Aaaaaaaaaaaah!! Dit was zรณ lekker! Ik ben helemaal verslaafd aan havermout. Het eerste nieuwe recept dat ik heb uitgeprobeerd met havermout voor mijn “vetverbrandings-challenge” en het is een groot succes! Ik denk dat ik voorlopig niets anders wil eten dan gebakken havermout, haha. Kijk gauw verder voor het recept.
Verwarm eerst de oven voor op 190 graden Celcius.
Wat hebben we nodig voor een (vrij grote) portie?
- 45 gram havermout
- 80 ml amandelmelk/sojamelk/ander plantaardig melk
- 2 eetlepels honing
- 1 ei
- halve theelepel vanille extract
- 1 eetlepel kokosolie/boter
- 2 theelepels lijnzaad
- snufje zout
- half kopje bosbessen (zoveel je zelf eigenlijk maar wilt)*
* Je kunt ook appel, perzik of pruimen gebruiken. Zonder fruit kan ook!
Eigenlijk is het heel simpel, meng alles bij elkaar in een kom behalve het fruit dat je wilt gebruiken
Havermout, melk, kokosboter, ei, zout, vanille extract en honing
Doe dan de bosbessen of ander fruit erbij en vouw dit door het beslag
Lijnzaad erbij!
Doe dit geheel in een kommetje dat de oven in kan (deze kommetjes komen van de Xenos)
voor 30 minuten in de oven! (190 graden Celcius)
Jummie! En genieten maar!
Het was รฉcht verukkelijk!
37 comments
Heerlijk!!
Heb ook nog een lekker recept voor je en misschien ken je het al.
Laagje amandelmelk koken in een pannetje, als t begint te koken dan stuk of 7 eetlepels havermout toevoegen, dit nog zo,n 2 minuten koken. Daarna in een kommetje, lekker kaneel naar smaak toevoegen en frambozen of blauwe bessen of stukjes banaan. Eventueel nog wat lijnzaad. En je hebt weer een heerlijk gezond ontbijt.
xxxx
Ik kende het nog niet, maar heb het gisteravond als avondeten gegeten! In plaats van kaneel had ik cacao toegevoegd, was superlekker! Volgende keer met kaneel en appel denk ik. Ohhh het is verslavend!
xxx
Oeh ja cacao!! Dat is ook een goeie ja! Lekker! Zit m nu al ontbijt te eten. Heerlijk!
enjoy your’e day today!
xxxx
Dit ga ik proberen, klinkt heel lekker.
Even zo’n kommetje halen bij de Xenos.
Jaaaa ik hoop echt dat je het lekker vindt! Ik ben helemaal verslaafd geraakt haha
Wou dit recept al heel lang proberen, maar heb er ‘s ochtends geen tijd voor. Daarom heb ik zojuist een heerlijk toetje gemaakt. Ik heb de bosbessen vervangen voor appel en rozijntjes en het is super lekker! Eindelijk een manier gevonden waarop ik havermout wel lekker vind ๐
Aah mooi! Havermout is supergezond ๐
Ik ga het ook met appel en rozijntjes (en kaneel) maken morgen! Jummieee ๐
Eet elke ochtend havermoutpap met bosbessen, dit ziet eruit als een hele lekkere variatie!
Waar koop je trouwens je kokosolie?
Havermoutpap is zo lekker he ๐ De kokosolie koop ik bij de toko.
Liefs,
Ik heb het gemaakt ๐
Het zit in de ovenn !! Alleen heb ik appels gebruikt in plaats van bosbessen..
Ben benieuwdd !!
Oeh lekker appel! Lijkt me ook een heerlijke combi ๐
Had je nou wel een eitje gebruikt of niet?
Oeps, wat stom dat ik het niet in het recept heb vermeld. Ik heb wel het eitje gebruikt, zojusit verwerkt in het artikel!
Ahahahah geeft niet hoor maar ik had het wel gebruikt in de ochtend en het was yummmmieee !
Geweldig recept ๐
Ziet er heerlijk uit!
Wil ik snel gaan proberen!
Weet je misschien iets wat de kokosolie kan vervangen? Ik heb hier namelijk geen toko in de buurt!
xx.
