezoek aan de winkel Amazing Orential. Je kent het vást wel! Ik zal eerlijk zijn, ik voelde me altijd verdwaald in deze winkel: ik raakte geïntimideerd door al die ingrediënten en producten in de schappen. Maar na een rondleiding en uitleg op een bloggersevent in één van deze winkels ben ik dol enthousiast om aan de slag te gaan met wat ingrediënten! Zo begin ik vandaag dus met een Vietnamese pannenkoek.
Amazing Oriental
Voorheen kwam ik hier alleen voor mijn enige echte Sriracha saus en wist ik echt geen raad met al die exotische producten. Ik ben super dankbaar dat deze drempel lager werd door het krijgen van een rondleiding door de winkel waardoor ik het vervolgens weer met jullie kan delen en hopelijk meer mensen ‘uit hun comfortzone’ laat komen met het koken uit de Oosterse keuken. Ik zal in alle eerlijkheid zeggen dat ik verbaasd was over hoe ontzettend goed deze winkel is: compleet, variërend en ‘intenser’ qua smaak. In Den Haag zit er ook één, dus ik weet wat ik de komende tijd vaker ga doen 🙂
Een kleine overview van wat je ziet in de winkel, handig met de landen die aangegeven zijn op de schappen.
Hier kregen we uitleg over de producten uit de koeling.
Wat is het, wat kun je ermee en waar komt het vandaan? Ze wist alles!
Wie herkent dit product? Het blijkt enorm te stinken als je het open snijdt 😉
Geniaal toch: zoete aardappel vermicelli! Waar vind je dat nou?
Zeewier snacks, ontzettend hip, verkopen ze hier allang 😉
En er werd midden in de winkel ook nog eens gekookt voor ons zodat we echt konden proeven wat je met de producten uit de winkel kon maken.
Ik heb trouwens een nieuwe verslaving: Mochi! Ik heb allerlei varianten gekocht om thuis te proeven.
Tasjes vol lekkers op naar huis en op naar het bereiden van mijn eerste Vietnamese pannenkoek!
Het Recept
Op naar het recept!
Wat heb je nodig voor de pannenkoek?
- 125 gram rijstebloem
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 1 ei
- 1 eetlepel kurkuma
- (kokos)olie om in te bakken
Voor de saus?
- sojasaus
- limoensap
- sriracha
- suiker / honing / chilisaus*
* het zoute (sojasaus) en zure (limoensap) combineren met een tintje zoetigheid maakt de saus erg lekker. Dit mag je weglaten als je geen ‘zoet’ wilt toevoegen.
Voor de vulling?
Dit mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen! Taugé doet het bijvoorbeeld altijd goed in de pannenkoek, evenals garnalen. Maar ik heb gekozen voor de volgende ingrediënten:
- 200 gram ‘mung beans’
- mango
- cashewnoten
- koriander
- champignons
Ik had rauwe cashewnoten, dus deze heb ik eerst even in de oven geplaatst (180 graden Celsius, 10 minuten). Je kunt ze ook even verwarmen in een pan.
De ‘mung bonen’ maak je klaar door ze eerst even te wassen (in een vergiet) en aan de kook te brengen in een pan met water. Voor 1 kopje ‘mung’ bonen kun je 3 kopjes water gebruiken.
Als de ‘mung bonen’ een korrelige structuur hebben gekregen zijn ze klaar!
Voor de pannenkoek doe je de rijstemeel in een kom
Vervolgens de kokosmelk en het ei erbij
En als laatste de kurkuma, meng dit goed door met een vork en laat het even staan. Hoe langer je het laat staan (bijvoorbeeld 2 uur, of een nachtje in de koelkast) hoe sterker de smaak van de kurkuma door het beslag mengt. Ook zal het een veel gelere kleur krijgen.
Ik heb het beslag een nachtje in de koelkast geplaatst en dit is het resultaat.
Verhit de olie in een pan en doe er vervolgens een dun laagje beslag in, op een middelhoog vuur kun je het beslag in de gaten houden tot het niet meer vochtig is aan de bovenkant. Draai de pannenkoek om en laat hem nog even 1 minuut liggen in de pan voor je hem verplaatst naar een bord.
Tijd om de pannenkoek te vullen met lekkers!
Eerst een laagje van de saus. Voor de saus meng je de ingrediënten ervan door elkaar in een kommetje en druppel je dit met een lepel over de pannenkoek. Proef de saus even of jij het lekker vindt voor je het op de pannenkoek druppelt.
Vervolgens is het een kwestie van vullen! Ik begon met de ‘mung bonen’ onderop, gebakken champignons, in blokjes gesneden mango, cashewnoten en wat verse koriander bovenop. Je kunt nog een beetje saus hierop druppelen en je pannenkoek is klaar!
Eetsmakelijk!
10 comments
Ik vind de Oriental ook altijd erg overweldigend en ga ook altijd weg met de standaard dingen.
Dit gerecht ziet er wel super lekker uit in ieder geval. Zeker het proberen waard.
Nou he, er is zoveel te zien en te vinden altijd! 🙂
Dit is toch niet de winkel onder het spui? Of wel? 😛
Ik wou dat wij zulke toko’s hier hadden. Dan ging ik helemaal los denk ik. Echter zover is Den Haag ook weer niet dus…. Alvast er na toe racen een keer ahaha.
Die stinkvrucht is trouwens Durian denk ik.
En het gerecht ziet er watertandend uit….. Heb je nog wat over?
Haha nee dit is niet de winkel onder het spui, die is een stuk kleiner natuurlijk :p
Ik heb gister de laatste pannenkoekjes gegeten (met pindakaas haha) vet lekker! .. Sorry 😡
Dat ziet er goed uit! Heb je tips gehad van de medewerkster, of zelf uitgevogeld?
Ik ben zelf Chinees en ben dol op de toko en ook op durian mmmm maar het is zo’n groot ding en niemand wil een hapje iedereen rent weg.
Ik sprong naar een ander tabblad in mijn browser en even later weer terug naar jouw artikel. Jouw pagina stond op de foto “recept-vietnamese-pannenkoek-11.jpeg” en het zag er voor mij uit als een cleavage. Dus ik dacht heel even “Heh? waar keek ik dan ook alweer naar?! ” haha
Ik heb zeker tips gehad! De vrouw die je in de foto’s ziet, zij heeft ons rondgeleid en bij mijn recept tips gegeven; superhandig en lief 🙂
Hahaha cleavage 😉
Oeh wat een lekker recept!
Ziet er goed uit!
Leuke post!
Toko’s zijn fijn!
Jaaa toko’s zijn zo fijn! 🙂
Een doerian! Het gerecht ziet er heerlijk uit 🙂
Wat een leuke tour, en haha grappig die durian, brr you hate it or love it (bij mij het eerste). Sinds ik in Thailand ben geweest is het bezoeken van de toko echt nog veel leuker, ze hebben er zoveel lekkers!