[wpdevart_youtube]XXDrOKZ8tns[/wpdevart_youtube]
Waarom zou je het aangename niet combineren met het nuttige? Zo zie ik het vaak bij het bereiden van toetjes die ik net een wat hogere voedingswaarde geef dan de originele variant: Nuttig voor je lijf en aangenaam voor je smaakpapillen! Don’t get me wrong, ik ben absoluut ook fan van de hardcore zoete geraffineerde toetjes maar ik kan me voorstellen dat je na zo’n decembermaand je lijf wilt voeden en het liefst nog wel met lekkere dingen tegelijk.
Dan ben je hier aan het perfecte adres! Ik heb namelijk een chocolademousse taart gemaakt met alle goedjes van de avocado. Wees maar gerust, je proeft de avocado er niet doorheen, hij zal je mousse een heerlijke zachte structuur geven. Benieuwd hoe je dit bereidt?
Let wel, een hogere voedingswaarde wil niet zeggen dat je qua calorieën ook gunstiger uit bent met zo’n taart. Deze zullen grofweg hetzelfde zijn als een geraffineerde variant 😉
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
- 200 gram walnoten
- 2-3 eetlepels kokosvet
- 2 eetlepels honing
Voor de mousse:
- 2 rijpe avocado’s
- 3 rijpe bananen
- 90 gram cacaopoeder
- 80 ml (plantaardige)melk (ik gebruik soja)
- 1 eetlepel appelstroop
Deze hoeveelheden zijn voor een kleine taartvorm (+/- 12 cm), gebruik je een taartvorm van 24 cm (gemiddeld), dan kun je de hoeveelheden verdubbelen zodat je een stevige bodem en voldoende chocolademousse hebt per punt!
Bereiding
Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celsius.
Doe de walnoten, kokosvet en honing bij elkaar in de foodprocessor en mix het geheel tot het een plakkerige deeg wordt. Verspreid het deeg over de taartvorm met de bolle kant van een lepel. Doe de bodem zo’n 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe de ingrediënten voor de mousse bij elkaar in een blender (of foodprocessor) en mix het tot het een gladde mousse is geworden. Vervolgens kun je dit verplaatsen naar de bodem die inmiddels uit de oven is. Het beste is als je de bodem even 10 minuten laat afkoelen nadat je hem uit de oven hebt gehaald voor je de mousse erin doet.
Strijk met een pannenlikker (of de bolle kant van een lepel) over de mousse om hem mooi af te werken. Laat de chocolade mousse taart minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Vervolgens kun je er ter decoratie nog fruit, amandelschaafsel of kokosrasp overheen doen; wat jij maar wilt! Eetsmakelijk!
Let wel, een hogere voedingswaarde wil niet zeggen dat je qua calorieën ook gunstiger uit bent met zo’n taart. Deze zullen grofweg hetzelfde zijn als een geraffineerde variant 😉
1 comment
Sounds and looks like heaven! Zeker het proberen waard ?