De kerstdagen zijn er bijna! Als je het mij vraagt is dit één van de leukste maanden van het jaar en dan vooral door de kerstdagen, de kerstsfeer en al het lekkere eten in fijn gezelschap. Over lekker eten gesproken, ik heb vandaag een makkelijk en heerlijk recept voor je om een kerstdiner mee af te sluiten! Havermoutcups gevuld met een zachte kokoscustard, helemaal glutenvrij én lactosevrij, mochten er mensen zijn met intoleranties of allergieën: niemand hoeft dit toetje over te slaan!
De Kenwood Christmas Battle!
Voor we over gaan naar het kerstmenu en het recept van het nagerecht neem ik jullie eerst mee naar de dag van de Kenwood Christmas Battle! Twee teams, zes foodbloggers en één geweldige keukenmachine genaamd de Chef Titanium van Kenwood. Alle gerechten zijn gemaakt met behulp hiervan en jeetje, wat ben ik verliefd geworden op deze keukenmachine! Ik wil geen andere meer.
Het is niet alleen een keukenmachine waar je bijvoorbeeld deeg in kunt maken, room kunt kloppen of beslag kunt maken. Je kunt er een foodprocessor bovenop koppelen evenals een blender. Er zijn nog meer dan 20 accessoires die eraan gekoppeld kunnen worden: zoals bijvoorbeeld de pasta maker en de vleesmolen, maar deze twee heb ik niet nodig voor mijn recept.
De teams waren als volgt verdeeld:
- TeamComfort, bestaande uit: Claartje, Annemiek en Suzanne.
- TeamHealthy, bestaande uit: Reny, Shemara en ik!
De dag begon met een masterclass van niemand minder dan Peter Lute die zelf ook fan is van de keukenmachine en de nodige tips en tricks met ons deelde, hierdoor werd mijn enthousiasme voor het apparaat nóg groter.
Peter legde uit hoe hij het apparaat zoal gebruikte en creëerde de meest prachtige recepten waar wij, als foodbloggers, natuurlijk foto’s van wilden maken. De machine wordt namelijk standaard geleverd met een 5-delige patisserieset en een thermoresist blender van 1,6 liter inhoud. De blender koppel je bovenop de keukenmachine en kun je er dus ook weer afhalen als je hem niet gebruikt.
Ook heel handig: een lampje bovenop waardoor je kunt zien wat er in de kom gebeurt. Zoiets simpels, maar het maakt een wereld van verschil. En voor de technische mensen onder ons: 1500 W vermogen waardoor het véél meer aankan dan een gemiddelde keukenmachine, hij wordt dus niet gloeiend heet zoals vele machines wel worden na 10 minuten. Deze kun je gerust een half uur zijn werk laten doen, kloppen, mengen, ‘kneden’, wat jij maar wilt.
Daarna werd het tijd om zelf aan de slag te gaan! We kregen allemaal 45 minuten de tijd om ons gerecht klaar te maken en vervolgens te laten proeven door de jury. Spannend!
Hier een kleine greep uit de ingrediënten die je nodig hebt voor het nagerecht, verderop in het artikel vind je het gehele recept.
Spanning tijdens het proeven!
Peter lijkt tevreden met het resultaat!
Ons Kerstmenu
Samen met Reny van MindYourFeed en Shemara van EerlijkerEten hebben we een kerstmenu samengesteld voor je. Allemaal in het teken van lekker, makkelijk en voedzaam! Als je het kan combineren, waarom niet? Het voorwerk hebben wij al voor je gedaan, dus hopelijk scheelt dat wat hoofdpijn omtrent het bedenken van lekkere én gezonde maaltijden voor jou en je vrienden / familie tijdens het diner. Ons diner ziet er als volgt uit:
Voorgerecht
We beginnen met een heerlijke Pastinaak Appelsoep met Geroosterde Amandelen. Deze kun je warm én koud serveren. Het recept is bedacht door Reny van MindYourFeed en kun je hier vinden!
Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht hebben we Kalkoenfilet gevuld met pesto en doperwten- muntpuree, bedacht door Shemara, haar recept kun je hier vinden.
Het ziet er niet alleen enorm feestelijk en lekker uit, je kunt dit binnen een handomdraai maken zonder uren in de keuken te staan. Want laten we wel wezen, zoveel mogelijk omgeven zijn met de mensen die je lief hebt is het belangrijkste en het fijnste met de kerst!
