Het lijkt wel alsof ik in een fase zit waarin ik alleen maar trek heb in zoetigheid! En dat komt goed uit, want dat betekent zoetige (+gezonde) recepten! Deze bosbessen muffins zijn heerlijk! Ik heb ze in de avond gemaakt, maar ik als ontbijt vind ik ze het lekkerst 🙂
Het gehele recepten vind je onderaan de pagina, eerst kun je door wat foto’s scrollen om te zien hoe het recept tot stand komt 🙂
Ingrediënten:
- 110 gram roggebloem / havermoutbloem (je kunt beide gemengd gebruiken)
- 4 eetlepels havermout
- 120 ml amandelmelk
- 1 ei
- 3 eetlepels kokosboter/vet
- 3 eetlepels honing
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel vanille extract
- halve theelepel bakpoeder
- snufje zout
- kopje bosbessen (zoveel je zelf wilt)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Meng de speltbloem, havermout, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een grote kom.
2. Meng de amandelmelk, vanille extract, kokosboter, honing en het ei in een kleinere kom met een staafmixer. Je zult merken dat de kokosboter niet heel goed gemengd wordt en het geen geheel wordt. Maar dat is niet erg.
3. Doe de kleine kom met de natte ingrediënten bij de grote kom waar de droge ingrediënten in zitten. Meng dit 2 minuten met de staafmixer op de hoogste stand.
4. Doe dan de bosbessen bij het mengsel en vouw deze erdoor. Mix dus niet meer! Gebruik een spatel of een lepel om ze er mooi doorheen te vouwen.
5. Verdeel het mengsel over 6 muffinbakjes. Als je muffinvormpjes hebt is het handig om deze in de muffinbakplaat te doen (die van mij waren op, dus heb ik ze in een ingevette muffinbakplaat gedaan).
6. Zet de bakplaat in de oven voor 25 minuten.
Het huis ruikt zooooooooo lekker! Even een sfeerfoto:
Geniet ervan!
26 comments
Mmmm ik proef het gewoon al… weer een top recept!!
xxx
Ik heb zojuist heerlijk ontbeten, jou bananenpannekoekjes :-).
Vanmiddag ga ik lekker de scones weer maken. Aangezien het echt herfst is vandaag. Lekker met een grote mok thee op de bank en lekker films kijken vanmiddag.
mooie zondag!!
xxxx
Dat klinkt als een heerlijke zondag! Geniet van de pannekoekjes, de thee en de films lieve Dieuw!
xxx
Ik heb er net weer een op, was heerlijk! 🙂 xxx
Balen dat ik geen bosbessen in huis heb anders had ik die heerlijke muffins nu gemaakt :-)!
heb nu al trek in de scones hihi
Snap ik! En dit weer vraagt niet echt om een tripje naar de supermarkt. Ik hoop dat de scones lekker zijn! 🙂
Dit klinkt heerlijk!
Jaa als ik de foto’s zie wil ik er nog meer eten, haha!
Mmmm lekker!! Misschien dat ik toch nog even naar de supermarkt ga voor bosbessen. Kan ik diepvries bosbessen gebruiken?
Jazeker! Ik heb ook diepvriesbosbessen gebruikt 🙂 Ik hoop dat ze lekker smaken 😉
Liefs
Leuk recept!
Ik heb er zondag ook gemaakt met banaan, bosbessen en havermout. Zonder bloem, boter of suiker. Ik moet ze nog online zetten 🙂
Maar dit recept ga ik ook eens proberen. Blauwe bessen vind ik super in desserten of ontbijt. Ik vind die warm veel lekkerder.
Gr. Julie
Oeh ik ben benieuwd en ga zeker op je site kijken!
Ik vind blauwe bessen ook zooooo vreselijk lekker! 🙂
Heb de spelt veranderd in maismeel omdat ik geen spekt in huis had. Verder heb ik er nog rozijnen en een goudreinet in gesnipperd.
We hebben ervan gesmuld en ga zo weer nieuwe maken en ga er ook wat gehakte noten in doen.
Wauw super creatief! Klinkt heel lekker met gehakte noten 🙂 Die ga ik onthouden!
Oh wat zijn ze lekker..!
Ik heb ipv spelt wat havervlokken vermalen tot meel. Werkte ook prima.
Heb er ook wat geraspte citroen en chiazaad door gedaan en ga ze ws. morgen al weer maken. Misschien eens wat cranberry’s erdoor..
Heb je enig idee wat de voedingswaarde (kcal, eiwit, koolhydraten…) van een zo’n ding ongeveer is?
Woohoo!! Ben blij te lezen dat ze lekker waren! Wat een lekkere combinaties heb je gemaakt zeg 🙂 Cranberry’s erdoor lijken me echt heerlijk, ga ik erin houden voor de volgende keer!
Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat de voedingswaarde is, ik heb mezelf afgeleerd om dit te berekenen omdat ik dan helemaal geobsedeerd ga raken met de calorieën etc. Dus helaas 🙁 Ik weet het niet, je zou het eventueel kunnen berekenen door de ingrediënten met de grammen te berekenen online per product en vervolgens te delen door het aantal muffins..
dieetinzicht.nl is daar wel handig voor! Gebruikte ik veel in mijn studententijd 😉
Liefs,
Teni
Heb sinds kort je recepten gevonden en vanmiddag heb ik deze muffins gemaakt. Ik heb speltmeel en sojamelk gebruikt en diepvries blauwe bessen. Ik had het deeg in muffinvormpjes gemaakt, maar vond dat ze daar erg in vastplakten. De volgende keer ga ik de muffinvorm goed invetten en dan zonder papiertjes proberen. Wat worden er ook veel variaties op aangegeven, superleuk en ik ga ze zeker vaker maken! Groetjes,
Aww leuk!!! 😀
Ik hoop dat ze lekker smaken! 🙂
Liefs,
Als de muffins half zo lekker smaken als het beslag…mmmmm!
Bij gebrek aan amandelmeel, fijne havervlokken gebruikt, ei vervangen door banaan en honing door ahornsiroop. Ze staan nu in de oven…ben benieuwd! Het huis ruikt, zoals beloofd, heerlijk!
hahahaha oeh het beslag is ook altijd zo lekker he! Ik hoop dat ze lekker waren! 😀
Ze waren heerlijk! Ik ga ze nu voor de derde keer maken! 🙂
Ah wat leuk!! Eetsmakelijk!
Vandaag trakteren op mn werk met deze muffins! Hoop dat ze gelukt zijn!
Aaah wat gaaf!! Ik hoop dat ze lekker waren 🙂
Ik heb ze daarnet gemaakt, super lekker! Zeker een aanrader 😀
hoi Teni!
Wat ziet dat er lekker uit! Die ga ik zeker een keer proberen : ) kan ik ook boekweitmeel gebruiken?
groetjes