Hoi Danielle!
Als je er geen problemen mee hebt om dit te vervangen met boter kan dat gewoon. Of met een eetlepel olie (olijfolie gaat wel wat geur van afgeven, is misschien niet zo lekker).
Ik denk eerlijk gezegd dat het recept ook goed kan lukken zonder kokosvet, boter of olie. Het is om het geheel net wat “zachter” en gebak-achtiger te maken, maar zonder zal net zo lekker zijn!
Liefs,
Teni
Dankjewel Teni voor je snelle reactie!
Ik ga het deze week nog proberen en ik denk dat ik het dan helemaal zonder boter of olie probeer!
Vanochtend gemaakt en ik kan maar 1 ding zeggen: WOW!!!!!! Dat zoiets gezonds zรณ lekker kan zijn! Super bedankt voor dit recept, dit ga ik zeeeker vaker eten en ik kan nu al niet wachten om het te proberen met appel en kaneel.
Wauw dankjewel voor je berichtje! Je hebt mij nu gewoon enthousiast gemaakt om het morgen weer na heeeeeeeeeeele lange tijd te eten!
Hmm, ik heb het vanochtend gemaakt omdat ik pas laat moest beginnen, en het is echt superlekker! Het kost even wat meer tijd, maar dat korstje er bovenop is echt om te smullen! Ik heb het gemaakt met lijnzaad, chiazaad, havermout natuurlijk, kaneel, rozijnen en blokjes mango. Cranberry lijkt me ook erg lekker!
Met mango! Jummie, daar had ik nog niet aan gedacht ๐ Lekker ๐
Het is net een klein cakeje he ๐
kan ipv sojamelk ook gewoon met water.
zeker!
Heb het gemaakt en zit in de oven, het ruikt al heeeerlijk. Nu al blij met het recept
Yes!! Goed om te lezen! ๐
Kan je de honing en vanille extract ook weglaten of is het dan niet meer smullen geblazen?
Dat kan zรฉker!!
Wauw wat vind ik dit toch heerlijk!! Ik maak het altijd met kokosmelk en een beetje kokosrasp hmmmmm!!
Ik wil je bedanken voor de mega inspiratie en recepten op je site!
Je geeft echt de heerlijkste gezonde recepten die ik tot nu toe geprobeerd heb!
Thnx brenda
Wat gaaf om te lezen Brenda!!! Superlief! ๐
Hey Teni,
ik was even aan het googlen op havermout ontbijtjes en toen kwam ik op je site. Na een beetje rondkijken zag ik dat de site van jou is! Wij hebben volgens mij ooit bij elkaar in de klas gezeten op het Mendel, haha ๐
Wat een ontzettend leuke site en heerlijke recepten. Ik zit nu met m’n havermout met bosbessen-‘cakeje’ op de bank en geniet echt van elke hap!
Heeeeeeeeey Lotte!!!
Aaaw wat grappig dat je hier bent terecht gekomen, haha! ๐ Kleine wereld zeggen we dan maar :p
Leuk dat je een berichtje achterlaat! ๐ En eetsmakelijk! ๐
xx
Hoi,
Zou je het ook avond van te voren kunnen klaar zetten behalve bv het fruit dat je smorgen zo van koelkast in oven kan zetten?
groetjes karla
Natuurlijk! Helemaal geen probleem!
Hij zit nu lekker in de oven met frambozen!! Ik ga zo ook de ijskoffie maken <3
Vanmorgen gemaakt en het smaakte super lekker. Ga ik vaker doen. Bedankt voor dit recept.
Hee Teni!
Wat een geweldige recepten maak jij zeg! Ik zag bij dit recept op de foto dat jij gewoon euroshopper honing gebruikt doe je dit altijd? Ik ga altijd speciale halen bij de natuurwinkel maar die potten zijn super duur.. Ik dacht dat die goedkopere honing suikerwater bevatten in plaats van de pure honing.. of kun je die prima eten?
Het staat as we speak in de oven. Lotte vertelde mij hier al lang geleden over, en nu had ik eindelijk eens de tijd en alle ingrediรซnten in huis om het te maken! Nu een half uur wachten..