Nagerecht
Mijn lievelingsgang en ook precies de gang die ik mocht bereiden! Havermout Cups met een Kokos Custard vulling. Knapperig, romig en zacht zoet van smaak zonder dat je er bergen suiker doorheen hoeft te doen! Ik zeg win-win!
Het Recept: Havermout Cups met Kokos Custard vulling
Wat heb je nodig voor zo’n 8 cups? (6 personen, 2 voor de grote eters 😉 )
Voor de cups:
- 100 gram havermout
- 15 gram cashewnoten
- 15 gram walnoten
- 3-5 eetlepels honing
- 2-3 eetlepels kokosvet (gesmolten)
- siliconen muffin vormpjes
Voor de vulling:
- 2 blikjes kokoscrème*
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels kokosvet
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel maizena ( / tapioca voor glutenvrij)
- Frambozen, bramen, aardbeien, munt, kokosrasp als garnering (wat jij maar wilt!)
*let op: bewaar twee blikjes kokosmelk (geen light) een nachtje in de koelkast. Bij het open maken heb je het bovenste gedeelte nodig dat ‘hard’ geworden is. Het vocht aan de onderkant gebruik je niet.
Verwarm de oven vast voor op 155 graden Celsius.
Begin met het maken van de havermout cups, dit doe je door eerst de cashewnoten en walnoten te malen in de food processor, als deze fijngemalen zijn, kan de havermout erbij. Pulseer een paar keer zodat de havermout vermengd raakt met de noten, nu kun je de honing en het gesmolten kokosvet toevoegen en pulseren tot het een ‘deegbal’ wordt. Je kunt nu de muffin vormpjes gaan bekleden met dit deeg en voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden!
Voor de custard meng je de kokoscreme, honing, vanille extract en kokosvet met elkaar in de mengkom waar het geheel met de garde gemixt wordt. Laat dit voor zo’n 4 minuten mixen. Vervolgens verplaats je de ingrediënten naar een steelpan, doe je de maizena erbij en verhit je het geheel zodat de maizena geactiveerd wordt en gaat binden. Blijf tijdens het verhitten constant mengen met een rubberen spatel zodat er niets blijft plakken aan de pan. Als de consistentie verandert in een custard met een vettig laagje, mag het pannetje van het vuur! Het enige wat je nu dient te doen is kleine beetjes koud water toevoegen en blijven mengen tot het vettige laagje verandert in een matte, dikke custard. Dit wordt de heerlijke vulling voor je havermoutcups, bewaar de custard in de koelkast voor een half uurtje.
Als je havermoutcups klaar zijn, laat je ze rustig afkoelen tot je ze kunt vullen met de custard. Als garnering kun je er een framboos bovenop plaatsen, of elk ander soort fruit! Eventueel met wat munt of kokosrasp eroverheen om het feestelijk af te maken!
Je kunt de cups makkelijk in de koelkast bewaren tot het tijd is om het toetje te serveren! Zo hoef je niet in haast nog het toetje te bereiden terwijl de rest aan tafel zit! Zo maakte ik de cups thuis ook nog eens met een braam als topping:
Ik zou zeggen: Eetsmakelijk!
WINACTIE KENWOOD CHEF TITANIUM!
Ik doe niet vaak mee aan het plaatsen van winacties behalve als ik écht overtuigd ben dat jullie dit tof gaan vinden. En óf ik er nu één heb voor jullie. Zoals jullie hebben gezien doe ik samen met de andere lieve bloggers deze campagne in samenwerking met Kenwood. Ik ben oprecht verliefd op deze machine en sta nog elke keer versteld te kijken naar hoe het zijn werk doet bij het bereiden van een gerecht (heb je mijn filmpjes op Instastory gevolgd? 😉 haha), van brooddeeg, tot het kloppen van room, tot het maken van cake beslag! De mensen van Kenwood zijn zo lief om hier een winactie aan te koppelen zodat jij er ook een kunt winnen! De winactie zal een wisselwerking zijn, jij helpt ons team (TeamHealthy!) en daarmee maak je zelf direct kans op het winnen van de Kenwood!
Hoe kun je winnen?
