Ik wilde weer eens wat nieuws als ontbijt! Dus ben ik recepten gaan zoeken en kwam ik een heerlijk recept tegen zonder suiker, boter en bloem, oftewel; perfect! 😉 Quinoa met banaan gevormd tot heerlijk zacht cakeje!
Wat heb je nodig?
- 1 grote banaan (of twee kleine)
- 1,5 theelepel lijnzaad
- ½ theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepelvanille extract
- 1 cup (200 gram) gekookte quinoa
- 3 eetlepels havermout
- Pecannoten als garnering
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celcius
Prak de banaan goed fijn
Doe de banaan in een kom en voeg daar de kaneel en lijnzaad bij, meng dit goed door
Voeg dan de quinoa en havermout toe en meng dit ook goed door
Zo ziet het er dan ongeveer uit
Met een eetlepel kun je steeds dezelfde hoeveelheid uit de kom scheppen en dit op een bakplaat leggen en fijndrukken
pecannoten erin duwen en dan mag het de oven in! Ik heb ze ongeveer 18 minuten in de oven gehad. Als ze goudbruin beginnen te kleuren, dan zijn ze klaar!
Jummie!
Een lekkere kop thee erbij en je zo heb je weer een nieuw gezond ontbijt!
8 comments
Wauw, heeeeerlijke recepten! Gelukkig ben ik het hele weekend vrij, kan ik mooi eens wat gerechten uitproberen! Super super bedankt! X
Aaah leuk dat je het zo leuk vindt! 😀 Graag gedaan en eetsmakelijk! X
Net gemaakt! echt heerlijk! Ik had er nog wat rozijnen en een klein theelepeltje cacao poeder bij gedaan (had geen vanille extract haha). En het hele huis ruikt zo lekker nu! 🙂 Ik wilde nog even zeggen dat ik je site super vind, ik kijk er elke dag op en ben bezig met een lijstje van jouw recepten af te werken haha. Keep up the good work!! Liefs
Oeh lekker met rozijnen!
Heel erg bedankt voor je lieve bericht Nikki, dat motiveert mij ook weer enorm om door te gaan en nieuwe recepten te maken 🙂
Heel veel liefs,
Teni
Wow wat een heerlijke en makkelijke recepten! Ik ben super fan geworden.
Ik ga van de week zeker een aantal recepten proberen!
Helemaal gezond! TOP!
Ahh dankjewel Meissa! 😀 Ik hoop dat je het lekker vindt!
Liefs,
Teni
Hoi Teni,
Ik heb ze gisteren gemaakt, alleen zijn ze nu al zacht geworden. Hoort dit?
Waar kan ik ze het beste (in) bewaren?
Hetzelfde geldt voor de zelfgemaakte crackers.
Groetjes, Melissa
Hoi Melissa,
Als je ze niet hebt “ingepakt” en buiten hebt laten staan worden ze inderdaad zacht. Ze zijn sowieso al wat zacht van zichzelf, maar om ze te bewaren kun je ze het beste in aluminiumfolie doen, hetzelfde met de crackers. Of in bakjes die je goed kunt afsluiten.
Liefs,
Teni