Dit doe je door te stemmen op het kerstmenu van ons team op Facebook! Je mag natuurlijk ook op het andere team (TeamComfort) stemmen, de keuze is volledig aan jou. Door op ons team te stemmen maken wij direct kans op een diner bij Peter Lute. Vandaar de wisselwerking, jij helpt jezelf met het deelnemen aan de winactie waardoor je direct één van de teams een stem geeft om de KenwoodXmasBattle te winnen en dus te mogen dineren bij Lute!
Kies oprecht voor welk team jij het beste vindt of een stem gunt, may the best win! Zullen we maar zeggen 🙂 Stemmen kan hier! Je klikt op “bekijk” bij mijn recept, en daar kun je rechtsboven stemmen! 🙂
Ik duim voor mijn lezeressen op het winnen van een Kenwood keukenmachine! Het winnende team én de winnende stemmer(s) worden bekend gemaakt in de week voor kerst!
17 comments
🙁 zo jammer als je geen Facebook account hebt.
Oh neeee 🙁 Dat vind ik echt stom Jacqueline! Had keihard voor je geduimd. En iemand anders laten stemmen voor je? 😉
Wat een verrukkelijk nagerecht heb jij bedacht zeg, ik stem voor 100% op team Healthy (hoe kan het ook anders). En ik zou het ook wel heel gaaf vinden om de Kenwood chef Titanium te winnen, dat ding mis ik echt in huis..
Aaah superleuk!! Ik duim voor je! <3
Uiteraard heb ik op jou gestemd!! 🙂
Zou het zo cool vinden op dit apparaat te winnen. Woon in een studenten huis en we missdn dit apparaat erg!
Ff toevoeging.. had vanochtend weinig tijd, maar wilde gewoon een berichtje plaatsen 😉
Maar k vind zo super gaaf dat het goed gaat met je ‘ eigen bedrijf!’ Ik stuur gemiddeld elke week wel iemand naar jouw site die het zelf even niet meer ziet zitten.. Bijv. Dat artikel over plan B… zo leerzaam 🙂 & ik vond het zo mooi dat jij niet ‘ baalde’ dat je nog geen relatie had. Je ging daar heel mooi mee om.. Ik vind ‘t nu extra leuk voor je dat je nu zo gelukkig bent + een relatie hebt! Geweldig 😀 thanks Teni
Die toetjes zien er echt zalig uit zeg! Kun je die ook al 1 of 2 dagen van tevoren klaarmaken?
Ik snap helemaal dat je verliefd bent geworden op deze machine! Wat een pracht apparaat! Ik ga stemmen omdat ik je een lekker diner gun, je havermout cups direct in mijn recepten to-do lijstje heb gezet én natuurlijk omdat ik deze kanjer wel in mijn keuken wil hebben 😉
Oooo wat een super lekker recept joh? Ik ga straks na mijn werk gelijk de boodschapjes doen en dit ook maken!! Oo zo zin in!!! Welleswaar moet ik het met een handmixer doen, maar ik hoop niet voor lang? Want natuurlijk stem ik op jullie!!! Ik vind jullie geweldig, wat super leuk deze challenge! En ik help jullie graag waar het kan en als ik dan ook nog een kansje waag om deze master machine te mogen winnen?? Dan wist ik het echt wel☺️ Ik vind jullie oprecht de leukste aardigste liefste leukste team!
En en en en ik kies voor jullie team omdat: ik voeding belangrijk vind. Ik weet wat gezonde verantwoordelijke voeding met je lichaam doet, maar ik weet ook zeker dat je geestelijk je ook beter voelt ontwikkeld en baat bij gezond eten hebt! En dit vind ik bij jullie terug. Gezond eten voor lichaam en geest
Ojaaa en ik gun jullie natuurlijk dat etentje? Hihi en mezelf deze geweldige machine??? ik moest eerst een paar x lezen om te geloven dat jullie deze machine gewoon weg gaan geven!! Hoe vet is dit??? Kan het nog echt niet geloven☺️
Wauwie! Winnen, wat lijkt me dit een géweldig apparaat!! En ik ga natuurlijk nu meteen stemmen, recept ziet er als altijd weer heerlijk uit! Liefs, Romy
Aaah teni, ziet er echt heerlijk uit! Ik heb op je gestemd, ik gun het je zo!
Wat lief Vera, Dankjewel!!
HEALTHY you make my day!
But you can make it even better with Kenwood
Gefeliciteerd! 😀
Weet je trouwens ook wie de Kenwood zelf heeft gewonnen?